Ege Postası
Geri

Valilik her sabah rapor bekliyor! Belediyelerde FETÖ avı

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında Fethullah Gülen cemaatine yönelik başlatılan operasyonlarda sıra belediyelere geldi. OHAL kapsamında İzmir Valiliği, olağanüstü yetkilerini kullanarak tasfiye için düğmeye bastı. Valilik her sabah rapor bekliyor!
Valilik her sabah rapor bekliyor! Belediyelerde FETÖ avı
Haberler / İzmir
3 Ağustos 2016 Çarşamba 09:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türkiye genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan FETÖ operasyonlarında sıra İzmir'e geldi. Birçok devlet kurumu ve çeşitli özel kuruluşlarda devam eden temizlik harekatı CHP'li belediyelerin iktidarda olduğu İzmir'deki ilçe belediyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de sıçradı.

İZMİR'DE OHAL RESMEN UYGULAMADA!

Hükümetin geçtiğimiz günlerde aldığı olağanüstü hal kararının ardından uygulamaya konan tedbirler İzmir'de resmen hayata geçti. Askeriye, emniyet, sağlık kurumları, eğitim kurumları ve diğer resmi kuruluşların ardından devam eden FETÖ operasyonunda gözler yerel yönetimlere çevrilirken, İzmir Valiliği'nden beklenen hamle geldi. Darbe teşebbüsü ve terörle mücadele çerçevesinde milli güvenlik tedbirlerini resmen hayata geçiren Valilik makamından belediyelere ilk emir de gönderildi.

İZMİR'DEKİ İLÇE BELEDİYELERİ VE BÜYÜKŞEHİR'İ KAPSIYOR

Hükümetin devlet kadrolarında yer alan yaklaşık 70 bin memura yönelik başlatıldığını açıkladığı söz konusu OHAL tedbirleri kapsamına belediyelerde çalışan işçilerin ve sözleşmeli şirket çalışanları ve taşeronların da dahil edilmesi dikkat çekti.

TAŞERONLAR VE İŞÇİLER DE SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği imzasıyla ilçe belediyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ile İZSU gibi bağlı kuruluşlara gönderilen yazıda cemaat üyesi olduğu ve örgüte destek sağladığı tespit edilen mahalli idareler personelinin listesini bildirmeleri istendi. Çıkartılan son KHK'lara (Kanun Hükmünde Kararname) söz konusu uygulamaya göre ayrıca belediyelerin her gün saat 09:00 itibarı ile Valilik'e günlük rapor sunması da emredildi.

HER SABAH VALİLİĞE RAPOR VERİLECEK

Diğer yandan, söz konusu uygulamaya memurların yanı sıra işçilerin ve taşeron personelin de dahil edilmesi çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Belediye yönetimlerinin istenen listeleri hazırlamaması halinde yöneticiler hakkında yeni yaptırımlar gündeme gelirken, gelecek ihbarlar ile cemaat ile ilişkisi olduğu tespit edilen personeller hakkında işlem yapılabilecek.

CEMAATLE BAĞI TESPİT EDİLENİN İLİŞİĞİ KESİLECEK

Valilik kararı ile soruşturma açılması ve araştırma neticesinde kamuda çalışanların maaşlarının düşürülmesi ya da çalıştığı kurumla ilişiklerinin kesilmesi de tedbirler kapsamında mümkün olabilecek

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası