Ege Postası
Geri

Vali Altınok: Hızlı tren yatırım programına alınınca birkaç yıl içinde gelir

Aksaray Valisi Selami Altınok, hızlı trenin Aksaray'a gelmesinin siyasi iradenin kararı olduğuna dikkati çekerek, "Sayın Veysel Eroğlu Bakanımız da Aksaray’da açıkladı. Şu anda gerek Kırşehir-Ulukışla, gerek Kayseri-Antalya hızlı treni...
Vali Altınok: Hızlı tren yatırım programına alınınca birkaç yıl içinde gelir
Haberler / Güncel
7 Eylül 2013 Cumartesi 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aksaray Valisi Selami Altınok, hızlı trenin Aksaray'a gelmesinin siyasi iradenin kararı olduğuna dikkati çekerek, "Sayın Veysel Eroğlu Bakanımız da Aksaray’da açıkladı. Şu anda gerek Kırşehir-Ulukışla, gerek Kayseri-Antalya hızlı treni fizibilite, etüt çalışmaları devam ediyor. Hızlı tren hattı ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED), diğeriyle ilgili etüt çalışmaları sürüyor. Bunlar bittikten sonra yatırım programına girecek. Kayseri Hızlı Tren Hattı 2017 yılında bitmiş olacak. Ama öyle veya böyle bu işler olacak. Siyasi iradenin kararı. 'Yatırım programına alındı mı, birkaç yıl içerisinde biter' diye düşünüyorum dedi.

VALİ ALTINOK 'A KONUŞTU

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Vali Selami Altınok, Aksaray'da geçen bir yılını değerlendirdi. Aksaray'da adeta 'orkestra şefliği' yaptığını söyleyen Vali Altınok, “Devletin çarklarının uyumlu ve düzenli çalışması benim en büyük görevim. Orkestra şefliği yapıyorum. Onu iyi yaptığımı düşünüyorum.” diye konuştu.

OSB'DE YATIRIMLAR ARTTI

Vali Selami Altınok, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırımların artığına dikkati çekerek, "Geçen sene geldiğimde bana verilen bilgilere dayanarak söylüyorum. 132 fabrikamız vardı. Şu an 141 olmuş. Bir sene içinde 9 fabrika daha açılmış. '6 bin kişi çalışıyor' diyordum. Bin işçi daha arttı şu an 7 bin işçi olmuş. Herhangi bir altyapı sıkıntısı yok. Arsa talep edenlere derhal tahsis yapıyoruz. Altyapı, enerji sıkıntımız yok. 'Organize sanayi bölgesinde işler tıkırında gidiyor' diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

AKSARAY AYRICALIKLI KONUMDA

Aksaray'a ait bazı ayrıcalıkların yatırımcıyı bölgeye çektiğine dikkati çeken Vali Altınok şu bilgileri verdi: "İmkanları, temelde hükümet sağlamış. Biz biraz daha, hükümetin sağladığı yüzde 90’lık teşviklerin üzerine, yüzde 10 üzerine iyi niyetimizi, samimiyetimizi, güler yüzümüzü koyuyoruz. Aksaray Kalkınmada Öncelikli İllerde 5’inci Bölge’de. Bu çok büyük avantaj. Yatırım OSB’ye yapılınca 6’ıncı bölgeden yararlanılıyor. Bu ekstra bir avantaj. Onun yanında niye yatırımcı başka 5’inci bölgedeki vilayetlere değil de Aksaray’a geliyorla? Burası tarihi İpek Yolu üzerinde. Bütün yollar, kavşaklar buraya çıkıyor. Ulaşım maliyetleri kolay. Türkiye’nin göbeğinde. Ne üretiyorsanız, Türkiye’nin her bölgesine aynı mesafede ulaştırabilirsiniz. Bunların üzerine benim, belediye başkanının, diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşların vermiş olduğu katkı, biraz makyajı bunun. İyi niyeti, samimiyeti, o. Bizim yaptığımız çok da büyük bir katkı değil. Asıl katkı hükümetimizin yaptığı."

DEVLETİN BİRİMLERİNİ UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIRDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM

Aksaray'da geçen bir yılını değerlendiren Vali Altınok şöyle konuştu: " En azından şunu söyleyeyim. Mutlaka yaptıklarımız, yapamadıklarımız var ama, bu insanların kafasında 40 tilki dolaşırmış, 40 tilkinin kuyruğunu birbirine değdirmezmiş. En azından, huzur ve sükûn noktasında, kamu birimlerinin bir ahenkle organize çalışabilmesi noktasında, Aksaray’ın huzuru, mutluluğu, güvenle sokağa çıkıp işine gücüne gidebilmesi noktasında bir sıkıntı yaşamadığımızı düşünüyorum. Devletin çarklarının uyumlu ve düzenli çalışması noktasında benim en büyük görevim o. Orkestra şefliği yapıyorum. Onu iyi yaptığımı düşünüyorum. Kimsenin birbiriyle kavga etmediği, kimsenin birbirinin kuyusunu kazmadığı, kimsenin birbiriyle şuna bir elense çekeyim, sırtını yere getireyim mantığıyla hareket etmediği bir dönem yaşadım diye düşünüyorum. Benim asli görevim oydu, onu başardığımı düşünüyorum."



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası