Ege Postası
Geri

Vali, alkol bağımlılığından kurtulmak isteyen şahsa sahip çıktı

Afyonkarahisar’da sokaklarda yatıp kalkan ve alkol bağımlılığı yüzünden her şeyini kaybeden Salih Şenol (44), Vali İrfan Balkanlıoğlu sayesinde yeniden hayata tutundu. Vali Balkanlıoğlu'nun talimatı üzerine hareket geçen Sosyal Yardımlaşma...
Vali, alkol bağımlılığından kurtulmak isteyen şahsa sahip çıktı
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyonkarahisar’da sokaklarda yatıp kalkan ve alkol bağımlılığı yüzünden her şeyini kaybeden Salih Şenol (44), Vali İrfan Balkanlıoğlu sayesinde yeniden hayata tutundu. Vali Balkanlıoğlu'nun talimatı üzerine hareket geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), uzun yıllar alkol bağımlısı olan Şenol’u hastaneye yatırarak tedavisinin başlatılmasını sağladı.

Eşinden boşandığını ve alkol bağımlısı olduğunu belirten Şenol, çevrelerindeki bazı arkadaşlarının desteği ile hayatını sokaklarda sürdürdüğünü söyledi. Alkolün kendisine çok zarar verdiğini, ancak kurtulmak için kimseden yardım alamadığını ifade eden Şenol, bir tanıdığı vasıtasıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ulaştığını anlattı. Salih Şenol, “Gidecek bir yerim olmadığından dükkanlarda, sağda solda yatıp kalkıyordum. Çevrediklerin ve bazı tanıdıklarımın yardımlarıyla günlük yaşantımı sürdürüyordum. 5 kuruş param olmadığı gibi her şeyimi de kaybettim. Alkolü bırakmak insanca yaşamak istiyordum. Ancak maddi durumum olmadığından alkolden bir türlü kurtulamadım.” dedi.

Alkolün kendisine çok zarar verdiğini, hayatını söndürdüğünü ifade eden Şenol, şimdi hastanede tedavi altına alındığını ve yepyeni bir hayata başlamak istediğini anlattı. Alkolün şişede durduğu gibi durmadığını ifade eden Şenol, özellikle gençlerin bu alışkanlıktan uzak durmasını tavsiye etti.

SYDV Müdürü Süleyman Arı ise şunları söyledi: “Sayın valimizin talimatıyla hemen harekete geçerek hastane başhekimi ile görüşmeler yapıldı. Hastane başhekimin yakın ilgilenmesiyle hasta yatışı yapılarak tedavi altına alındı. Maddi sıkıntıları ve ihtiyaçları olan hastaya nakdi ve ayni yardımlar yapıldı. Süreç başarılı olursa hastanın alkol bağımlılığından kurtularak sağlıklı yaşam sürmesi için barınma ihtiyacı başta olmak üzere her türlü ihtiyacının karşılanması için destek verilecek.”

SYDV, tedavi süreci başlatılan şahsa ayni ve nakdi yardımda bulunacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası