Ege Postası
Geri

Urla Mart Dokuzu Ot Festivali'nin ilk günü gerçekleşti

Urla Belediyesi ve Urla Doğal Sofra işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen iki günlük Urla Mart Dokuzu Ot Festivali’nin Pazar günkü etkinliği ülkemizde yaşanan terör saldırıları nedeniyle iptal edildi. İkinci günü iptal edilen Festivalin ilk gününde ise Urla Doğal Sofra üyeleri “Tarihten Bugüne Urla Gezisi” , “Atölye ve Söyleşi ve Şevket-i Bostanın Her Hali” etkinliklerini gerçekleştirdi.
Urla Mart Dokuzu Ot Festivali'nin ilk günü gerçekleşti
Haberler / İzmir
19 Mart 2016 Cumartesi 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Urla İskele Urit’te düzenlenen kahvaltıda buluşan Urla Doğal Sofra üyeleri ve Ot Festivali için gelen misafirler yapılan kahvaltıdan sonra “Tarihten Bugüne Urla Gezisine” katıldılar. Profesyonel rehber eşliğinde misafirler, Taafuzhane, Klazomenai, Malgaca Pazarı ve Sanat Sokağı’nı gezerek Urla’nın köklü tarihi hakkında bilgiler aldılar. Tarihi geziyi tamamlayan ekip saat 14.00’da Urla Cumhuriyet Meydanına gelerek hem dün kutlanan Çanakkale Deniz Zaferi için hem de terör saldırılarında şehit düşenler için Atatürk Anıtına Çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular.
 
Çelenk takdiminin ardından Urla Doğal Sofra üyeleri ve Ot Festivali için gelen misafirler her Cumartesi günü Urlalı Üretici Kadınların stant kurdukları Urla Eski Tamirhane Binasına geçerek hem stantları ziyaret ettiler hem de Tamirhane Binasına atölye kurarak katılımcılara Urla’ya özgü ot yemekleri yaptılar. Yapılan yemeklerin ardından Av. Birgül Türkel’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Şevket-i Bostan yetiştiricisi Turgay Erol ve Fitoterapi Danışmanı aynı zamanda Urla Belediyesi Meclis Üyesi Uzman Eczacı Çağlagül Özçelik Tun Şevket-i Bostan hakkında misafirlere bilgiler verdiler. Verilen bilgilerden sonra ise Aşçı Handan Kaygusuzer merak edilen Şevket-i Bostan yemeğini anlatarak yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası