Ege Postası
Geri

Usta oyuncu Mehmet Ulay 81 yaşında hayatını kaybetti

Usta oyuncu Mehmet Ulay 81 yaşında Almanya’da hayatını kaybetti. Ulay, bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyordu.
Usta oyuncu Mehmet Ulay 81 yaşında hayatını kaybetti
Haberler / Güncel
5 Eylül 2023 Salı 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pek çok dizi ve filmde rol alan usta oyuncu Mehmet Ulay'dan kötü Haber geldi. Uzun zamandır Almanya'da yaşayan oyuncu 81 yaşında hayatını kaybetti. 

Son yıllarda akciğer kanseriyle mücadele eden usta oyuncu sevenlerini yasa boğdu.

Mehmet Ulay

1942'de İstanbul'da dünyaya geldi. Ankara'da büyüdü, lise son sınıfta İstanbul'a gelerek Kabataş Lisesi'nden mezun oldu. 1963'te Devlet Tiyatrolarında sanat hayatına başladı. 1965 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu içinde yer alan oyuncu, 1969 yılında İngiltere'ye giderek, Oldwick Theater'da görev aldı. İki yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde yeniden Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı.

Bir süre sonra tekrar yurt dışına giderek Almanya ve Amerika'da tiyatro üzerine araştırmalar yapan Mehmet Ulay, dönüşünden sonra Sinema, dizi ve TV reklam filmlerinde rol aldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası