Ege Postası
Geri

Üniversitede Ferahfeza Mevlevî Âyîn-i Şerîf-i ve Sema gösterisi yapıldı

Bursa Devlet Klasik Türk Müziği korosu, Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) Aralık ayı konserini verdi. Üniversitede yapılan Ferahfeza Mevlevî Âyîn-i Şerîf-i ve Sema gösterisi izleyenleri büyüledi. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen...
Üniversitede Ferahfeza Mevlevî Âyîn-i Şerîf-i ve Sema gösterisi yapıldı
Haberler / Kültür - Sanat
27 Aralık 2013 Cuma 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Devlet Klasik Türk Müziği korosu, Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) Aralık ayı konserini verdi. Üniversitede yapılan Ferahfeza Mevlevî Âyîn-i Şerîf-i ve Sema gösterisi izleyenleri büyüledi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser, öğretim görevlisi, personel ve öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı. Koro şefliğini Ş. Hakan Özlev’in üstlendiği etkinliğin ilk bölümüne solist olarak T. Savaş Özkök katıldı. Hakan Özlev, Hazreti Mevlana’nın bestelediği şiirlerinden oluşan 'Herkes gidiversin cananım sen gitme, 'Oraya gitme demedim mi sana' ve 'Yeter ki sen gitme sen kal yanımda' isimli eserleriyle Acem AşÃ®ran Şarkı, Şefkefza Şarkı, Saba Şarkı ve Şehnaz, Uşşak, Nev’eser, Nikrîz ilahileri seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde ise İsmail Dede Efendi’nin Ferahfeza Mevlevî Âyîn-i Şerîf-i ve Sema gösterisi icra edildi. Ferahfeza Mevlevî Âyîn-i Şerîf-i ve Sema töreni izleyicilerden büyük ilgi gördü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası