Ege Postası
Geri

Urla Belediyesi duyurdu: Ruhsatsız ve kaçak kazı sonucu tahsis iptal!

Urla Belediyesi, mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Urla Belediyesi ortaklığında olan taşınmazın tahsisini iptal etti.
Urla Belediyesi duyurdu: Ruhsatsız ve kaçak kazı sonucu tahsis iptal!
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2024 Çarşamba 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Urla'da Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne 25 yıl bedelsiz tahsis edilen taşınmazın tahsisini iptal edildi. 

Urla Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, tahsisin üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına karşılık ruhsat alınmadığını belirtildi. 

4 ADET TESİS VAR! 

Taşınmazın yüksek gelir getirici potansiyeline sahip olması, merkez mahallelerde 4 adet açık-kapalı spor tesisinin mevcut olması da iptal gerekçesi gösterildi. 

ALTERNATİF ÖNERİLDİ ANCAK...

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne alternatif alanlar sunulduğu ancak bu önerilerin müdürlük tarafından kabul görmediği de belirtildi.

Urla Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 

"Urla Belediyesi’nin Kayyım yönetiminde olduğu dönem içerisinde 7 Temmuz 2022 tarihinde alınan 197 sayılı karar ile 3302 ada 4 parsel numaralı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Urla Belediyesi ortaklığında olan hisseli taşınmaz 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75/d maddesi gereğince “Gençlik Merkezi” olarak kullanılmak üzere 25 yıllık süre ile bedelsiz olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmiş idi.

29 Haziran 2024 tarihinde söz konusu taşınmazda yasal olmayan kazı çalışması gerçekleşmiş ve Urla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmak istenen yasa dışı kazıya izin verilmemiştir.

İl ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde söz konusu alanın Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere yüksek gelir getirici potansiyele sahip konumda olması ve merkez mahallelerde hali hazırda 4 adet açık- kapalı spor tesisi mevcut olması nedeniyle, söz konusu projenin diğer mahallelerde uygulanması daha doğru olacağı belirtilerek, tahsis iptaline gidileceği kendilerine bildirilmiştir.

Tahsisin üzerinden iki (2) yıl geçmiş bulunmakta olup söz konusu parselde herhangi bir ruhsat alınmadığı tespit edilmiş ve tarafımızca tahsis iptal hakkı da doğmuştur.

Unutulmamalıdır ki, Urla sadece merkez mahallelerden ibaret değildir ve hemşehrilerimizin tüm sosyal altyapı imkânlarından eşit faydalandırılması daha adil olacaktır.

Çevre Mahallerde gerçek anlamda spor tesislerine ihtiyaç bulunduğundan yapılacak yatırımın faydalı olması adına, kendilerine buradaki tahsis iptal edilirken alternatif alanlar sunulmuştur.

Spor tesisi bulunmayan mahallelerimizden; Denizli Mahallesi 3833 Ada 1 Parsel (7.188 m2), Gülbahçe Mahallesi 469 Ada 1 Parsel (9.567 m2), Bademler Mahallesi 262 Ada 64 Parsel (31.220 m2+17.212 m2), Kalabak Mahallesi 4607 Ada 1 Parsel (2.300 m2) ve İçmeler Mahallesi 2780 Ada 1 Parsel (2.703 m2) sayılı taşınmazlarda bu projeyi hayata geçirmeleri için tahsis işlemi yapılabileceği kendilerine iletilmiştir. Fakat bu önerimiz kendileri tarafından kabul görmemiştir.

Urla Belediyesi olarak; ilk günden bu yana dile getirdiğimiz gibi kamunun hakkını korumaya, gençlerimizi spora teşvik etmeye ve sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz.

Kamu yararını gözeterek gerçekleştirdiğimiz çalışmaların siyasetin içine çekilmesini ve olayların çarpıtılmasını kınıyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası