Ege Postası
Geri

Üniversite adaylarından Kampüs İzmir'e ilgi

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ), gençleri tercih döneminde doğru yönlendirmek amacıyla başlattığı danışmanlık hizmeti, aileler ve üniversite adayları tarafından ilk günden yoğun ilgi gördü. Üniversite ile sanayi iş birliğinin modeli olan Kampüs İzmir içerisindeki üç farklı alanda; öğretim elemanları, uzman rehberler ve gönüllü öğrencilerden oluşan 100 kişilik ekip, adaylarla birebir görüşmeye başladı.
Üniversite adaylarından Kampüs İzmir'e ilgi
Haberler / Güncel
20 Temmuz 2019 Cumartesi 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren yüz binlerce öğrenci, sonuçların açıklanmasının ardından şimdi de tercih heyecanı yaşamaya başladı. Geleceklerini belirleyecek tercih sürecinde hata yapmamak için ince eleyip sık dokuyan üniversite adayları, eğitim almak istedikleri bölümlerle ilgili de karar aşamasına geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi de bu zorlu süreçte oluşturduğu özel bir ekiple tüm üniversite adaylarına 'tercih dönemi danışmanlık hizmeti' vermeye başladı. Aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte geldikleri İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde kampüsü gezen, bölümler hakkında bilgi alan yüzlerce üniversite adayı, mevcut öğrencilerle bol bol sohbet ederek, onların tecrübelerinden yararlandı. Öğretim elemanları ve rehberlerle de görüşmeler yapan üniversite adayları, akıllarındaki tüm soruları yöneltme imkanı buldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki tercih dönemi danışmanlık hizmeti, 29 Temmuz 2019 tarihine kadar devam edecek. Üniversite adayları, danışmak hizmetinden hafta sonu da yararlanabilecek.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Danışmanı (Genel Koordinatör) Prof. Dr. Murat Borovalı, adaylar ve aileleri doğru tercih yapmaları için yönlendirdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Borovalı, "Zorlu sınav sürecini geride bırakan üniversite adayları, şimdi de en az sınav kadar önemli olan tercih döneminde. Kısa bir süre içerisinde yapacakları tercih, hayatlarını şekillendirecek. Bu nedenle en ince ayrıntının bile düşünülmesi, gerekli araştırmaların yapılması gerekiyor. Ayrıca, tercih sürecinde konuya hakim, alanında uzman ve güvenilir kişilerden yardım alınmalı. Bu aşamada biz de öğretim elemanlarımız, uzman rehberlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte, böylesine önemli bir süreçte üniversite adaylarımızın yanındayız. Kendilerini İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne bekliyoruz" diye konuştu.

'KAMPÜS İZMİR, ÖĞRENCİLERİMİZE AVANTAJ SAĞLAYACAK'

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin sinerjisi ile oluşan Kampüs İzmir ile ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Borovalı, Türkiye'de ilk olduğunu belirttiği bu modelin öğrencilere birçok avantaj sağlayacağını belirtti. Prof. Dr. Borovalı, "Türkiye'de, üniversite ile şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüs İzmir'i, öğrencilerimizi düşünerek oluşturduk. Kampüs İzmir; üniversitemizin enerjisi, Ticaret Odası'nın girişimciliği ve İzmir'in tüm potansiyeliyle oluşan birlikteliği ifade ediyor. İzmir'deki nitelikli firmalar, yüksek teknoloji üsleri, lojistik ve ihracat merkezleri de artık bizim kampüsümüz. Bu sayede öğrencilerimize, derslerine devam ederken, bir yandan da İzmir'in lojistik merkezlerinde, yüksek teknoloji bölgelerinde, fabrikalarında, hastanelerinde, devlet hizmet birimlerinde staj yapma, belirli zamanlı çalışma olanağı sunuyoruz. Öğrencilerimiz, eğitimlerine devam ederken, iş dünyasının da bir parçası olacak. Eğitim süreleri boyunca garantili staj imkanına da sahip olacak öğrencilerimiz, edindikleri tecrübe ve çevre ile de bir adım öne geçecek. Ayrıca, üniversite olarak ürettiklerimizle İzmir'in sanatına, mutfağına, sanayisine ve ekonomisine büyük katkı sağlamış olacağız" dedi.

'ÖĞRENCİLERE, KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLERİ ALTYAPIYI SUNUYORUZ'

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise, üniversite bünyesinde 8 fakültede 35 bölümde lisans, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulunda 28 önlisans, 30 yüksek lisans ve 6 doktora programı eğitimi verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, "Üniversitemizde öğrencilerimize, kendilerini rahatlıkla geliştirebilecekleri, teknolojik altyapımız sayesinde istedikleri alanda özgürce araştırma yapabilecekleri bir ortam sunuyoruz. Öğrenmeyi ders saatleri ile sınırlamayan, öğrencilerimizin dijital ortamda ders malzemelerine ulaşabileceği 'Akıllı Kampüs' ile eğitim veriyoruz. Çağın gereklerini yerine getiren, yenilikleri hayata geçiren bir üniversite olarak, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu gençleri yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Bu dönem üniversitemizi tercih edecek öğrencilerle birlikte, inanıyorum ki yeni başarı hikayeleri yazacağız" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası