Ege Postası
Geri

Umutoğulları’ndan CHP’li o meclis üyelerine dava

Gün Ortası’nda programının gündeminde Bayraklı Belediye Meclis toplantısında CHP’li bazı meclis üyelerinin grup kararının aksine hareket ederek, AK Partili meclis üyeleriyle işbirliği yapmasının ortaya çıkması üzerine süren tartışmalar ele alındı. Umutoğulları’ndan CHP’li o meclis üyelerine dava
Umutoğulları’ndan CHP’li o meclis üyelerine dava
Haberler / Yerel Politika
9 Mart 2018 Cuma 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Radyo Ege Postası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Mithat Umutoğulları, Bayraklı Belediye Meclisi’ndeki CHP’li bazı meclis üyelerinin grup kararına uymayarak, AK Partililerle yaptığı pazarlık ve gizli ittifakın ortaya çıkmasını haberleştiren Egepostası’na hakaret eden söz konusu meclis üyeleri hakkında dava açacağını açıkladı.

O İKİ İNSANA DAVA AÇACAĞIM

Umutoğulları, “O iki arkadaşa dava açacağım. O gruba katılıp bana şerefsiz diyen o iki insana dava açacağım” dedi.

SİZ ÖNCE KENDİ ŞEREF VE HAYSİYETİNİZİ SORGULAYIN

Umutoğulları, tepkisini, “Bu işin içinde olan meclis üyeleri kendi partisinin belediye başkanına, meclis üyelerine karşı. Kendi partilerinin belediye başkanına, meclis üyesine yanlış yapacak biz burada konuşup ahlaksızlıktır diyeceğiz. Siz özür dileyeceğinize, bu haberi yapan gazeteci şerefsizdir diyeceksiniz. Bana şerefsiz diyen adamlar önce kendilerine bakacak, kendi şeref ve haysiyetlerini sorgulayacaklar. Siz önce kendi şeref ve haysiyetinizi sorgulayın” şeklinde dile getirdi.

HERTÜRLÜ ŞEYTANLIĞI KULLANACAKSINIZ, SONRA DA BUNU ORTAYA ÇIKARANA…

CHP’li meclis üyelerinin yaptığının ihanet olduğunu vurgulayan Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı, Gazeteci Mithat Umutoğulları, “Her türlü şeytanlığı kullanacaksınız, kurnazlık anlamında, fakat sizin kurnazlığınızı bir şekilde ortaya çıkarana yalancı, şerefsiz diyeceksiniz. Yalanın daniskasını kendileri çıkarıyor. Herhangi bir partide siyaset yapsam, grubumun başındaki adam, ben bu kararı aldım dese, uyuyoruz desem, yarın başka bir şey yapsam. İkinci grup toplantısında kafamı kaldırıp bir şey diyemem” diye konuştu.   

ADEM NAKÇI: GRUP KARARINA UYMAMAK DİSİPLİN SUÇUDUR

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı da, CHP’nin Tüzük kuralını hareket ederek, Umutoğulları’na destek verdi, “Grup kararına uymamak disiplin suçudur der CHP Tüzüğü. Hele seçimli konularda grup kararı alınmasını farz kılıyorlar” değerlendirmesini yaptı.

UMUTOĞULLARI: TÜZÜĞÜ DELEN İNSAN İZMİR’İ NASIL TEMSİL EDER'

Mithat Umutoğulları, CHP Parti Tüzüğü’ne aykırı biçimde hareket ederek grup kararına uymayıp AK Partili belediye meclis üyeleriyle işbirliği yapan Hatice Tatlı’nın tüzüğü delen davranışına karşın Ankara’daki Tüzük Kurultayı’nda İzmir’i temsil etmesinin de anlaşılır bir tarafı olmadığına dikkat çekti şunları söyledi:

“Tüzük Kurultayı’nı kim temsil ediyor. Hatice Tatlı. Tüzüğü delen insan İzmir’i nasıl temsil ede? İl Başkanı hiç mi bunları duymuyor. Bizden başka konuşan kimse yok. Kendi tüzüğünü ihlal eden insanı Ankara’ya Tüzük Kurultayı’na gönderirsen, ben bunu sorgularım. İlde adam mı yo? Hatice Tatlı ne k? Avukat m? Sağlıkçı. Siz sağlıkçıdan komisyon başkanı yaparsanız olacağı bu.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: İzmir’in her yerini konuşuyoruz. Bayraklı’dan konuşunca birileri bize söyletmiş, yazdırmış oluyor. Burada kimse bize ne haber yazdırabilir ne de kullanabilir. CHP’nin birçok ilçesine gidiyoruz, meclislere gidiyoruz. Muhalif olan ilçe ve belediye başkanları var. En büyük problem Konak,  Karabağlar, Buca, Çiğli’de var. Günü geliyor arkadaşınızı değil babanızı yazmak zorunda kalıyorsunuz. Denetim komisyonu seçimi yapılacak grupta. İlçe başkanı başka aday olmak isteyen var mı diyor, Münir Demir de aday olacağım diyor, tamam o zaman sandık kuracağım diyor. Çekiliyor. Zaten çoğunluk ilçe başkanında. Karizmayı çizdirmeyeyim diyor. Buraya kadar normal. İsimler belirlenirken ilçenin karar defteri var. Grup olarak karar alıyorsunuz. AK Partililerle bugün görüştüm, onu da söyleyeyim. Kimler onlarla irtibata geçmiş. Bir ittifak var. Kimlerin aradığını ben bugün öğrendim. Münir Demir’e oy istiyorlar, AK Partililerle de görüşüyorlar. Birileri gidip diyor ki, Münir Demir’i çıkaracağız. CHP’nin aldığı kararı delmek bundaki amaç. CHP’nin meclis üyesinin AK Partili meclis üyesiyle ilişki kurması ne ahlaki ne etik değil. Bunu yapan hain demiş. O zaman gitsinler ilçe başkanının mahkemeye versinler. İsim vermedim burada özellikle. İsimleri bilmeme rağmen.

Bunların içinden, Faysal Yıldız bu arada bu tezgahı öğrendikten sonra ilk grup toplantısında diyor ki, benim arkadaşım beni aradı, benden oy istedi, ben de oy verdim. Münir Demir rica etmiş. O da oyum sana feda olsun demiş. Sonradan AK Parti ile CHP arasındaki bu ittifakı görünce ben pişman oldum diyor. Eleştiri ve özeleştiri mekanizmasıyla yetiştim diyor, ben oyumu verdim. Ancak sonradan bu işin ortaya çıktığını görünce pişman oldum. Hem partimden hem arkadaşlarımdan özür dilerim demiş. İş oradan patlıyor. Bu bir dürüstlüktür. Bu işin içinde olan meclis üyeleri kendi partisinin belediye başkanına, meclis üyelerine karşı. Kendi partilerinin belediye başkanına, meclis üyesine yanlış yapacak biz burada konuşup ahlaksızlıktır diyeceğiz. Siz yaptığınızı, özür dileyeceğinize, bu haberi yapan gazeteci şerefsizdir diyeceksiniz. Bana şerefsiz diyen adamlar önce kendilerine bakacak, kendi şeref ve haysiyetlerini sorgulayacaklar. Siz önce kendi şeref ve haysiyetinizi sorgulayın.

İki meclis üyesi bana küfür ediyor. Partili olanlar Hatice Tatlı gibi partili olanlar, burada eğer siz el altından bu işi tezgahlayıp bu iki zavallı kızı, grup toplantısında ölü taklidi yaparsanız. Senin yalan dediğin haberi grupta dün saatlerce konuştunuz. Sen de evet ben de oy verdim dedin. Hatice Tatlı akıllı. İlk beş yıl, başkanın birinci döneminde, beş altı meclis üyesi buna benzer bir şey yapmıştı. El yazısıyla bunları tespit ettiler. Bunlar tespit edilince, bu tespiti yapanların içinde Hatice Tatlı da vardı, Tatlı bunu bildiği için başkasına yazdırıyor, benim el yazım bilinmesin diye. Hatice Tatlı bu işin ortaya çıkacağını bildiği için Gönül Uras’a yazdırıyor. Gönül kendini akıllı sanıyor ya. Hatice Tatlı gibi insan akıllı adam, yanında meclis üyelerini işte böyle kullanıyor. Hatice Tatlı hastaydı, o nedenle bana yazdırdı. Grubu delen kişinin ismini yazacaklar ya. Garibim hastaymış. Napsın. Bir isim yazacak kadar hali yokmuş Gönül Vural’a yazdırıyor. Her türlü şeytanlığı kullanacaksınız, kurnazlık anlamında, fakat sizin kurnazlığınızı bir şekilde ortaya çıkarana yalancı, şerefsiz diyeceksiniz. Yalanın daniskasını kendileri çıkarıyor. Herhangi bir partide siyaset yapsam, grubumun başındaki adam, ben bu kararı aldım dese, uyuyoruz desem, yarın başka bir şey yapsam. İkinci grup toplantısında kafamı kaldırıp bir şey diyemem.  

Adem Nakçı: Grup kararına uymamak disiplin suçudur der CHP Tüzüğü. Hele seçimli konularda grup kararı alınmasını farz kılıyorlar.

Mithat Umutoğulları: Tüzük Kurultayı’nı kim temsil ediyor. Hatice Tatlı. Tüzüğü delen insan İzmir’i nasıl temsil eder. İl Başkanı hiç mi bunları duymuyor. Bizden başka konuşan kimse yok. Kendi tüzüğünü ihlal eden insanı Ankara’ya Tüzük Kurultayı’na gönderirsen, ben bunu sorgularım. İlde adam mı yo? Hatice Tatlı ne k? Avukat m? Sağlıkçı. Siz sağlıkçıdan komisyon başkanı yaparsanız olacağı bu. İnsanları bir şeyle  itham ederken. Bir de CHP’de iki kişinin bildiği sır değildir. O iki arkadaşa dava açacağım. O gruba katılıp bana şerefsiz diyen o iki insana dava açacağım. Şakşakçılık mı yapacağı? Grup toplantısında diyor ki, biz grup kararına uymayarak AK Parti ile birlikte hareket eden arkadaşları tespit ettik. Gamzegül Çamur, Ayşegül Çetinkaya, Ali .. Fatma… Münir Demir. Şimdi bunu ben mi söylüyoru? İlçe başkanı çıksın desin ki bana, grup  toplantısında bunu söylemedim. Ben çıkıp tüm CHP’den özür dilerim diyeceğim. Suçlu ki? Suçlu benim değil m? Siz bunları yapacaksınız, alengirli işlere gireceksiniz, bunu söyleyen gazeteci şerefsiz olacak değil m? Bunu kamuoyunun ve CHP’nin vicdanına bırakıyorum. Bunların içinde birkaç kişi dışında ne kadar CHP’li olduğu belli. Bunlar tesadüfen gelip meclis üyesi olmuşlar. Çoğu da partinin bir gün kapısını açmamıştır. Bunlar parti etkinliğine gelmezler, referandumda çalışmazlar, ilçe başkanlığına gitmezler. Kendilerini meclis üyesi yapan adamın aleyhine çalışıyorlar şimdi. Sizin her tarafınız siyasetçi olsa ne olu? Geldikleri en büyük yer meclis üyeliği. Meclis üyeliği aman aman bir şey değil. Siz kendinizi ne sanıyorsunu? Sor bunlara solcu, devrimci bunlar.

Adem Nakçı: Bayraklılı CHP’lilerin, oy vermiş insanların hesap sorması gerekir. Başkana kızmış olabilirsin. Bunlar kendi hesapları için, başkana kinim var diye hareket ediyorlar. Münir abi gibi temiz bir adam da var. Özünde gayet efendi bir insan buna nasıl düştü ben anlayamadım. Bir taşla iki kuş vuralım. Münir ile Başkanın arası da açılır diye bitirmeye çalışıyorlar. Siyasi ahlaksızlıktır. Bu nedi? Bir başkanı sevmediğin için intikam hesabıyla gidip AK Parti ile anlaşmanın adının ne olduğunu soruyorum.

Mithat Umutoğulları: Faysal Yıldız grup  toplantısına katılmamış. Direkt meclise gelmiş. Muhtemelen eline kağıt veriyorlar, yazıyorsun.

AK Parti'ye Kocaoğlu ziyareti...Üç partiye gitmişti. AK Parti kalmıştı. Bayağı uzun sürdü. Basına açık ve basına kapalı. İki bölüm de. AK Parti bence bunu beklemiyordu. Orada bence keyifli ama karşılıklı ince nüanslarla laf sokmalar.

Adem Nakçı: Yedi belediyenin hizmetlerini yapmıyorsunuz demiş Aydın Bey.  Bayağı salvolarla geçecek gibi görünüyor önümüzdeki süreç. Fotoğrafı okursak Bilal Doğan’ın sinirli ve gergin bir yapısı var.

Mithat Umutoğulları: Al iKöko3ğuz da gelmiş. İçeride bayağı yüklenmişler Aziz Bey. Kökoğuz Sırrı Aydoğan’a yüklenmiş. Bilal Doğan da meclisteki tüm sorunları yeniden gündeme getirmiş. Yaptığı eleştirileri dikkate alıp, eleştirileri azaltmak için yapılan tüm şikayetleri ciddiye almadığını dile getirmiş. İçeride gergin bir hava geçmiş aslında. İl başkanı da önemli. Aziz Bey’in aday olmasını istiyor musunuz diyor. İstanbul ve Ankara’da biz de kaybediyoruz diye yumuşattı Aziz Bey. Aday olmasını isteriz. Onunla yarışmak bizim için büyük keyif olur dedi. Dosyayı veriyorsun da bütün yollar çukur. Birçok yerde Menderes, Kiraz, Ödemiş öyle. AK Partili belediyeler bunu dile getiriyor. Diğerleri dile getiremiyor.

Adem Nakçı: Antalya’da çok başarılı Menderes Türel neden kaybetti biliyor musu? Aynı anda Antalya’nın tüm ilçelerine girip işlerini bir arada yapmaktı. Bitirelim ikinciye geçelim denmesine rağmen hepsine girdi. Sonuç kayıp. İnsanlar hizmete bakmıyor. Karşıyaka Tramvayı’na insanlar biniyor, kalabalık da olmuyor, rahat, klimalı olduğu için ses etmemeye başladı. İlk altı ay bedava idi, sonra memnun oldular. 2019’un Matı tam bir sene var. Konak tramvayını devreye soksan da nimetlerinden yararlandıktan sonra. İZBAN’da bilet handikabın var. İZSU muhteşem çalışmalar yapıyor tamam güzel. Kemalpaşa’da, Menderes’te de yapıyorsun. Hepsi AK Partili. Ama arkadaş periyoda bağlı. Sen o ilçeleri bu saatten sonra kazanma durumun olur m? Adam yapsa da yapmasa da Menderes’in göbeğinde koca pankart astı, sorumlu İZSU diye. Belediyenin altı aydır tamir etmediği sokak var. Önünde İZSU pankartı var. Sen işini tam yapmazsan başkaları eksiğini senin üzerinden temizler. Sen dosya sunarsan o da kendi dosyasını sunar. Burada da sen kaybedersin. 2019 süreci çok sert bir süreç olacak. Kimse nezaket, kibarlık, letafet beklemesin. Ülkenin daha da kamplaştığı seçim olacak. Yerel de dahil olmak üzere. Kıran kırana geçecek. CHP’ye dışarıdan düşmana gerek yok. Büyükşehirin bürokratlarının hataları CHP’ye kaybettiriyor.

170 adam var. Elle tutulan adam sayısı iki elin parmağını geçmiyor.

Mithat Umutoğulları: Bugün açıklandı 5 ilçe var. Selçuk’ta Sema Hanım devam edecekse yandı gülüm keten helvam. O zaman CHP alır orada. İle Konak, Güzelbahçe Urla davet edilmiş. Konak dışında hepsi yüzde 20’nin altında oy aldı. Üçte bunlarla ilgili karar verilecek. Genel merkez zaten gözden çıkardıklarını gözden çıkarmış. Demek ki Konak da gözden çıkmış. Karşıyaka da. AK Parti’nin seçim politikası belli oldu. Buca, Bornova, Bayraklı, Karabağlar üzerinden yürüyecekler. Bayraklı ve Karabağlar’daki fark adayın profiline göre değişiyor. Karabağlar’da dikeyler sandığa koştu. Bornova’da Galip Çukurlu’nun İYİ Parti’nin başına gelmesinden dolayı önem veriyorlar. Merkez sağı toplarsa makası kapatır alırız merakı var. Bunların sistemleri böyle. Beş tane ilçeyi temayüle veriyorlar. İlde artık adaylar belli olacak. Bornova, Bayraklı ve Karabağlar’a yüklenecekler seçimi almak için. Karşıyaka ve Konak’ta elle tutulur aday yok zaten. Ama AK Partinin seçim stratejisi belli olmuştur. Bütün umutları da yaşasın İYİ Parti durumunda.

Mithat Umutoğulları: Pazartesi üçer isimi Ankara’ya gönderecekler. Aydın Şengül’ün grup başkan vekilelrine siyasi tansiyonu düşürün uyarısında bulunduğunu ifade ettiler. Kongre sürecinden sonra zaten sahneye çıkacak.

Adem Nakçı: O zaman Aydın Beyin grup sözcülerinin aday olup olmayacağını tespit etmesi lazım. Kendini göstermek için agresif siyasi yapı gösterecekler. Kadın kollarında bir aday olmayacağım hikayesinden sonra gençlik kollarında da değişikliğe yüksek ihtimalle bakıyorum.

Mithat Umutoğulları: Gençlik kolları değişmeyecek bence. Aydın Bey’in yanından hiç ayrılmıyor.

Adem Nakçı: CHP Gençlik Kolları Başkanını aramış muhabirimiz. Partimi tartıştırmak istemiyorum demiş. Ya senin gençlik kolları kademesinin tepesindeki adam isyan ediyor, 30 yaş 357e çıkamaz diyor. Herkes isyanda sen partimi tartıştırmak istemiyorum diyorsun. CHP’nin yüzde 99’u dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun diyor. Bugün bir kutlama değil bir anma. Bunlar kutluyor. Sorsan Clara Zetkin’i Dolce and Gabbana gibi bir marka sanırlar. Sadece geçen ay 47 kadın öldürüldü bu ülkede. Neyin kutlaması'

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası