Ege Postası
Geri

Urla'da anlamlı etkinlik: 'Ormanı temizle yangına dur de'

Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi ve Milliyet Gazetesi iş birliğiyle "Ormanı Temizle Yangına Dur De" etkinliği düzenlendi.
Urla'da anlamlı etkinlik: 'Ormanı temizle yangına dur de'
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2024 Cumartesi 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Urla Kuşçular Mahallesi Otoyol Köprüsü yanında çıkan orman yangını ekiplerin yoğun mücadelesi sonrasında kontrol altına alınmıştı.

Bugün, Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, Urla Kent Konseyi Hadi Başman, Milliyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Aslı Öktener ve gazeteciler, CHP İlçe Başkanı Pelin Karasakal, AKUT ekipleri, STK temsilcileri ve çevre gönüllüleri ile birlikte yangının çıktığı bölgede orman temizliği yapıldı. Yapılan temizleme sonrasında alandan yüzlerce cam şişesi toplandı. Yangından etkilenen canlar ise yürekleri sızlattı.

BALKAN; “ORMANLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Orman yangınların en çok arttığı dönemdeyiz. Bunun birçok sebebi var ama en büyük sebebi maalesef ki duyarsızlık diyen Başkan Selçuk Balkan: "Ormanlarımıza sahip çıkmak, duyarlılığı arttırmak adına bugün bu etkinliği düzenledik. Orman yürüyüşlerinde hepimiz görüyoruz ki ormanlarımızın içinde moloz, inşaat atıkları, cam şişeler, sigara izmaritleri, plastikler var. Üzülerek söylüyorum ki ormanlarımız bu atıkların istilası altında. Belediye olarak yol kenarları temizlemeye başladık. Her mahallemizin bir noktasında atık toplama alanı belirliyoruz. Bu alanları belirlendikten sonra Belediyemiz düzenli şekilde oralardan atıkları toplayacak. Bu sayede ormanlarımız temiz kalacak" ifadelerini kullandı.

Urla Belediye Başkan Vekili Prof. Dr. Mesut Önen de yaptığı konuşmada, "Ormanlarımız bizim geleceğimiz, hayatımız, nefesimiz. Onları yakar, yok edersek geleceğimizi yok ederiz. Orada yaşayan canlarımızı yok ederiz. Ormanlarımızı ve canlarımızı çok iyi korumalıyız. Çok duyarlı olmalıyız, yaşam zincirini koparmamalıyız. Bizlere düşen en büyük görev ormanlarımızı kirletmemektir. Lütfen ormanlarımıza sahip çıkalım" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası