Ege Postası
Geri

Ünlü sanatçılar, kanser hastaları için sahne aldı

Kanser hastalarına destek ve morel vermek amacıyla bir grup ünlü sanatçı tarafından başlatılan yeni projenin ilk konseri Bursa Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda yapıldı. Onur Akın, Grup Gündoğarken ve Anadolu Ateşi'nin sahne aldığı...
Ünlü sanatçılar, kanser hastaları için sahne aldı
Haberler / Güncel
27 Temmuz 2013 Cumartesi 01:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kanser hastalarına destek ve morel vermek amacıyla bir grup ünlü sanatçı tarafından başlatılan yeni projenin ilk konseri Bursa Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda yapıldı. Onur Akın, Grup Gündoğarken ve Anadolu Ateşi'nin sahne aldığı konserden elde edilen gelir Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği'ne (ONKO-DAY) bağışlandı. Proje kapsamında önümüzdeki bir buçuk aylık sürede toplam 9 ilde konser planlanıyor.

Kültür Park Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen konserde Onur Akın, Yonca Lodi, Öykü Gürman, Grup Gündoğarken gibi çok sayıda ünlü sanatçı sahne aldı. Sahneye ilk olarak Grup Gündoğarken geldi. Ünlü grup, şarkılarını çocuk korosu eşliğinde seslendirdi. Ardından sahnes alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, yaptığı gösteriyle katılımcıları coşturdu. Kalabalık, Anadolu Ateşi üyelerini ayakta alkışladı.

KANSER ARTIK GRİP GİBİ OLDU

Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Onur Akın da en çok beğenilen şarkılarını Bursalılarla birlikte seslendirdi. Ünlü sanatçı, "Çok sık yaşadığımız özellikle Çernobil sonrası ülkemizin gündemine çok sık gelen bir hastalık; kanser. Artık grip gibi oldu kanser. Kanserle duyarlılığı artırmak için bir grup sanatçı bunun öncülüğünü yaparak Bursa’da yeni bir proje başlatıyoruz. Gelirler kanserle mücadele eden dernek ve vakıflara kalacak. Kansere dikkat çekmek için buradayız. Hep komşumuzun başına gelir zannediyorduk ama artık kendi başımıza da geliyor. Dört kişilik aileden biri artık kanser. Çok ciddi istatistikler var. Kanser, en korkulu rüya haline geldi. İnsanlar kanserden korkuyor. Maliyetiyle de her insan baş edemiyor. Bu anlamda bir farkındalık oluşturmak adına buradayız" dedi.

Grup Gündoğarken üyeleri de sağlıklı yaşam için; beslenmek, sanat ve sporun önemli olduğunu dile getirdi. Konsere büyük ilgi gösteren vatandaşlar da "Kanser önemli bir hastalık ama biz de sigara ve alkol kullanmayarak bu hastalıkla mücadele edebiliriz" diye konuştu. Proje koordinatörü ve kanser hastası Nükhet Özcan, proje kapsamında 9 ilde daha konser düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası