Ege Postası
Geri

Vali Turhan: Balıkesir, sağlık alanındaki yatırımlarla büyükşehirlerle yarışacak

Vali Ahmet Turhan, Balıkesir'de sağlık hizmetinin geçmiş yıllara göre büyük aşamalar kaydettiğini belirterek, "Önümüzdeki süreçte yeni yatırımlarla, özellikle üniversite hastanesi ve yapılacak olan şehir hastanesiyle Balıkesir, büyükşehirlerle...
Vali Turhan: Balıkesir, sağlık alanındaki yatırımlarla büyükşehirlerle yarışacak
Haberler / Genel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 12:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Ahmet Turhan, Balıkesir'de sağlık hizmetinin geçmiş yıllara göre büyük aşamalar kaydettiğini belirterek, "Önümüzdeki süreçte yeni yatırımlarla, özellikle üniversite hastanesi ve yapılacak olan şehir hastanesiyle Balıkesir, büyükşehirlerle yarışır bir konuma gelecek." dedi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık hizmetlerinin etkin bir biçimde koordinasyonunun sağlanması için Genişletilmiş İl Sağlık Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Vali Turhan başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, Halk Sağlığı Müdür Vekili Fatih Erden, kamu hastaneleri yönetici ve başhekimleri, ilçe sağlık müdürleri, tüm özel hastaneler ve dal merkezleri başhekimleri, toplum sağlığı sorumlu hekimleri, üniversite ve asker hastanesi yöneticileri katıldı.

Vali Turhan, toplantıda yaptığı konuşmada, son yıllarda ülkede yaşanan sağlıkta dönüşüm ve gelişmenin geldiği olumlu noktalara değindi. Balıkesir'de, sağlık hizmetinin geçmiş yıllara göre büyük aşamalar kaydettiğine işaret eden Vali Turhan, "Önümüzdeki süreçte yeni yatırımlarla, özellikle üniversite hastanesi ve şehir hastanesiyle Balıkesir’i büyükşehirlerle yarışır bir konuma getirecek. Sağlıktaki yeni yatırımlarla birlikte memnuniyetin artırılması için yönetim anlayışı değişti. Yeni yönetim sistemi sağlıkta memnuniyeti artırmaya yönelik olarak yapıldı." dedi.

Vatandaşın yapısına göre hizmet sunulması gerektiğine dikkat çeken Vali Turhan, toplantının Balıkesir açısından çok faydalı olacağına inandığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Akoğlan da Balıkesir'in çok geniş bir coğrafyada yer aldığını, farklı özellikler gösteren yerleşim yerlerinde sağlık hizmeti verildiğine işaret etti. Akoğlan, toplantıyla kamu, üniversite, özel sağlık hizmeti sunucularıyla birlikte, sağlık hizmetinin Sağlık Bakanlığı politikalarına uyumlu olarak yerine getirilmesi amacıyla düzenlendiğini aktardı. Akoğlan, toplantının asıl amacının ise sağlık yöneticilerinin sorun ve önerilerini dinlemek olduğunu bildirdi.

Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık ve Tıbbi Cihaz şube Müdürü Serkan Munis, Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakkı Özçoban, Acil ve Afetlerde sağlık Hizmetleri Şubesi'nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Mustafa Murat Aksoy, yeni yayınlanan mevzuat ve sağlık müdürlüğü çalışmaları hakkında Yönetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde görevli Mimar Selin Nevrim de sağlık yatırımları hakkında sunum yaptı. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla son buldu.






YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası