Ege Postası
Geri

Umutoğulları ve Nakçı'dan 'Gün Ortasında’da' önemli açıklamalar

Gazeteci Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, Gün Ortasında’da CHP ‘de tamamlanan delege seçimleri sonrasını değerlendirdi. Konak, Buca, Karşıyaka, Karabağlar ilçelerinin ele alındığı programda konuşan Mithat Umutoğulları, Karşıyaka’da muhalifler arasında bulunan Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın yakın çevresine mevcut belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte hareket edebileceğini söylemesinin anlaşılır bir yanı olmadığını söyledi. Umutoğulları ve Nakçı'dan 'Gün Ortasında’da' önemli açıklamalar
Umutoğulları ve  Nakçı'dan 'Gün Ortasında’da' önemli açıklamalar
Haberler / Yerel Politika
29 Ekim 2017 Pazar 01:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mithat Umutoğulları, “Akpınar ile birlikte hareket edebilirim diyor yakın çevresine. Hüseyin Mutlu Akpınar tekrar aday olacak, aday olmak istiyor. Karşıyaka’da aday. Bunu herkes biliyor. Koltuğu bırakıp gidecek adam değil. Senin yerine gelen adamla beraber hareket ediyorsun şimdi. Durak’ın tavrının anlaşılır bir yanı yok. Net ifade edebilirim; Cevat Durak eğer Akpınar ile birlikte hareket ederse, önündeki siyasi planlamasıyla ilgili tüm yollarını kapatmış olacak. Neden bu kadar Cevat Durak mevcut yapıya entegre olmuş  durumda diyor insanlar. Bencebu tavrını devam ettirirse Karşıyaka'da tabanını kaybeder” dedi. Adem Nakçı da Umutoğulları’nın Durak hakkındaki bu görüşüne destek verdi: “Cevat Durak’ın net tavır ortaya koymaması şaşırtıcı. Cevat Durak bu tavrıyla devam ederse kaybedecek.”

UMUTOĞULLARI: LEVENT PİRİŞTİNA’NIN DİKKAT ETMESİ LAZIM

Buca’da mevcut ilçe başkanı Çağdaş Kaya’ya karşı yoğun eleştiriler olduğunu belirten Mithat Umutoğulları, geçmiş dönemlerin tersine belediye başkanına yönelik bir muhalefet olmadığını, Levent Piriştina’nın ilçedeki her kesimin desteğini ve sempatisini kazandığını söyledi. Umutoğulları, Levent Piriştina’yı ilçe başkanıyla arasındaki uyumu bozmak isteyen yapılar konusunda uyardı:

“Belediye başkanı zaten hem medyayı hem de diğer açıdan Buca’daki durumu iyi toparladı. Medyayı da kullanıyor. Kendisine ciddi bir teveccüh de var. Piriştina ile Kaya güzel bir uyum sağladı. Kaya’yı istemeyenlerin kafasının arkasında belediyeyle ilgili hesaplar olabilir. O yapıyı, o güzel ilişkiyi bozmak adına bir şey olabilir. Levent Piriştina’nın buna dikkat etmesi lazım.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: İzmir kongresinin Konak Karşıyaka Karabağlar Bornova Buca Balçova kilit noktalar. Bu ilçeler üzerinde bir inisiyatif oluşturulmaya çalışılıyor. Ama hiçbir ilçede kesin bir inisiyatif yok. Konak’ın tarihi açıklanmamış. Başak güçlü çıktı. Olası beklenen muhalefet denilen yapı Muhsin Kurt yapısıydı. Gültepe’den 4 mahalle, Yalı Mahallesi, Alsancak’ta Yüksel ve grubunun vardı. Orada da bir toplasan 120 delege çıkacak. Ki birleşirlerse oluşacak delege yapısı bu. O nedenle Konak oldukça rahat gidiyor. Havuza atacak adam dedikleri kavram delege seçimlerinde çok önemli. Konak çok rahat şu an. 3B, 3K önemli.  Buca’da başkana muhalefet yok. Çağdaş Kaya’ya muhalif yapı beklenmedik derecede güçlü çıktı. Levent Piriştina’nın dostluk ve yoldaşlık kavramı çok güçlüdür. Terk edip gitmez. Ama Çağdaş Kaya’nın da bir ay 40 gün içinde kendine çeki düzen vermesi lazım.Mehmet Süne çıkmaya çalışıyor. İlçe yapısıyla birlikte hareket etti ama onun da bir adaylık durumu sözkonusu.

Adem Nakçı: İlçe başkanıyken ne kadar güçlü çıktı? Hüseyin Yüzer’e yapılan siyasi ahlaka aykırı davranış vardı. Kendi mahallelerinde bile seçimi ucu ucuna aldılar. Buca’nın en şaibeli mahallesi diye geçildi orada bile. Mevcut yapıda Buca’da belediye başkanına hiçbir tavır yok. Buca’daki muhalefet sadece adaya yönelik. Diğer ilçelerde ilçe başkanlarıyla beraber belediye başkanına da muhalefet var iken, Buca’da tam tersi.

Mithat Umutoğulları: Cenazeye, düğüne gidiyor, bir eylem varsa yapıyor ilçe başkanı. Belediye başkanı zaten hem medyayı hem de diğer açıdan Buca’daki durumu iyi toparladı. Medyayı da kullanıyor. Kendisine ciddi bir teveccüh de var. İlçe başkanından ne bekliyorlar'

Adem Nakçı: İnsanlar daha sıcak, daha samimi diyor başkan için. Şakir Başak belediye başkanıyla ilk başta soğukluk var denildiyse de çıkıp söylemleri ve eylemleriyle karşı çıkabildi.

Mithat Umutoğulları: Buca’da belediye ile AK Parti arasında çok güzel bir ilişki kurulmuş. AK Parti eylemleri eleştiriyor ama içeride güzel bir durum var. Ercan Tatı döneminde tam tersiydi. Bir belediye başkanı, bu dönem Bayraklı’da da uyum var, AK Partili ve belediye arasında, beraber yürüyorlar. Şimdi burada belediye başkanı bu uyumu yakalamışken neden ilçe başkanı daha sert bir eylem içine girsin ki'

Adem Nakçı: 30 ilçe arasında donanım olarak, vizyoner bakışıyla, giyiminden ağzının laf yapmasına kadar Mustafa Arslan bir adım öne çıkıyor. Gediz’de de şube açtı. Parti binaları sadece çay içilip sohbet edilen kahvehane olarak kullanılan yer değildir. Bazı yerlerde böyle. Beklenti daha aktif, daha sokakta olan, mahallelerle ilişkisi olan bir yapı. Levent Piriştina bunu dört dörtlük yapıyor.

Mithat Umutoğulları: Siz istediğiniz kadar belediye başkanını yerden yere vurun ama kendi örgütünüzde örgütlenmeyi başaramıyorsanız olmaz. Ama AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan bunu beceriyor. Buca’da örgüt açısından sıkıntılı bir durum yok. Tüm seçimlerde başarılı sonuçlar alınıyor. Piriştina ile Kaya güzel bir uyum sağladı. Kaya’yı istemeyenlerin kafasının arkasında belediyeyle ilgili hesaplar olabilir. O yapıyı, o güzel ilişkiyi bozmak adına bir şey olabilir. Levent Piriştina’nın buna dikkat etmesi lazım. Buca’da gerçekten güzel bir ittifak var. CHP’lilerin örgütten geleni neden çekemediğini anlamış değilim. AK Parti’den birini getirdiğinizde inanılmaz saygı gösteriyorlar. Ama kendi geleneklerine göre yetişmiş insanlara karşı inanılmaz acımasızlar.

Adem Nakçı: Buca’da ilçe başkanının daha hareketli olmasını bekliyorlar. Karşı taraf diyor ki, rakibimiz olan AK Parti, Mustafa Arslan mahallelerde temsilcilikler açtı. Biz de yapalım diyorlar. Belediye bunu yapamaz CHP için. Biz de Gediz’e biz de temsilcilik açalım dersin, kira parası fazla değil.

Mithat Umutoğulları: CHP’li belediyeler semt evleri açıyor.

Adem Nakçı: Kentin çeperleri solcuların örgütlenme yerleri idi. Şimdi aynı örgütlenmeyi sağ partiler yapıyor. MHP, Saadet Partisi’nin Uzundere’de örgütlenmeleri var. Buca’daki temel sıkıntı bu. Temel sıkıntı Buca’da, CHP kendi içinde birlik ve beraberlik sağlayamıyordu. Piriştina’nın göreve gelmesi ve babasından gelen eğitim, kültür, terbiyeyle birlikteliği sağlamasıyla CHP orada güç sağlıyor. Mehmet Süne’nin gelmesi eski defterlerin açılmasını sağlar ve sıkıntı doğmasına neden olur. Şahıs olarak iyi olabilirler ama siyasi olarak kötü örgütlenme seni de başarısız yapar. Denenmişi denemeye gerek yok.

Mithat Umutoğulları. Madem delege seçimlerinden önce adayım diyecektin Mehmet Süne. Gelelim Karabağlar’a. Karabağlar’da bir sessizlik var. Herhalde herkes beraber hareket edeceği grupla ne yapacağını, ağır ağır planlıyor.

Adem Nakçı: Darma duman olan iki yer var; Çiğli ve Karabağlar. Karabağlar ilçe başkanı çok kötü dağıldı. İki blok var orada. Bir platform kurdular. Havuzlu kahve grubu var. Siparişçi gazeteciler ha bire burada şu grubun bu grubun adayı dese de grupların adayı henüz yok. Bu gruplar bir araya gelip ortak aday çıkaracak. Mehmet Türkbay çıkmaya başladı. Türkbay net ortaya koyamadı kendini. Uzlaşı adayıyım diye çıkmaya başlıyor her zaman. Bir umudu. Belki belediye beni gösterir diye düşünüyor. Belediye de büyük ihtimalle Ali İhsan Yıldız ile gitmek istiyor. Birçok mahallede sıkıntının temel kaynağı mevcut ilçe başkanı.

Mithat Umutoğulları: İlçe başkanı hatalarımızdan ders çıkardık dedi ama.

Adem Nakçı: Siyasette öyle bir dünya yok. Demirel’in dediği gibi siyasetin hafızası çok farklı. Bir sandık ortaya konduğunda yeri geliyor senin deden benim dedemin ineğine taş atmıştı diyebiliyor. Hatamızdan ders aldık diyorsa ona geçmiş ola diyelim. Yapılar arasında hiçbir uyum yok Karabağlar’da. Daha düne kadar seni sandığa taşıyan Havuzlu Kafe grubu sana karşı tüm mahallelerde liste çıkardı. Aday olmak isteyenler var İrfan Can, Mehmet Türkbay gibi, Nahide Demir var. Onun da kendine göre bir oy potansiyeli var. Blok yapılar kendi adaylarını konuşuyorlar. Ama Ali İhsan Yıldız olmayacak. Ama Yıldız insanları ikna ederse bilemiyorum. Üç blokun bir araya gelme ihtimali Yıldız ile bir araya gelmeden daha yüksek.

Adem Nakçı: Karşıyaka daha karışık. Adnan Alabay ve Cevat Durak yapısından bahsetmiştik. Cihan Türsen yapısı bayağı güçlendi. Blok hareket edecek mahalleler var. Muhalefete çok yakın durumdalar. Zaten şu anda Uğur Yıldırım’ın arkasında kala kala belediye başkanı ve Ali Engin  yapısından birkaç isim var. Uğur Yıldırım her ne kadar mahallelere çıkıp başkanın desteklediği aday benim diye çıkıyorsa, Hüseyin Mutlu Akpınar bence direkt müdahil olacak.

Mithat Umutoğulları: Bana garip gelen şeyler var. Cevat Durak’ın yapısını çok anlamış değilim. Kendisinin yerine gelen bir belediye başkanının karşısında olması gerekiyor. Hadi geçen sefer tek adaydı. Akpınar’ın yapısının karşısında oldun geçen sefer. Elinde büyük fırsat var. Ortalama muhalefet 130. Akpınar ile birlikte hareket edebilirim diyor yakın çevresine. Hüseyin Mutlu Akpınar tekrar aday olacak, aday olmak istiyor. Karşıyaka’da aday. Bunu herkes biliyor. Koltuğu bırakıp gidecek adam değil. Senin yerine gelen adamla beraber hareket ediyorsun şimdi. Durak’ın tavrının anlaşılır bir yanı yok. Net ifade edebilirim; Cevat Durak eğer Akpınar ile birlikte hareket ederse, önündeki siyasi planlamasıyla ilgili tüm yollarını kapatmış olacak. Neden bu kadar Cevat Durak mevcut yapıya entegre olmuş  durumda diyor insanlar. Bence tabanını kaybediyor Durak. Siyaseten sıkıntılar vardı devam ediyor m? Bence ediyor. Akrabalık hikayesi falan vardı. Hep söylerim, bir insan birinin akrabası ise siyaset yapmayacak m? Yapacak.

Adem Nakçı: Karşıyaka’da sandığa giden delege imzası farklı. Uğur Yıldırım’ın handikapları fazla. Toplanan imza kongre matematiğini vermeyeceğini, farklı olacağını düşünüyorum. Yıldırım dışında ikinci aday olacağını düşünüyorum. Blok hareket eden mahalleler kilit noktada olacak. Cevat Durak’ın net tavır ortaya koymaması şaşırtıcı. Akpınar yanlış gördüğünde, yeri geldiğinde akrabasını bile görmeyebiliyor. Uğur Yıldırım’ın parti geçmişi, partililiğini tartışsalardı kazanırlardı. Ancak bu farklı. Cevat Durak bu yapıyla altındakini kaybedecek. 200 civarında bir isyankar topluluk var. Bakalım sonu nasıl olaca? Göreceğiz.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası