Ege Postası
Geri

Utanç Davası'nda karar! 6 yaşındaki çocuğu evlendirmişlerdi

Gündeme 'Utanç Davası' başlığı ile oturan skandal istismar davasında Gümüşel'e 18 yıl 9 ay, Kadir İstekli'ye 36 yıl hapis cezası verildi.
Utanç Davası'nda karar! 6 yaşındaki çocuğu evlendirmişlerdi
Haberler / Güncel
23 Eylül 2024 Pazartesi 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsmailağa tarikatına yakın Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşında evlilik adı altında cinsel istismara sürüklemesi hakkındaki davada yeniden görüldü.

Türkiye'nin gündemine 'Utanç Davası' başlığı ile oturan istismar skandalın cezalar az bulunup bozulmuştu. Kızını istismara sürükleyen baba Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve istismarcı Kadir İstekli yeniden yargılandı.

Kadir İstekli cinsel istismardan 21 yıl, zincirleme şekilde cinsel saldırıdan 15 yıl ile toplam 36 yıl hapis cezası aldı. Yusuf Ziya Gümüşel 18 yıl 9 ay ceza aldı.

ANNE KAÇMIŞ

Avukat Birsen Büşra Topaloğlu, kızını istismara sürükleyen anne Fatıma Gümüşel'in hala bulunmadığını açıkladı. Topaloğlu, aynı mütalaanın anne için de verildiğini dava dosyanın da ayırıldığını açıkladı. Topaloğlu şöyle konuştu:

"Anne adli kontrol ile serbesti birinci duruşmada. Hükümle birlikte yakalama kararı çıkmıştı hala bulunamadı. Onunla ilgili dava tefrik edildi. Onunla ilgili de aynı mütalaa söz konusudur"

Utanç Davası'nda anne kaçmış! Dosyası ayrıldı Utanç Davası'nda anne kaçmış! Dosyası ayrıldı

NE OLMUŞTU?

H.K.G'yi istismar eden tarikatçı Kadir İstekli ve duruma göz yuman anne Fatıma Gümüşel'in de baba ile birlikte sanık olduğu davada karar bozulmuş; İstekli'nin iki ayrı cezadan diğer şahısların da anne ve baba olmaları nedeniyle cezalarının artması üst mahkemece istenmişti.

Kadir İstekli 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. (Sözcü)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası