Ege Postası
Geri

Umutoğulları'ndan Masak'a 'Ekmekçioğlu' çağrısı: 600 milyonu ve yükselişi araştırın!

Gazeteci Mithat Umutoğulları TR35 TV'de yayınlanan 8. Gün programında Altay'da yaşanan krize ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Uluslararası bağımsız bir denetim şirketi getirsinler ve araştırma yapsınlar. MASAK'a bir yönetici dilekçe versin. 600 milyon nasıl harcandı? Bu parayı Ekmekçioğlu nereden gelip kulüp kasasına koydu? MASAK neden bunu araştırmıyor? Özgür Ekmekçioğlu'nun 6 yılını neden araştırmıyor? Bir iş adamı 600 milyonu o kulübe nasıl soktu? Herkes işin kolay tarafından. Kulübü al geleceğini yok et, sana bir şey olmasın. 6 yıl boyunca bir çok fantastik işler yaparak kulüp geleceğini yok etmişsin. Ceketini alıp gidiyorsun ve yetmiyor geleceğine tedbir koyuyorsun" dedi.
Umutoğulları'ndan Masak'a 'Ekmekçioğlu' çağrısı: 600 milyonu ve yükselişi araştırın!
Haberler / İzmir
4 Ocak 2024 Perşembe 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları TR35 TV'de yayınlanan 8. Gün programında Altay'da yaşanan krize ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"EKMEKÇİOĞLU HABERLERİ KALDIRMAYA ÇALIŞTI" 

Altay'ın eski Başkanı Özgür Ekmekçioğlu'na ilişkin açıklamaları sonrası Ekmekçioğlu'nun konuya ilişkin çıkan haberlerin kaldırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Gazeteci Umutoğulları, "Spor medyası çok hareketli. Basın açıklaması Türkiye'de hemen hemen bütün haber sitelerine girdi. Özgür Ekmekçioğlu ile ilgili ortaya attığımız iddialar geniş yer buldu. Altay camiasından da şnanılmaz büyük destekler gördük. Camianın rahatsızlığı olduğunu gördük. Twitter'dan inanılmaz bir destek yağdı. Çok sayıda telefon aldım. Altay'ın önemli isimlerinden olumlu tepkiler aldım. Herkesin ortak noktası Altay'ın içinde bulunduğu durum. Yaptıkları ilk icraat, benim ortaya attığım sorunlara çözüm üretmek yerine medya temsilcileri arayarak haberleri kaldırtmaya çalıştılar. Bir çok gazete ile reklam ve sponsproluk anlaşmaları var. Ancak haber çok geniş yer buldu. Sosyal medya da taraftar siteleri ciddi ilgi gösterdi. Camianın gördüğü ancak ifade edemediği bir konuyu biz dile getirdik. Eski Başkan, Altay Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetimiyle konuşmak yerine haberleri durdurmaya çalıştı. 6 yıl kulüp başkanlığı yapan bir ismin camida bu şekilde anılması üzüntü verici bir durum. Altay çok başkan gördü ancak Özgür Başkan kadar bu kadar tartışılan, sevilmeyen biri daha gelmedi" ifadelerine yer verdi. 

"ALTAY SAHİPSİZ BIRAKILDI"

Altay'ın yaşadığı sorunlar karşısında yalnız bırakıldığına dikkat çeken Umutoğulları, "Ben sporun içinden gelen biriyim. Bir kulübün içinde bulunduğu durumu gören ve anlayan biriyim. Benim isyanım bir kulübün geleceğini bu kadar sorumsuzca yok edilmesiydi. Bütün bu yaşananlardan sonra gördük ki Altay çok sahipsiz. Batan gemiye kimse gelip sponsor olmaz. Sponsor görüşmeleri ve kaynak arayışı var. Bu kadar belirsizlik yaşayan ve karışıklık içinde olan bir spor kulübüne sponsor bulmak zor. Sponsor en çok gözde olan yere gider. Sponsor neden sonuncu olan takıma gelsin? Bütün bu sorunları yaşayan camia var. Kimse bu sorunun aşması için çabalamıyor. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Altay'lı bir aile. Geçen hafta görüşmeye gittiler ama muhtemelen oradan da bir şey çıkmayacaktır. Özgener İZTO Başkanı olduktan sonra kentle ilgilenen ve bir şey üreten Oda başkanı değil. Ben Altay'la özdeşleşmiş  bir ailenin bir ferdinin o kulübe vefa borcunun olduğunu düşünüyorum. Özgener gibi yüzlerce aile var. Bu ailelerin destek vermesi gerekiyor" dedi. 

"MENEMEN VE BERGAMA'DA AYNI SONU YAŞAYACAK"

Ekemkçioğlu'nun baskıyla kendini ibra ettirdiği görüntülere tepki gösteren Umutoğulları, "Kulübün temel sorunu geçmişi. Bir kulüp ayağa kalmak istiyorsa önce geçmişiyle yüzleşecek. 6 yıl önce bir başkan geliyor o dönemlerde kulübün 1,5 milyon euro borcu var. 6 yıl sonra kulübü bıraktığında 20 milyon euro borç yapıyor. Kulüpler dernekler statüsü ile yönetiliyor. Kongreler sonrasında ibra edilir. Ekmekçioğlu geçmiş dönemde ibra edilmiş ancak ibra edilme şekli çok dikkat çekici. Altay'lı olmakla uzaktan yakından alakası yok. Şımarık zengin aile çocuğu gibi. Elinde paran varsa her şeyi yapabilirsin diye düşünüyor. Camianın geçmişi, tarihi umrunda değil. Ekmekçioğlu orada, 'ben milyon dolarlar harcadım' diyor. Harcadın da, 20 milyon euro kulübü borçlandırdın. Cebinden harcamadın. Gelen sponsorlar, transferler, naklen yayın gelirlerini cebinden ödemedin. Sen kulübü 600 milyar borçlandırdın, 90 bin lira para vermişsin. Kendi şirketinde bunu yapabilir mi? Sen batırdığın Altay'ı bırakıp gidebiliyorsun. Kendini ibra ettirmek için mafyavari yöntem kullanıyorsun. Kongreyi bastırıyorsun, insanları üzerine salıyorsun. Altay'ı bırakıp Menemen ve Bergama Spor Kulübü satın alıyorsun. Altay'ı batırıyorsun, Galatasaray ile sponsorluk anlaşması yapıyorsun. Ardından Menemen Spor'u ve Bergama Spor'u alıyorsun. Altay'ın yaşadığı sonu Menemen ve Bergama Spor kulüpleri yaşayacak. Spor kulüpleri üzerinden ticaret yapıyor" dedi. 

ALTAY'I BATIRDI 

Özgür Ekmekçioğlu'nun Altay'ı batırdığını vurgulayan Umutoğulları, "Altay 110 yıllık çınar. Altay kendi gelirleriyle ayakları üzerinde dursaydı sahipsiz kalmazdı. Transfer yasağı olmazdı, 1000 kişi değil 5000 kişi gelirdi. Stad geliri, sponsorluk geliri olurdu. Orta halli kendi yağında kavrulan bir kulüp olurdu. Kulüp bugün kaderine terk edilmiş. Her şeyiyle icraalık. Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne kadar her yer ile icraalık. Belki yarın maçlara gidemeyecek. Devre arası kampı var, nerede yapacak? Kendi tesislerinde yapacak. Bunun sebebi 6 yıl Başkanlık yapan Özgür Ekmekçioğlu. Kulüp tarihinin rekor borçlanmasını yaptı, kulübü bir felakete sürükledi. Kulübü batırdı ve hiçbir şey olmamış gibi alacak temini koymuş" diye konuştu. 

MASAK'A VE ALTAY YÖNETİMİNE ÇAĞRI: 600 MİLYONU ARAŞTIRIN! 

Altay yöneticilerine çağrıda bulunan Gazeteci Umutoğulları, "Uluslararası bağımsız bir denetim şirketi getirsinler ve araştırma yapsınlar. MASAK'a bir yönetici dilekçe versin. 600 milyon nasıl harcandı? Bu parayı Ekmekçioğlu nereden gelip kulüp kasasına koydu? MASAK neden bunu araştırmıyor? Özgür Ekmekçioğlu'nun 6 yılını neden araştırmıyor? Bir iş adamı 600 milyonu o kulübe nasıl soktu? Herkes işin kolay tarafından. Kulübü al geleceğini yok et, sana bir şey olmasın. 6 yıl boyunca bir çok fantastik işler yaparak kulüp geleceğini yok etmişsin. Ceketini alıp gidiyorsun ve yetmiyor geleceğine tedbir koyuyorsun. Bu durumda Altay'ın bütün gelirleri Özgür Ekmekçioğlu'na gidecek. Baskıyla, korku ile Altay Genel Kuruluna kendini aklayarak kendini aklayamazsın. Buradan Divan Kurulu Üyelerine sesleniyorum. Altay'ın tarihinin en kötü dönemini yaşamasına sebep olanların yanına kalmaması gerekiyor. Ekmekçioğlu tüm bu yaptıklarının hesabını versin. Hesabı verdikten sonra biz çıkıp özür dileyelim. Bunların hesabını vermeden şımarık bir zengin çocuğu gibi kulüp kulüp gezemezsin. Bu yasaların değişmesi lazım. Ben bir şirket kurduğumda, o şirketi devrettiğimde bile borçlara karşı sorumluluğum oluyor. Aynı şey kulüp başkanlarına da yapılmalı. Ekmekçioğlu kendini bu kadar üstün göremez. Spor gönül işidir. Bu yolla para kazanılamaz. Sen Altay'a geldiğinde yangın söndürme işi yapıyordun, kulüp başkanlığı döneminde sanayici konumuna geldin. Altay'ın sana kazandırdığı statüyü, açtığı pencereyi herkes görüyor. Sana bu kadar katkı koyan bir kulübün alacaklarına tedbir koyulur mu? Neden 100 milyon hibe etmiyorsun da Galatasaray'a sponsor oluyorsun?  ifadelerine yer verdi. 

"EKMEKÇİOĞLU'NDAN HESAP SORUN"

Umutoğulları açıklamasının devamında, "Bütün Altay camiası ayağa kalkın ve silkelenin. Bu kulübün rengi siyah-beyaz. Biz hep beyaz taraf olduk, siyah tarafta olanlarla hesaplaşalım. Yönetimin adım atması gerekiyor. Murat Pervane'ye ve yönetimine sesleniyorum, hesaplar incelensin ve 600 milyon borçlandıran adama çıkıp hesabını sorun. Kulüpten 100 milyon alacağına karşılık kulübün gelirlerine ipotek koymuş bir adama sessiz kalmayın. Ekmekçioğlu yaptıklarının hesabını versin. MASAK'a suç duyurusunda bulunun. Neden Ekmekçioğlu dönemi araştırılmıyor. 600 milyon Altay'ın en büyük borcudur. Altay 110 yıllık tarihinde 600 milyon para harcamamıştır. 100 yılda harcanmayan parayı 6 yılda nasıl harcadı? Ben yönetimden bunları konuşmak için istifa ettim. Bu anlattıklarım ihbar kabul edilsin. Altay'ın hesapları incelensin. Özgür Ekmekçioğlu'nun yükselişini inceleyin. Futbolcuların maaşı ödenmiyor, ihtarlar geliyor, futbolcular gidiyor. Marco bugün gitti. Marco'nun gitmek istemediğini herkes biliyordu ama kendisi mecbur kaldı. Yönetici arkadaşlar gelmese kayyum atanacaktı. 600 milyon borç yapmış hala fırıldak peşinde. Hoca aldırmış parasını ödememiş. Kulübün içinde bulunduğu durumu nasıl kabulleniyorlar. Parasıyla insanlara hesap soran birinden Altay'a başkan olmaz. Altay'ın bütün geçmiş başkanlarına bakın. Hepsinin saygınlığı var. Bir tanesi çıkıp, 'senin yaşın kadar para verdim' demedi. Altay böyle bir adamı başkan yaptı. Yazıklar olsun! Altay'lı olmanın bir felsefesi var. 10 yıl önce kurulmuş bir takım değil. Bu kulüpler Cumhuriyet'ten daha yaşlı. Milli Mücadele geleceğini yaşamaış ve yaşatmış kulüpler. Siz sadece parayla Altay'lı olamazsınız. Parası olan kulüp başına gelebiliyor. Altay'ın böyle bir kulüp olmaması gerekiyor. Altay kendi dinamikleriyle ayakta kaldı, bundan sonra da böyle olmalı. Altay'ı toprak altına koyduktan sonra Menemen ve Bergama'yı aldı, 10 milyon masraf ederek üzerinden milyon dolar borçlandıracakj ve gidecek. Bu yasa devam ettikçe Ekmekçioğlu gibi insanlar 100 bin yatırıp bütün kulübün geleceğini yok edecek. Yönetim kurulu bir an önce Uluslararası bir şirkete rapor çıkartırsın ve camiaya anlatsın. Ekmekçioğlu'nun bütün adımları yasalsa yapacak bir şey yok. Ancak usulsüzlük varsa hesabını ödesin" dedi. 

35 MİLYON TOPLANIRSA LİGDE KALIR 

Altay camiasına çağrıda bulunan Umutoğulları, "Bütün söylediğim her konuya camia imza atıyor. Kimse sessiz kalmasın.  Bu kulübe emek vermiş değerli insanlar var. O insanların el uzatması gerekiyor. Kulübü çıkmazdan çıkarması gerekiyor. Eski başkanlarına kadar herkese sesleniyorum, elinizi taşın altına koyun. Bu takımı ligde tutarak Altay'ın ayakta kalması için kalıcı çözümler üretilmeli. Bu sezonda 35 milyonu camia toplarsa ligde kalır" ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası