Ege Postası
Geri

Ünlü hafızlar Manisalılara Kur'an ziyafeti sundu

Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği tarafından düzenlenen Hafızlar, Mevlidhanlar Kültür Sanat Şöleni’nde, ünlü hafızlar Manisalılara Kur'an ziyafeti sundu. Bu yıl 21'incisi düzenlenen şölende, bir birinden ünlü hafızlar...
Ünlü hafızlar Manisalılara Kur'an ziyafeti sundu
Haberler / Güncel
4 Temmuz 2013 Perşembe 01:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği tarafından düzenlenen Hafızlar, Mevlidhanlar Kültür Sanat Şöleni’nde, ünlü hafızlar Manisalılara Kur'an ziyafeti sundu. Bu yıl 21'incisi düzenlenen şölende, bir birinden ünlü hafızlar okudukları Kur'an ile meydanı dolduran binlerce Manisalının kulaklarının pasını sildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen şölen Manisa Şehzadeler Mehteri konseri ile başladı. Mehteran konseri meydandaki vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Mehterandan sonra sahneye çıkan Ankara Hacı Bayram Veli Camii emekli İmam Hatibi Kurra Hafız Abdülkadir Şehitoğlu, Kurra Hafız Osman Egin, Piyale Paşa Camii İmam Hatibi Kurra Hafızı İshak Danı, İstanbul Süleymaniye Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Ekrem Nalbant ve Kur'an-ı Kerim güzel okuma dünya birincisi Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu okuduğu Kur'an ile binlerce Manisalıyı mest etti. Konya'dan gelen Aziz Hardal ve İstanbul'dan gelen Mehmet Erarabacı'nın birlikte yatsı namazı ezanını okuması vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda Bestekar Amir Ateş'in yönettiği Tasavvuf Musikisi konseri ise büyük bir beğeniyle izlendi. Program Zakirler ve Semazenler Korusu konseri, Münacaat Bahri, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

Programda bir konuşma yapan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Kurra Hafızların okudukları Kur'an ile Manisalıların gönüllerini fetettiklerini söyledi. Vali Savaş, "Bizim milletimiz yaratıcısına, peygamberine ve kitabına olan sevgisini Kur'an hatlarıyla, mevlitlerle, kasidelerle ifade ettiği gibi bunu Kurra Hafızların, mevlithanların sözleriyle de ifade etmiş. Ayrıca tasavvuf musikisiyle hitap etmiş. Bugün milletimizin sevgisini hafızlarımız, mevlithanlarımızın sesiyle tekrar dinledik. Rahmet ayı olan Kur'an ayı olan Ramazan'a yaklaştığımız bugünlerde bu tür faaliyetlerle kalben, zihnen Ramazan'ın ihtişamını yakışır hazırlıklar yapıyoruz. Cenabı Hak bugün dinlediğimiz Kur'an hürmetine, Ramazan hürmetine kalplerimizi sevgiyle doldursun. Yüreklerimizi, gönüllerimizi genişletsin. Bizim birlik beraberliğimizi artırsın. Düşmanlarımıza fırsat vermesin, bu güzel günlerde bir araya geldiğimiz gibi bizleri sıkıntı ve mutlu günlerimizde bir arada tutsun." dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de böyle bir organizasyona destek oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan da Hafızlar, Mevlidhanlar Kültür Sanat Şöleni'nin 21'ncisini düzenlemenin onuru yaşadıklarını kaydetti.

Programı Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, protokol üyeleri, çok sayıda davetli ve binlerce Manisalı izledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası