Ege Postası
Geri

Vali Toprak'tan Kocaoğlu'na ziyaret

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında İzmir’de devam eden Gezi Parkı eylemleri konusunda önemli mesajlar verdi. Gündoğdu Meydanı çevresinde yer alan ve eylemciler tarafından kurulan çadırlar konusunda uyarıda bulunan Toprak, “Çadırlar bugünden itibaren kaldırılsın, kavga gürültü olmadan o manzaralardan kurtulmamız gerekiyor” diyerek alana ve eylemcilere müdahale olabileceği konusunda sinyali verdi. Toprak ayrıca kent genelinde yaşanan olaylarda yaşanan maddi kayıplara yönelik gerekenin yapılacağını belirterek, “Bu eylemleri yapanların bu yanlışları yanlarına kar kalmayacak” dedi.
Vali Toprak'tan Kocaoğlu'na ziyaret
Haberler / Güncel
18 Haziran 2013 Salı 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Geçtiğimiz ay İzmir’e atanan Vali Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na iade-i ziyaret gerçekleştiren Vali Toprak, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak, İstanbul’un yanı sıra İzmir’de de devam eden Gezi Parkı eylemleri ile ilgili mesajlar verdi.



VALİ TOPRAK’TAN DİYARBAKIR GAFI

Ziyaretin başında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak’a esprili bir şekilde hoş geldin mesajı vererek, “Bildiğiniz üzere biz kendisini getirmek için Diyarbakır’a gittik ama buraya bir hafta gecikmeyle geldi. Kendisine burada bir ziyaret gerçekleştirdik. O da bizi ziyaret etti ve onurlandırdı. İzmir’deki görevinizde ve yaşam boyunca sizlere başarı diliyorum” dedi. Kocaoğlu’nun ardından söz alan Vali Toprak ise, İzmir’de 3’üncü haftasını geride bıraktığını belirterek, “Devletimizin temsili ve kamunun işlerliği açısından canla başla çalışıyoruz. Bu ilin iyi yönetilmesi ve ihtiyaçlarının, sıkıntılarının çözümü açısından sağlanacak koordinasyon anlamında gereken durumlarda iyi bir işbirliği sağlanması gerekiyor. Sayın Başkan’ımızla bu anlamda çalışmalara başladık ve devam ediyoruz da. Önemli olan İzmir halkımızın geleceğe daha altyapısı gelişmiş ilde, huzurlu, mutlu ve sükunet içerisinde şekilde gitmesini temin etmektir. İzmir’in değerini iyi bilmeliyiz, ve bu kentin imkanlarını daha iyi şekilde yöneterek geleceğe vatandaşımızın istediği şekilde getirebilmeliyiz. Diyarbakır’da bulunmaktan, Diyarbakır’a hizmet etmekten ötürü gurur duyuyoruz” dedi. Vali Toprak’ın bu sözleri gülüşmelerde neden olurken, Toprak sözlerinin devamında “Yeni bir ile geldiğimiz için, eski ili telaffuz etmeye devam edebiliriz. Onun için şimdiden özür diliyorum. İzmir’de bulunmaktan ve İzmir’e hizmet etmekten ötürü gurur duyuyorum. Bunun sorumluluğunu ve yükümlülüğünü her zerremize kadar çalışıyoruz. İzmir’i daha iyi duruma getirebilmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İKİ POLİS AÇIĞA ALINDI

İzmir’deki Gezi Parkı eylemleri sonrasında yaşanan olaylarla ilgili açık ve net konuşan Vali Toprak, “Müfettişlerden bize gelen yazılı bilgiye göre, iki tane polis yine müfettişler tarafından açığa alındı. Burada olan olaylarla ilgili adli makamların, bizlerin, emniyetin incelemeleri devam ediyor. Kamuoyundan gördüğümüz ve bildiğimiz üzere devam eden diğer olaylarla da ilgili incelemeler devam ediyor. Kamera, görüntü, bilgi, basın vasıtası ile iletilen her şeyin incelemesi tek tek sürüyor” dedi. Eli sopalı polisler konusunda da açıklamalarını yineleyen Toprak, “Bunu bir devlet otoritesi olarak kabul etmek mümkün değildir. Hukuk açısından ve insani vicdan açısından da kabul etmek mümkün değildir. Bununla ilgili gereken inceleme müfettişler tarafından yapılıyor. Bu konuyu soruşturmayı ben yürütmüyorum. Benim yapabileceğim, İçişleri Bakanlığı müfettişlerini buraya çağırarak, olayı tahkikata konu etmektir. Şu anda bu konu üzerinde çalışıyorlar. Müfettişlerin icraatleri konusunda benim açıklamada bulunmam doğru değil” dedi.



“O ÇADIRLARDAN KURTULMAMIZ GEREKİYOR”

Gündoğdu Meydanı’nda devam eden eylemler ve alanda bulunan çadırların kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili de bilgi veren Vali Mustafa Toprak, “Demokratik hakkın kanunlar çerçevesinde kullanımına karşı çıkmamız ya da farklı bir söz söylememiz mümkün değil. Ama her şeyin kanuni çerçevede kalması lazım. Bu gösteriler ve sonrasında oluşan eylemler nedeniyle esnaflarımızın, hizmet veren kurumların ciddi anlamda rahatsızlıkları ve iş kaybı var. Vatandaşın kanuni haklarını korumak ve kollamak da bizim görevimiz. Gündoğdu’da insanlar toplanıyor ve demokratik tepkilerini koyuyorlar, eyvallah. Ama onun sonrasında kalıcı bir şekilde birtakım farklı grupların, farklı görüntülerle çadırlar içerisinde orayı bir otele dönüştürecek şekilde yanlış görüntü vermesi İzmirlileri de rahatsız ediyor. İnsanlar oraya gitmeye çekiniyor ve esnaf da sıkıntı yaşıyor. İstenen tepki verilmiştir, demokratik söylem ortaya çıkmıştır. Artık o çadırların derhal kendileri tarafından sökülerek gitmesi gerekiyor. İnsanların meydana gelerek tepkilerini vermesine karşı çıkan da yok” dedi ve açık bir mesaj verdi; “Sizin aracığınızla buradan bir çağrı yapacağım. Kavga gürültü olmadan, İzmir’in sükuneti bozmadan, huzurunu bozmadan, o görüntülerden, o çadırlardan kurtulmamız gerekiyor. İyi niyetle bakıyoruz, iyi niyetle söylüyoruz, bunun böyle olması gerekiyor. İnsanların ortak yaşam alanı olan o bölgeyi rahatça kullanmasına, gezmesine, turistlerin o bölgeden geçmesine de fırsat vermeliyiz. Olumsuz noktada düşünmek istemiyoruz. Turizm mevsimine girdik. Buraya gelen bir geminin dahi iptali, bu kentte yapılacak bir toplantının dahi iptali İzmir’in aleyhine gelişebilecek bir olaydır. İzmir’imizin turizm, ticaret, sanayi, tarım ve herhangi bir konuda oluşabilecek kayıplar anlamında hepimiz rahatsızlık duyarız. Oradaki o grupların da çadırlarını bir an evvel söküp götürsünler, sıkıntı da olmasın. Eylemin o şekilde sürdürülmesi de mümkün değildir.”

“KİMSENİN YANLIŞI YANINA KAR KALMAYACAK”

Toprak, eylemler süresince meydana gelen hasar konusunda da gereken işlemlerin yapılacağının altını çizdi ve konuşmasına şöyle son verdi, “Her şeyi bir kanıt çerçevesinde ortaya koyuyoruz. Diğer olaylarla da ilgili vatandaşımızı kanuni olarak rahatsız eden cam çerçeve indirme, yakıp yıkma, kırma, dökme, vatandaşın huzurunu kaçırma konusunda çalışanların görüntüleri izleniyor. Şahıslar belirlendiği noktada gereken yapılıyor. Kimsenin yaptığı yanlışın yanına kar kalması mümkün değil. İzmir’in huzuru başta ben olmak üzere başta ben olmak üzere herkes için önemlidir. Demokratik tepkinini şiddetten uzak olarak verilmesi esastır. Aksi takdirde bir yıkıma gideriz ve sonuca ulaşmak da mümkün değildir” dedi. Vali Toprak, diğer yandan AK Parti Karşıyaka ilçe binasını yakan iki kişinin tutuklandığını ve Çiğli ilçe binası ile ilgili de beş kişinin gözaltına alındığını hatırlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası