Ege Postası
Geri

Urla Belediye Başkanı Uyar, Ege Postası'na konuştu

Urla Belediye Başkanı CHP’li Sibel Uyar, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı’yı ağırladı. Uyar, geride kalan iki yılını değerlendirirken, ilçeye katılımcılık kazandırdıklarını ifade etti. Uyar, kadın belediye başkanı olarak önemli bir sorumluluğunun olduğunu söyledi. Uyar, Balıklıova krizi hakkında da detaylı açıklamada bulundu. Urla Belediye Başkanı Uyar, Ege Postası'na konuştu:
Urla Belediye Başkanı Uyar, Ege Postası'na konuştu
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Şubat 2016 Salı 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - İzmir’in üç kadın belediye başkanından biri olan Urla Belediye Başkanı CHP’li Sibel Uyar, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı’yı ağırladı.

HEP İYİ Kİ DEDİM!
Uyar, Avcı’ya geride kalan iki yılına yönelik değerlendirmelerdebulundu.
Belediye başkanlığı görevini sürdürürken “Hiçbir gün keşke demedim” diyen Uyar, “ Hep iyi ki dedim. Zor günlerde oldu. İyi günlerde oldu. Hiç keşke demedim. Severek yapıyorum. Yorulmuyorum. Sabah olsun da işe geleyim diye bakıyorum.  Herkes şunu bilsin ki maksimumda çalışıyorum” dedi.

KATILIMCILIĞI GETİRDİK
İlçede katılımcılığı sağladıklarını ifade eden Uyar, “ Bir yere işlem yapacağımız zaman sorarak yapıyoruz. Gidiyoruz muhtarlarla STK’larla toplanıyoruz. Hiç irtibatı kesmiyoruz. Uygulama yapacağımız yerdeki vatandaşla konuşuyoruz. İstemedikleri hiçbir şeyi yapmıyorum. Çıkıyorum bir yerde 2 saat yürüyorum. Vatandaşla konuşuyorum. “Ne istiyorsunuz” buraya diyorum. “Nasıl bir değişiklik istiyorsunuz” diye soruyorum. Herkes yönetime dahil oluyor. Halk günleri yapıyoruz her Cuma…Kimse bana “görüşemiyoruz” diyemez. Mutlaka orada oluyorum. Vatandaşı dinliyorum. Bana bağırabilir kızabilir teşekkür edebilir. Muhtarlarla sürekli irtibattayım. Katılımcılık sağladık. Tüm çalışanlarla birlikte “Biz” demeyi ortak Urlalı bilincini yerleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

A4 KAĞIDINDAN BİLE TASARRUF YAPTIK
Göreve geldiği günden bu yana borç edebiyatı yapmadığını borç yönetimi gerçekleştirdiğinin altını çizen Uyar, “ İlk geldiğimiz de sıkıntılar vardı. Bir şeyi kötüleyerek anlatmam. Biz kendimizi anlatıyoruz. Tasarruf tedbirleri aldık. Öncelikle çalışanımız dedik. Emeğin hakkı teşekkürle ödenmez. İnsanlar evlerine ekmek götürüyordu. Öncelik maaşlardı. Borçlu olduklarımız çağırdık. Verdiğimiz ödeme sözünü tuttuk. Minik dokunuşlarla iyi bir borç yönetimi yatık. A4 kağıtlarından bile tasarruf yaptık. Herkes kendi evinde nasıl borca girdiğinde tasarruf yapıyorsa belediyede de onu yaptılar. Şuan da sadece SGK borcumuz var. Onun dışında bizi zora sokacak borç yok. Ayağımızı yorganımıza göre yapıyoruz. Stratejik planımızı uçmadan hazırlıyoruz. Her geçen sene daha iyi olacağız İlk sene mali tabloyu düzelttik. Geçen sene projeler yapmaya başladık. Bu sene ve seneye daha da arttıracağız” ifadelerini kullandı.

ENGİNAR FESTİVALİ DEYİP GEÇMEYİN
Urla’nın ülkenin en kaliteli göçünü asılmış bir ilçe olduğunu iddia eden Uyar, ilçede kültürel etkinliklere ağırlık verdiklerini belirterek şöyle devam etti;
 “ Her yerde söylüyorum kabine kadar kuracak bakanların vekillerin yaşadığı akademisyenlerin yaşadığı bir çok insan var. Hava güzel doğa güzel ama bu insanların sosyal hayattan bir beklentisi de var. Urla Devlet Tiyatrosu gerçekleştirdik.  Bir hayalle başladı. Yaptık. Mazeret üretmem ben. Mühendisim. Önce problemi iyi okuruz. Eldeki verilere bakarız. Kültür etkinlikleri talep eden çoktu. Sanat sokağını işlevsel hale getirdik. Enginar festivali yaptık. Enginardan festival mi olur dediler. Yaptık. Biz diğer ilçelerle benzer değiliz. Bizim tarımımız var. Kırsal kalkınmayı desteklememiz gerek. İki gün boyunca esnaf ciddi anlamda para kazandı festivalde. Esnaf kredilerini ödedi. Pazarın yerini bilmeyenler festivaller nedeniyle bu pazarların yerini öğrendi. Tanınırlılığı oldu.”

KÖYLÜNÜN KULLANACAĞI ALAN YARATACAĞIZ
Balıklıova’da yaşanan yıkım krizi hakkında konuşan Uyar, şunları söyledi;
 “ Biz orada bir işlem gerçekleştirdik. Belediyenin mülkiyeti olan bir yerin tahliyesiydi söz konusu olan. İşlem olmadan meclis üyelerimizle 15 gün önceden gittik. Yerinde gördük. Balıklıova'nın isteğiydi bu...98'den gelen bir durum. Sadece işlemlerini bizim yaptığımız bir şey değil. Köy tüzel kişililerin belediyelere geçmesi nedeniyle bize kaldı. “Bizim işimiz değil aman yapmayalım” demek mümkün değildi. Mevcut alandaki yapılar Fen ve Sağlık kurallarına uygun değildi. Orada bir işgal vardı o işgal bitirildi. Urla Belediyesi'nin 2 metrekare yerini satmadım. Hiç böyle bir şey yapmaya niyetimde yok. Dolayısıyla köy tüzel kişiliğinden sonra bize gelen mallar var. Köylünün kullanımına açmayı planlıyoruz. Balıklıova'da da yapılması planlanan bu. Köylünün kendisinin kullanacağı bir alan yapacağız. Üzülüyorum olumsuz haberlerle basına yansıyor. Ege sıcaklığıyla sizi karşılayan insanlar. Şimdi kooperatif kuruyorlar. Örgütlü toplum ne demek bunu anlatıyoruz. Ürettiklerini nasıl satabilirler onu anlatıyoruz. Köy tiyatrosuna sahipler. Mevcut alanda deneme sahnesi kuracağız. Köy meydanı olacak. Semt merkezi mantığında yerler açacağız. Üretici pazarı açacağız. Güzel bir kıyı köyü. Güzellikleri nasıl daha güzel çıkar bunun amacındayız. Ben özel yaşantımda da siyasi yaşantımda da kimseyi kötüleyerek bir iş yapmadım. Sadece kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Doğru ifade edemediğimiz zamanlar olmuştur. Başka bir yöntem var mı diye ince eledik sık dokuduk ama başka bir çare yoktu. Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız her zaman destek oldu. İlçe örgütü ise sonrasında destek oldu.”

YERLEŞİK ALANDA RES İSTEMİYORUZ
Yarımada’da yapılmak istenen RES’lere karı hukuki mücadele verdiklerini söyleyen Uyar, “ Fön rüzgarları kesilmediğinden RES’ler için tercih edilen bir bölge Yarımada… Yenilenebilir enerjiye karşı değilim. Ancak köylü çocuğuyum . Doğanın içinde yaşıyorum. Yerleşik alanın olduğu yerde RES istemiyoruz. Dağda yapılsın. Bir tane türbin için 9 dönüm alandaki ağacı yok ediyorsunuz. Tüm davalara müdahil oluyoruz” dedi.

EMPATİ KURUYORUM
Önceden meclis üyesi olduğu için meclis üyeleriyle empati kurabildiğini ifade eden Uyar, “ Hepimiz Urlalılıyız. Partimiz ne olursa olsun Urla için çalışıyoruz. Kapın her zaman açık. Bir şey saklamıyoruz. Ben nasıl seçildiysem onlarda seçildi. Bu nedenlerle bir sorun yaşamıyoruz mecliste” dedi.

KADINLARA KARŞI SORUMLULUM VAR
Kadın belediye başkanı olarak sorumluluğun olduğunu ifade eden Uyar, “ Ben bir kadın siyasetçiyim. Kadınlar siyasete girsin diyoruz. 2 kadın belediye başkanı var. Biz eğer ki başarılı olamaz isek bu sefer bizleri listeye yazanlar ya da seçenler demeyecek mi “kadınları koyduk ne hale geldi.” İyi bir belediye başkanı olursam diyecekler ki “kadın başkan yaptı.” Benim kadınlara karşı sorumluluğum var. Ben çalışmak zorundayım. Çok çalışmak zorundayım ki bir daha ki seçimlerde kota lafları dolaşmasın. Kotalarla olacak iş değil bunlar.  
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası