Ege Postası
Geri

Vali Balkanlıoğlu, Tokalı Kanyonu'nu ikinci kez geçti

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü'nün (AFDOS) her yıl düzenlediği geleneksel Akdağ Tabiat Parkı Tokalı Kanyon geçişi etkinliği bu yılda tertiplendi. Etkinliğine katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu gösterdiği performansla dikkati çekti....
Vali Balkanlıoğlu, Tokalı Kanyonu'nu ikinci kez geçti
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü'nün (AFDOS) her yıl düzenlediği geleneksel Akdağ Tabiat Parkı Tokalı Kanyon geçişi etkinliği bu yılda tertiplendi. Etkinliğine katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu gösterdiği performansla dikkati çekti.

AFDOS Başkanı Akif İşbilir’in liderliğindeki 50 kişilik ekip uzun bir yürüyüşün ardından kanyona ulaştıktan sonra hazırlıklara başladı. AFDOS üyeleri kanyon içinde ki engelleri aşmak üzere kritik noktalara teknik ipler döşeyip emniyet istasyonları kurdu. Üyeler bu ip ve emniyet istasyonlarını kullanarak kanyonun en sonunda bulunan efsanevi Toka’ya ulaştı.

Gösterdiği performansı ile profesyonel dağcıları aratmayan Vali İrfan Balkanlıoğlu bu yılda Toka’nın altından geçen ilk vali oldu. Balkanlıoğlu, Akdağ Tabiat Parkı ve Tokalı kanyonun Afyonkarahisar için muhteşem bir doğal miras olduğunu belirterek, burasının korunması ve iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği söyledi. Geziden ve bu spordan çok zevk aldığını belirten Balkanlıoğlu, "AFDOS üyelerine teşekkür ediyorum. Buradaki güzelliklerin farkında olmaları, doğayla iç içe olmaları ve bu güzel sporu ilimize kazandırmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Afyonkarahisar termal zenginlikleri kadar doğa güzellikleriyle de ön planda olan bir ilimiz. Bu güzellikleri görmek, gezmek ve yaşamak her kesin isteyeceği türden bir durumdur.” dedi.

Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarlıları ve tüm Türkiye’yi bu havayı solumaları için Akdağ Tabiat Parkı Tokalı Kanyon’a davet ettiğini dile getirdi.

Bu yıl ile birlikte ikinci kez sporculara eşlik eden Vali İrfan Balkanlıoğlu’na Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu ve Valilik Özel Kalem Müdürü Metehan Zengin de eşlik etti.

TOKALI KANYON AKDAĞ'DA

Akdağ, yaylası, ormanları, barındırdığı yabani hayvanları, mağarası ve kanyonuyla bir tabiat harikası olarak insanların karşısına çıkıyor. Zirvesi 2 bin 500 metre yükseklikte olan Akdağ, 2000 yılında ‘Tabiat Parkı’ olarak tescil edildi. Akdağ'da bulunan Kocayayla, Kurtini Mağarası, Tokalı Kanyonu ve yabani yılkı atları, geyikleri, yaban domuzları, kurtları ve diğer canlı türleriyle beraber görülmeye ve gezilmeye değer ender yerlerden birisi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası