Ege Postası
Geri

Ünlü gazeteciden kafa karıştıran anket

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı Habertürk gazetesindeki köşe yazısında İzmir'le ilgili anket sonuçlarına yer verdi. Altaylı'nın açıkladığı anketin en çarpıcı bölümü, Karşıyaka'da AK Parti'nin CHP'yi geçtiğini iddia ettiği satırlar oldu
Ünlü gazeteciden kafa karıştıran anket
Haberler / Güncel
8 Aralık 2013 Pazar 12:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - HaberTürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı köşesinde yer verdiği anket sonuçlarıyla yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. İzmir'de CHP'yle AK Parti arasındaki farkın yüzde 2'ye indiğini öne süren Altaylı'nın AK Parti'nin önde olduğunu yazdığı ilçeler arasında Karşıyaka'yı da sayması 'anketle ilgili kafalarda soru işaretleri oluşmasına' yol açtı. Anket firmasının ismini açıklamayan Altaylı önce anketle ilgili şu satırları yazdı.

VAKTİNİZ BOLDUR DİYE!..

Vaktiniz boldur diye düşünerek sizlerle elime yeni ulaşan bir “seçim anketinin” sonuçlarını paylaşmak istedim. Bu sütunda biraz sonra okuyacağınız anket, şimdiye kadarki anketlerin en kapsamlısı ve bir siyasi partinin seçim çalışmaları için yaptırdığı anketlerden biri.
Yayınlayacağım bu anketin en önemli özelliği, en fazla sayıda denekle yapılan anket olması.
 Anket tüm illerde, o ildeki seçmen sayısının binde 5’ine tekabül edecek sayıda seçmenle gerçekleştirilmiş ki, oldukça ciddi bir oran. Mesela, 9 milyonu aşkın seçmeni olan İstanbul’da tam 43 bin 970 kişiyle anket yapılmış.

İŞTE İZMİR SONUÇLARI

 İzmir’de tahmin edilebileceği gibi CHP’nin üstünlüğü var ama bu üstünlük eskisi kadar rahat ve farklı bir üstünlük değil. İzmir’de 14 bin 520 denekle yapılan ankette 6534 kişi “CHP” derken, 6244 kişi “AK Parti” yanıtını vermiş. Bu da CHP’nin İzmir’deki oy oranını yüzde 45’e, AK Parti’nin oy oranını ise yüzde 43’e getiriyor. CHP’nin 2 puan önde olduğu İzmir’de Buca, Bayındır, Karşıyaka, Seferihisar ve Tire ilçelerinde AK Parti önde.
Bayraklı, Menderes ve Ödemiş’te iki parti kafa kafaya. Diğer ilçelerde ise CHP önde. İzmir’de CHP’ye oy vereceğini söyleyen 6534 kişinin yüzde 34’ü başkan adayı olarak Aziz Kocaoğlu’nu görmek isterken, yüzde 28’i Hakan Tartan diyor. AK Parti’ye oy vereceğini söyleyen 6244 denekten yüzde 57’si Binali Yıldırım ismini aday olarak belirtirken, yüzde 23’ü Ömer Cihat Akay ismini söylüyor.

YÜZDE 2 İDDİASI

Geçtiğimiz hafta içinde Kanal 24 ekranlarında Mak Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan son anket sonucunu açıklamış ve İzmir'de CHP'nin AK Parti'nin 2 puan önünde olduğunu savunmuştu. Fatih Altaylı'nın İzmir'le ilgili anket sonucu olarak verdiği yüzde 45 CHP, yüzde 43 AK Parti oranı gibi Mak Danışmanlık'ın araştırma sonucunda belirtilen rakamlarla bire bir örtüşmesi dikkati çekiyor. Araştırmanın en çarpıcı bölümü Karşıyaka'yla ilgili olan kısım. CHP'nin açık ara önde olduğu konusunda genel bir görüşün hakim olduğu ilçede AK Parti'nin CHP'yi geçtiğini iddia etmek Altaylı'nın açıkladığı anketle ilgili soru işaretlerinin oluşmasına zemin hazırladı.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası