Ege Postası
Geri

Üniversiteden sanayiciye 'Yeşil Cadde' desteği

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, sanayiciye Ar-Ge ve proje desteği vermek amacıyla önemli bir adım attı. Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği (NİLSİAD) ortaklığı ile hayata geçirilen 'Yeşil Cadde Projesi', üniversitenin...
Üniversiteden sanayiciye 'Yeşil Cadde' desteği
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, sanayiciye Ar-Ge ve proje desteği vermek amacıyla önemli bir adım attı. Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği (NİLSİAD) ortaklığı ile hayata geçirilen 'Yeşil Cadde Projesi', üniversitenin bilimsel kapasitesini sanayicinin hizmetine sunacak. Şirketlerle yapılacak görüşmelerle, ihtiyaç duyulan alanlarda Ar-Ge ve proje desteği sağlanacak.

Proje başlangıç toplantısı, Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonu'nda firma temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan NİLSİAD Başkanı Yalçın Aras, üniversitenin elinde bilgi ve inanılmaz bir eğitim tecrübesi bulunduğunu belirtti. Aras, "Sanayide ise pratik, biraz teori ve özel sektörün verdiği rahat çalışma olanakları var. Bu inşallah bir başlangıç olur ve bir gün bir araya gelip bu işi nasıl başardığımızın toplantısını yaparız." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Latif Deniz ise Yeşil Cadde Projesi'ne bakanlığın da çok büyük destek verdiğini belirterek, projeyi destekleyeceklerini, Bursa’nın bu ilki de gerçekleştireceğine inandığını kaydetti. Deniz, projenin Türkiye geneline de yapılacağını ifade etti.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de üniversitenin bilimsel kapasitesini sanayicinin hizmetine sunduğunu belirtti. Prof. Dr. Dilek, "İşyerleri ve işyeri sahipleri, üniversitemizle ortaklaşa olarak Ar-Ge ihtiyaçları, ortak hareket, orta proje geliştirme, laboratuvar imkanlarını kullanmasına kadar birçok anlamda işbirliği yapılacak. Bu bakanlığımız tarafından da desteklenen bir proje. Bu projenin başarısız olması mümkün değil." diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren UÜ Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Prof. Dr. Zeynep Kahveci, projenin hedeflerini şöyle anlattı: "Sanayimizin teknoloji ve yenilikçi kültürün geliştirmek, kendi öz varlıkları ile gerçekleştiremeyeceği, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını hem üniversite hem de devlet desteği ile gerçekleştirmesini sağlamak. Üniversite sanayi işbirliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemlerinin geliştirilmesini destekleyerek dolaylı olarak ülkemizin dünya piyasasındaki rekabet gücünün yükselmesine yardımcı olmak."

Belirledikleri yol haritasına göre üniversitede üretilen bilgi ve teknolojilerin firmalara faydalı bir forma dönüştürülebilmesi için mevcut durumu tespit etmeleri gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kahveci, bu amaçla firmalara ön ziyaret gerçekleştireceklerini kaydetti. Bu ziyaretlerde gizlilik sözleşmesi imzalanacağı ve firmaların kendi projelerinin güvenliğini sağlamaya dönük olduğunu ifada eden Kahveci, firmaların ihtiyaçlarının tespit edileceği ve sanayicinin belirlediği sorunların kendilerine iletileceğini vurguladı. Kahveci, diğer aşamada da ortak çalışmalar belirlenerek, Ar-Ge konusunda destek programlarının geliştirileceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası