Ege Postası
Geri

Urla'da seçme ve seçilme hakkı kutlaması

Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 82. yıl dönümü Urla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle kutlandı.
Urla'da seçme ve seçilme hakkı kutlaması
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Aralık 2016 Pazartesi 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sivil toplum örgütlerinin, siyasi parti temsilcilerinin ve çok sayıda Urlalı kadının katıldığı törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Türkiye'de kadınlar pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiş olmasına rağmen, kadınların siyasete katılım düzeyi geçmişte olduğu gibi günümüzde de düşüktür. Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların, mecliste yeterli düzeyde temsil edildiği söylenemez. Bu durumun nedenleri arasında en başta ataerkil bir toplum yapısı ve siyasi partililerin kadınlara karşı ayrımcı duruşu yer alsa da en önemli neden kadınların karar verme mekanizmalarında siyasal katılıma isteksizleri. Önce kadın isteyecek. Çünkü kadın isterse başarır" dedi.

Bir kadın belediye başkanı olarak burada konuşabilmeyi Mustafa Kemal Atatürk'e ve onunla birlikte bağımsızlık uğruna mücadele verenlere borçlu olduğunu belirten Uyar, Türkiye Cumhuriyeti'nin daha fazla aydın, çağdaş, demokrat, laik kadın yöneticilerle var olacağı günler diledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası