Ege Postası
Geri

Utku'dan liste tepkisi!

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, meclis üyeliği aday listelerinde kadın kotasına uyulmayan ilçeler olduğunu söyledi. Utku bir çok ismin ‘es’ geçildiğini belirterek, “Listelerde gördüğüm kadınların bir bölümünü hiç tanımıyorum. Şunun eşi, bunun kız kardeşi…Emek verenler nerede"dedi.
Utku'dan liste tepkisi!
Haberler / Politika
21 Şubat 2014 Cuma 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’nin izmir’de belediye meclis üyesi listesi, örgütte sıkıntı yarattı. Liste dışı kalanlar, kadın ve gençlerin yeterince temsil edilmediğini, partiye emek veren bir çok ismin dışarıda bırakıldığı yönünde eleştiri getirdi. Listelere bir tepkide  CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’dan geldi. İzmir’de listeler ilçe seçim kurullarına teslim edildi, İl Kadın Kolları Başkanı özgün Utku hayal kırıklığı yaşadı. Utku bazı ilçelerde kadın kotasına uyulmadığını, listede yer alan bir çok kadın adayını da tanımadığını söyledi.Utku kotanın uyulduğu ilçelerde kadınların arka sıralarda yer almasına tepki gösterdi.

MEKTUP YAZMIŞTI!
CHP’nin İzmir’de 2 kadın belediye başkan adayı göstermesinin ardından  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazan Utku  meclis üyeliği adaylığı noktasında CHP Lideri’nden kadınların ‘es’ geçilmemesini istemişti. Utku mektubunda “Belediye meclis üyeliğinde tüzüğümüzün 61-a maddesine uygun olarak seçilebilir sıralarda yer almasını istiyoruz. Erkek belediye başkan adaylarının olduğu yerlerde meclis üyelikleri listesinde 1.sıranın kadınlara verilmesini talep ediyoruz.%33 lük cinsiyet kotasının seçilebilir yerlerde uygulanarak söylemlerin samimiyetini eyleme dönüşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

TANIMADIKLARIM VAR!
Meclis üyesi listelerinde daha yüksek sayıda kadın aday beklediğini ancak ummadığı bir tabloyla karşılaştığını söyleyen Utku, “ Emeğimiz var sözümüzde olacak sloganıyla yola çıkmıştık. Sahada gidilmedik yer bırakmadık. 2 kadın belediye başkan adayı gösterildi. Meclis üyeliklerinde en azından unutulmayız dedik. Ancak listelere bakınca emeği olanların sözünün olmadığını gördük. Bazı ilçelerde kadın kotasına uyulmamış. Kota CHP için önemli bir ayrıntıydı.Ancak kadınlar az sayıda yazılmasının dışında arka sıralara atılmışlar. Listelerde gördüğüm kadınların bir bölümünü hiç tanımıyorum. Şunun eşi, bunun kızkardeşi…Emek verenler nered? Emek deyince bayrak asan, sokakta çalışlan gelir benim aklıma…Listeleri hazırlarken örgütle teması keserseniz alana çıkacak alanda çalışacak insan bulamazsınız” dedi.

İSTİFA OLMAYACAK
İlçe kadın kolları başkanlarıyla olağanüstü toğplantı yaptığını ifade eden Utku, “İlçelerimizde listelere yönelik istifa olmayacak. Bunu net söyleyebilirim. Görev alamadım partiden ayrılıyorum anlayışı olmayacak. AKP’yi süpürünceye dek görevdeyiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası