Ege Postası
Geri

Umutoğulları göz yaşları içinde istifasının perde arkasını anlattı: Altay borca sürüklenmiş!

Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu eski üyesi Gazeteci Mithat Umutoğulları, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında istifasının perde arkasını anlattı. Altay’ın önceki dönem başkanı Özgür Ekmekçioğlu tarafından borç batağına sürüklendiğine dikkat çeken Umutoğulları, İzmirlilere ‘dayanışma’ çağrısında bulundu. Umutoğulları açıklamasında, “ Altay küme düşerse sadece Altay değil, İzmir küme düşer. Altaylılara sesleniyorum, sadece Murat Pervane ve yönetimi kulübü ayağa kaldıramaz. Bütün camianın bir araya gelerek ‘Altay için ne yapabiliriz’ demesi gerekiyor. Bugün iş dünyasındaki iş insanları bütçelerini etkilemeyecek parayı bağışlamalı ve kampanya başlatılmalı. Başkan Pervane’nin güzel fikirleri ve projeleri var. Bunları gerçekleştirişe bu sezonu kurtarabilir. Herkesin bir araya gelerek bu sezonu kurtarmak için destek vermesi gerekiyor” dedi.
Umutoğulları göz yaşları içinde istifasının perde arkasını anlattı: Altay borca sürüklenmiş!
Haberler / Spor
28 Aralık 2023 Perşembe 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu eski üyesi Gazeteci Mithat Umutoğulları, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında istifasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“MENFAAT DEĞİL HİZMET”

Altay yönetimine girme kararının nasıl alındığını açıklayan Gazeteci Umutoğulları, “Futbol geçmişim olduğu için ilk teklif geldiğinde kabul etmedim ancak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pervane, İzmirli olarak böyle bir sorumluluk almamız gerektiğini söyleyince teklifi kabul ettim. Yönetici seçildiğimizde çok güzel, iyi niyetli, kulübü seven ve hizmet etmek isteyen değerli arkadaşlarla tanıştık. Yönetim Kurulu toplantılarında bunu hissediyorsunuz. Çok güzel bir ekip ile başladık. Kulüpten menfaat elde etmek istemeyen, hizmet etmek isteyen insanlarla tanıştım. Yönetimde İzmirli olmayan arkadaşlarımız vardı” ifadelerine yer verdi.

“SON NOKTADAYIZ”

Önceki dönem yönetimi tarafından Altay’ın ihmal edildiğine dikkat çeken Mithat Umutoğulları, “Seçildikten sonra ilk ziyaretimizde gördük ki, önceki yönetim döneminde ihmal edilmişti. Maddi sıkıntılar vardı. 6 ay çalışanların maaşları ödenmemiş ve futbolcuların alacakları birikmiş. Sezon başından itibaren oyuncuların alacaklarıyla ilgili sıkıntılar vardı. Biz bu sorunu çözmek için Başkan Murat Pervane ve Ast Başkanımız Erdal Bey, sponsorlarla görüştü ve kulübe destek olabilecek bir çok kişiyle görüştü. Ama öyle bir hale gelmişiz ki son noktasındayız. Biz bu sorunları nasıl çözeriz diye çaba sarf ettik. Elimizden geleni de yaptık. Biz geldiğimizde 11 haftadır takım maç kazanmıyordu. Son 2 haftadır takım kazandı. 2 puanlı bir takımı 8 puana çıkardık. Takım Yusuf hocayla inanılmaz bir heyecan kazandı” ifadelerini kullandı.

“BORÇ İÇİNDE”

Altay içinde yaşanan ekonomik krize dikkat çeken Umutoğulları, “Kulüpte sorunlar bitmiyor. Yönetim kurulunda da bu durumu çok tartıştık. Yönetime gelirken zor durumda bir kulüp bulduk ve çözümü nasıl yaparız diye kendi içimizde tartıştık. Anca bu yönetim kurulunun çözeceği bir problem değil, biz sadece günü kurtarırız. Gazeteciler her şeye şüphe ile bakarlar. 1,5 aylık süreç içerisinde de kulübü gözlemledim. Kimseye haksızlık yapmak istemedim. Ancak Kulüp Başkanıyla yaptığımız istişareler sonucu bir takım art niyetli insanlar olduğunu gördük. İzmir’de Altay, İstanbul’un Beşiktaş’ı gibidir. Siyah-Beyaz renklerini herkes sever. Bizim çocukluğumuzda Altay hep ayağını yorganına göre uzatan bir kulüptü. Ekonomik kriz, futbolcu yasağı gibi şeyleri Altay’da yaşamazdık. Altay’da yöneticilik kabul ederken 110 yıllık bir tarihi olan kulüp olduğu için kabul ettim. Tarihe tanıklık etmiş bir kulübe hizmet etme şerefini yaşıyorsunuz. İlk gittiğimiz maçta tüylerim diken diken olmuştu. Biz kulübe hizmet etmeye çalışıyoruz ama bizim de aşamayacağımız durum var. Yönetimi değerlendirdiğimizde inanılmaz bir çaba var ama iş dönüp dolaşıp ekonomiye geliyor. Altay’ın 600 milyon civarında bir borcu var. Bayraklı Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi borcu gibi düşünün. Belediyeler yıllarca hizmet ediyor ama Altay’ın bir belediye kadar borcu var. Sportif başarılar önemli ama Altay gibi semt takımlarının bir tarihi geçmişi var. O takım sadece futbol takımı değildir. O semtin kültürünü, kentin yaşam felsefesini yaşatır. Bir kulübün sportif başarısından ziyade sağlıklı ilerlemesi için yöneticilerin bunu da düşünmesi gerekiyor. Geçmişte bunu yapan yöneticiler oldu, onlar gerçekten Altaylıydı” diye konuştu.

“EKMEKÇİOĞLU GEÇMİŞE VE GELECEĞE İPOTEK KOYDURDU”

Eski Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu’nun kulübü borç batağı içine sürüklediğini dile getiren Gazeteci Umutoğulları, “Ekmekçioığlu kulübü ikinci ligden süper lige çıkardı. Büyük başarılar elde etti ama bunları yaparken 110 yıllık bir kulübün 5-6 yılı alıyorsunuz ve geçmişine ve geleceğine ipotek koyduruyorsunuz. Sportif başarılarla kulübü büyütürken ekonomik olarak kulübün sahip olduğu her şeyi elinden alıyorsunuz. Bir işletme düşünün sürekli kredi kullanıyor ve büyütüyorsunuz. Ancak işletme krediden dolayı bir süre sonra iflas ediyor. Kulübün 600 milyon civarı borcu var. Bu paranın 100 milyonu Özgür Ekmekçioğlu’na olan borcu. 100 milyonu kulübe vermiş ancak 360 milyon civarı borç ise Özgür Ekmekçioğlu döneminde yapılmış. Yönetimde dile getirdim ve başkana kamuoyunda anlatmak gerektiğini vurguladım. Başkan kulübü tartışmaya açmadı. Eski başkan ve yöneticilerle ilgili sorunu diplomatik yollarla çözmeye çalıştı. Bugün ben açmak zorundayım. Biz o kurulda görev alırken hangi şartlarda yaptığımızı Altay camiasının öğrenmesi gerekiyor. Stada gelerek bizi protesto eden taraftarın da bilmesi gerekiyor” dedi.

“KULÜBÜN GELİRLERİNE EL KOYDU”

Gazeteci Umutoğulları açıklamasının devamında, “Altay’da kulüp başkanlığı yapan kimse kulüpten alacağına karşı tedbir koymamış, gelirlere ipotek koymamış. Özgür Ekmekçioğlu, reklamdan, federasyondan, iddia, spor totodan gelen gelirlerine tedbir koydu.. Tüm gelirlere tedbir koydurursanız bu iş nasıl yürüyecek? Biz yönetime geldikten sonra 7-8 futbolcu ile ilgili ihtarnameler gelmeye başladı. Arkasından icralar geldi. Avukat Çiğdem Hanım’a teşekkür ediyorum, işini çok iyi yapıyor. Altay’dan ayrılsa bile kurumsal ilişkisini devam ettirmeli. Çiğdem hanım her gün gruba icra belgeleri atıyor. Bu icralar neden bizim dönemimize denk geldi. Siz bütün kulübü kilitlemişseniz. Bütün gelirleri Özgür Ekmekçioğlu tedbir koymuş, kulübün geliri yok. Sezon başlayalı 14 hafta oldu, neden biz geldikten sonra icra yazıları gelmeye başladı? Bu ne demek? ‘Bu işi yapmayın, gidin’ demek” dedi.

“KAHRAMAN OLMAYA ÇALIŞIYOR”

Ekmekçioğlu’nun ‘kahraman’ olmak için kulübü çıkmaza sokmaya çalıştığını ileri süren Umutoğulları, “Ben Özgür Ekmekçioğlu’nun kasıtlı olarak kulübü kıstasa sürükleyip,  çıkmaza sokmaya çalıştığını düşünüyorum. Ekmekçioğlu geri dönerek kulübü tekrar ayağa kaldırıp ‘kahraman’ olmaya çalışacak. Biz göreve gelir gelmez bire hocamızı gönderdik. Hocayı göndermemizi de Özgür Ekmekçioğlu söylemiş. Serkan Hoca ile anlaşın ve ücretini ben ödeyeyim diyor. Biz eski hocaya 450 bin lira veriyoruz. Serkan Hoca ile yollarımızı ayırırken de 350 bin lira Serkan Hocaya veriyoruz. Biz yönetim olarak cebimizden alakasız bir yere para gönderiyoruz. Özgür    Ekmekçioğlu ödeyeceğim dediği ücreti de ödemedi. Yapmadığı gibi bizi maddi açıdan biraz daha içeri soktu” ifadelerine yer verdi.

ALTAY’I BATIRDI, GALATASARY’A SPONSOR OLDU

Ekemkçioğlu’nun Galatasaray’a 20 milyonluk sponsor olduğunu açıklayan Umutoğulları, “Bir olay daha anlatmak istiyorum. Bunu söyleyeceğim ama beni izleyen taraftarlar ve eski Eski başkan alacaklarından dolayı tedbir koyuyor ama aynı başkan Galatasaray’ın Basketbol takımına 20 milyon liraya sponsor oluyor. O kulübe nefes aldırmamak için tedbir koyuyorsunuz, diğer taraftan İstanbul’da bir takıma 20 milyon liralık sponsor oluyorsunuz. Altay camiasına soruyorum,  ‘Bunun Altay’da kulüp başkanlığı yapan, Altay sevgisi olan bir kişi yapar mı? O parayı Galatasaray’a vereceğine Altay’a ver bu kulüp tekrar ligde kalsın. Bu kulübe senin yaptığın yanlışlar yüzünden transfer yasağı geldi. Hacizlerle uğraşılıyor ve neredeyse elektrik su ödeyemeyecek. O kulübe yardım etmiyorsun, Galatasaray’da bir yöneticinin gözüne girmek ve işlerini büyütmek için Galatasaray ile sponsorluk anlaşması yapıyorsun. Biz 20 milyonluk bir anlaşma yapmak için 100’e yakın firma ile görüştük. Bu kulübe yazık değil mi? “ dedi.

“ÇINAR ACİZ DURUMA DÜŞTÜ”

Tarihi çınar olan Altay’ın borç içinde aciz kaldığını vurgulayan Gazeteci Umutoğulları, “Bizim kulüp başkanımız tribünden gelen biri ve gerçekten Altay sevgisi var. Ekmekçioğlu gibi kişisel işlerini büyütmek ve çevre edinmek için bu işi yapmıyor. Ben Pervane’nin yenildiğimiz maçlardan sonra günlerce konuşmadığını biliyorum. Ben Altaylı değilim, Altay’da yöneticilik yaptım. Altay camiasının büyüklüğünü gördüğümde çok etkilendim. Çorum’a gittik, kimse yok. Maç başladı ve biz 3-0 mağlup olduk. 110 yıllık bir kulüp Çorum’da ‘Altay Küme’ sloganları atıldı. Siz bir kulübün sorumluluğunu almışsınız ve sizin elinizde olmayan ve çözemeyeceğiniz durumlar var. 2 tane beceriksizin yaptığı yanlışlar yüzünden bu kadar tarihi bir çınar aciz bir duruma düşmüş oluyor” diye konuştu.

“ALTAY KÜME DÜŞERSE İZMİR DÜŞER”

İzmirlilere ve iş dünyasına çağrıda bulunan Umutoğulları, “Biz Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in yanına gittik. Özgener Altaylıdır. Arkadaşlarımız gitti ama biz Ticaret Odası Başkanlığı yapmış ve Altay’da anılmış Özgener’in kulübe sahip çıkmasını isterdik. Divan kurulu üyelerinin ‘biz’ demek yerine destek olmalarını isterdik ama kimse destek olmadı. Altay’ın ligde kalabileceği umudum var. Altay küme düşerse sadece Altay değil İzmir küme düşer. Bu kadar duyarsız ve kentine ihanet eden başka bir topluluk yok. Bu sebeple ben buradan bütün Altaylılara sesleniyorum, sadece Murat Pervane ve yönetimi kulübü ayağa kaldıramaz. Bütün camianın bir araya gelerek ‘Altay için ne yapabiliriz’ demesi gerekiyor. Bugün iş dünyasındaki iş insanları bütçelerini etkilemeyecek parayı bağışlamalı ve kampanya başlatılmalı. Başkan Pervane’nin  güzel fikirleri ve projeleri var. Bunları gerçekleştirişe bu sezonu kurtarabilir. Herkesin bir araya gelerek bu sezonu kurtarmak için destek vermesi gerekiyor. Taraftarlara da seslenmek istiyorum, futbolculara haksızlık yapmayın. Futbolcular büyük bir özveri ile bu işi yapıyor. Kulüplerini çok seviyorlar. Bizim bütün konuşmalarımızda futbolcular alacaklarını bir tarafa bıraktı ve bağlılıklarını söylediler. Bize Altaylı olmayı öğrettiler. Burada ben kimsenin Altaylı futbolculara tek kelime etmesini istemiyorum. Yaparlarsa haksızlık yapmış olurlar. Camiası ve ismi bu kadar büyük bir kulüpte bu yaşananlar ve bu camiaya emek vermiş insanların duyarsız kalması doğru değil. İstifa etmek gerekçem yönetimsel bir durumdan değil. Bütün sebebi bu anlattıklarımdır. Ben bunları anlatabilmek için istifa ettim. İzmirlilerin de bunları bilmesi gerekiyor. Murat Pervane ve yönetim kurulu üyelerimiz, oyuncularımız Altay tarihinin en büyük dayanışmasını gösteriyor. Herkesin bu camiaya destek olması gerekiyor. Ben buradan bizi izleyen bütün Altaylılardan kendi adıma özür diliyorum. Bu görevi bu kadar zor bir dönemde bırakmak istemezdim. Ben Başkana bunları konuşmak istediğimi ifade ettim o da yönetimde olduğumuz sürede böyle bir şey konuşmamızın etik olmayacağını söyledim. Bern biraz emrivaki istifa ettim. Kulübün durumunu anlatmak için başka çarem yoktu. Biz eski yönetici olarak maçlarına gideceğim. Umarım burada söylediklerimiz camiaya bir ses olur. Altay camiası hak ettiği yere gelir” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası