Ege Postası
Geri

Vali Coş: Romanlar da bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır

Adana’nın Yüreğir ilçesinde Romalarla buluşan Vali Hüseyin Avni Coş, “Roman vatandaşlarımız toplumumuzun ve kültürümüzün önemli bir değeri ve ayrılmaz parçasıdır.” dedi. Roman vatandaşların yaşadığı merkez Yüreğir ilçesi...
Vali Coş: Romanlar da bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır
Haberler / Güncel
28 Haziran 2013 Cuma 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana’nın Yüreğir ilçesinde Romalarla buluşan Vali Hüseyin Avni Coş, “Roman vatandaşlarımız toplumumuzun ve kültürümüzün önemli bir değeri ve ayrılmaz parçasıdır.” dedi.

Roman vatandaşların yaşadığı merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi’ne bir ziyaret gerçekleştiren Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Romanlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleriyle bir süre sohbet etti. Dernek bahçesinde kurulan mescidi gezen Coş, burada Kur’an-ı Kerim dersi alan öğrencilere oyuncak hediye etti. Korumaların elindeki oyuncaklardan almak isteyen çocuklar arasında izdiham çıktı. Dernek başkanı Hulusi Yıldırım’a çiçek hediye eden Vali Coş, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Roman’ların bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğuna dikkat çeken Vali Hüseyin Avni Coş, “Birlik ve beraberlik bakımından da Roman vatandaşlarımız her zaman sağduyulu ve dikkatli örnek davranışlar sergilemiştir. Daha önce çalıştığımız yerlerde de biz Roman kardeşlerimizin her zaman yanında olduk. Onların birinci sınıf vatandaş olduklarını özellikle vurguladık. Evlerinin tamirinden, ihtiyaç duydukları tesislerin yapımına kadar; camisinden okuluna, anaokuluna ve kadınların kurs verebileceği yerler konusunda roman kardeşlerimizin sorununu çözdük.” diye konuştu.

Vatandaşların TOKİ konutlarında oturmak istediklerini anlatan Vali Coş, bu sorunun çözümü için çalışma başlattıklarını vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de bu konuyu yakından takip ettiğini söyleyen Coş, “Biz Roman vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak mümkün mertebe daha fazla TOKİ’den konut verilmesi için gerekli çalışmaları yasal çerçevede yaptık. İnşallah o konuda da son noktaya geldik. Yakın bir zamanda kura çekip kimin hangi konuta oturacağı da belli olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, değerli milletvekillerimiz de bu konuyu takip ediyor. Bir an önce bu konutların sizlere verilip teslim edilmesi, bu etapta konut sahibi olamayanların da 2.etapta kalanlarında konut sahibi olabilmesi için çalışmalarımız devam edecek. “ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası