Ege Postası
Geri

Vali Altıparmak, Tekman’da 4 Kur’an kursunun açılışını yaptı

Erzurum Valisi Altıparmak, Tekman’da işadamı Ali Şeker tarafından yaptırılan 4 Kur’an kursunun toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Vali Altıparmak, ayrıca hafızlık eğitimi tamamlayan 12 kız öğrencinin sertifika törenine katıldı....
Vali Altıparmak, Tekman’da 4 Kur’an kursunun açılışını yaptı
Haberler / Güncel
30 Haziran 2013 Pazar 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Valisi Altıparmak, Tekman’da işadamı Ali Şeker tarafından yaptırılan 4 Kur’an kursunun toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Vali Altıparmak, ayrıca hafızlık eğitimi tamamlayan 12 kız öğrencinin sertifika törenine katıldı.

Vali Altıparmak, Eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ ve beraberinde çok sayıda bürokratla Tekman ve Karayazı’ya çıkartma yaptı. Vali Altıparmak, ilçenin problemleri ve kamu yatırımları hakkında Kaymakam Ahmet Adanur’dan birifing aldı. Vali Altıparmak daha sonra yürüyerek esnaf ziyaretinde bulundu. Bir çay ocağında oturup vatandaşlara çay ikram eden Vali Altıparmak, çevredeki çocuklara da oyuncak hediye etti.

    Ramazan Bölük isimli bir vatandaşın, ”İlçemizde hırsız olayları arttı. Hırsızlar yakalanamıyor” şeklinde şikayette bulunması üzerine Vali, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’a hırsızları bulun talimatı verdi.

    HAFIZLIKLARINI TAMAMLAYANLARA SERTİFİKA
    
    Vali Ahmet Altıparmak ve beraberindeki bürokratlar daha sonra hafızlık icazet töreni ve yapımı tamamlanan Kur’an kurslarının temsili açılış törenlerine katılmak üzere Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’na geçti. Tekmanlı işadamı Ali Şeker tarafından Katranlı, Mescitli, Güzeldere ve Karlıca köylerinde yaptırılan prefabrik Kur’an kurslarının toplu açılışı temsili törenle gerçekleştirildi.
    
    Erzurum Palandöken Müftülüğü Solakzade Camii imam hatibi Ali Turan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, düzenlenen törenle hafızlıklarını eğitimi tamamlayan 12 kız öğrenciye sertifikaları törenle verildi. İlçe Müftüsü Necati, işadamı Şeker’e Kur’an kurslarına maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür etti.

    Müftü Işık, köylerde de hafızlık sınıfları açtıklarına vurgu yaparak, ”Desteklerini esirgemeyen ilçe halkımıza, iş adamımız Şeker’e ve herkese teşekkür ediyorum. ilçe genelinde bin 200 çocuğumuz hafızlık eğitimi almakta. Bu da bizleri mutlu etmekte.” dedi.

Kaymakam Adanur, Tekman’ın bir çok alanda geri kaldığını ifade etti. Kaymakam Adanur, ilçe genelinde yaptırılan Kur’an kursları ile bu geri kalmışlığın değişime döndüğünü işaret ederek, ”Artık değişim başladı. Bugün ilçemizde 12 kızımız hafızlık icazetini alacak.Bu da güzel bir gelişme ilçemiz adına.” diye konuştu. Adanur, iş adamı Şeker’in ilçe genelinde 8 Kur’an kursu yaptırdığını ve ilçe merkezinde 5 katlı 80 öğrenci kapasiteli yurdunda yapımını üstlendiğini dile getirerek, ”Değerli iş adamımızın katkılarından dolayı ilçemizde güzel şeyler yaşanmaya başlandı. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kursumuzun inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanacak.”

ARAPÇA EZAN VE İBADET YASAKTI

Milletvekili Recep Akdağ, 1940 yıllarda Türkiye’de Kur’an-ı Kerimin okunmasının, Arapça ezan okunmasının yasaklandığını hatırlattı. Akdağ, bu yasaklı yıllarda inançlı, dava insanlarının, hocaefendilerin bütün risklere rağmen Kur’an okuyup öğrenci yetiştirdiğini dile getirdi. Bugün Kur’an’ın okutulmasında, ibadetlerin rahatça yapılmasında o dönem ki inançlı insanların fedakarlığının yer aldığına dikkat çekerek,”1940’lı yıllarda bu millet fukaraydı. Ancak o yıllarda yasaklar vardı. Arapça ibadet, ezan okumak yasaktı. Bu yasakları manevi kanaat önderlerimizin fedakarlığı ile aşarak bugünlere geldik. Allah bu insanlardan razı olsun.” Akdağ, merhum babasının hafız olduğunun ancak çocuklarının ve kendisinin hafız olmadığı için eziklik yaşadığını sözlerine ekledi.

    Vali Altıparmak, hafızlık eğitimlerini tamamlayan kızları tebrik etti. Altıparmak, çağdaş, modern bir toplumu oluşturmada kadın ve genç kızlara büyük görevin düştüğünü anlattı. Kişilikli, onurlu ve öz kültürle yetişmiş kızların geleceğin Türkiyesinde önemli yer alacağına dikkat çeken Vali,”Bugün manevi hazzı yüksek bir programdayız. Kadınlarımızı, genç kızlarımızı kendi kültürümüzle, onurlu, haysiyetli yetiştirmeliyiz. Bugün burada bu eğitimin başlamış olduğunu görmekten mutluyuz. Dini eğitimlerin yanı sıra kadın ve genç kızlarımıza çocuk bakımı gibi konularda da eğitim verilmeli. Kızlarını ve eşlerini bu kurslara gönderen erkeklerimizi de hem dünyalarını hem de ahiretlerini kurtardıkları için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

    Hafızlıklarını tamamlayan 12 kız öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından sertifika töreni ve hediyelerin dağıtılması ve okunun dua ile tören sona erdi. Vali, Altıparmak, köy ve mahalle muhtarları ile aynı okulda bir araya gelerek, problem ve çözüm önerilerini dinledikten sonra Karayazı'ya geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası