Ege Postası
Geri

Vanlı aileler, Kadın Eğitim ve Destek Merkezi'yle kendini geliştiriyor

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Eğitim ve Destek Merkezi’nde gönüllülerin çocuklara verdiği yaz Kur'an kursu törenle sona erdi. Yaz boyunca Kur'an-ı Kerim, ilmihal, dikiş-nakış ve el sanatları konusunda...
Vanlı aileler, Kadın Eğitim ve Destek Merkezi'yle kendini geliştiriyor
Haberler / Genel
14 Eylül 2013 Cumartesi 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Eğitim ve Destek Merkezi’nde gönüllülerin çocuklara verdiği yaz Kur'an kursu törenle sona erdi. Yaz boyunca Kur'an-ı Kerim, ilmihal, dikiş-nakış ve el sanatları konusunda eğitim verdiklerini aktaran Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nurcan Altun, Van'da SODES kapsamında 6 tane kadın eğitim ve destek merkezi açtıklarını belirterek, bayanların ve öğrencilerin taleplerine yönelik etkinlikler ve eğitim seminerleri verdiklerini ifade etti.

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün, SODES kapsamında açmış olduğu kadın eğitim ve destek merkezlerinde ev hanımları ve çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor. Van’da 4, Erciş’te 2 tane bulunan kadın eğitim ve destek merkezi, yaz boyunca öğrencilere Kur'an-ı Kerim, ilmihal, el sanatları gibi konularda eğitim verdi. Öğrencilerin yaz boyunca öğrendiklerini sergilemeleri için Edremit Kadın Eğitim ve Destek Merkezi’nde küçük bir tören yapıldı. Çocukların, öğrendikleri Kur'an-ı Kerim'i sırasıyla okumayla başlanan program, ilahiler ve diğer etkinliklerle devam etti.

Programa katılan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nurcan Altun, kadın eğitim ve destek merkezleri hakkında bilgi verdi. SODES kapsamında, 6 kadın eğitim ve destek merkezi açtıklarını belirten Altun, bayanların ve öğrencilerin taleplerine yönelik etkinlikler ve eğitim semineri verdiklerini ifade etti. Altun, kadın merkezlerinde, dikiş-nakış kursları, Kur'an dersleri, sağlık seminerleri, aile semineri gibi eğitimleri alanında uzman kişilerin verdiğini aktardı.

Kadınların, bu merkezlere çok rahat bir şekilde çocuklarıyla geldiğini aktaran Altun, "Çünkü hiç erkek yok. Hanımlarımız, küçük çocuklarını da yanlarında getirip oyun odalarına bırakıyorlar. Hem kendi evlerinde yapmış olduğu ikramlar hem de bizim yaptığımız ikramlarla en zevkli geçen çay saatleri olmuş oluyor. İl müdürlüğü olarak asıl görevlerimizden birisi kadın, çocuk, engelli, yaşlılarla ilgilenmek. Biz hep sonuç odaklı çalışıyorduk. Buralar aslında çözüme yönelik verilmiş olan hizmetler. Vakalar oluyor biz ondan sonra müdahale ediyoruz. Ama burada kadınlarımız, çocuklarımız eğitildiği zaman vaka olmadan, koruyucu, önleyici anlamda çalışmalar yapılmış oluyor." ifadelerini kullandı.

Kadın merkezlerin genelde yeni yapılan TOKİ’lerde olduğunu aktaran Altun, "Buradaki insanlar önce çadırlarda sonra konteyner kentlerde kalıyordu. Yani evi ağır hasarlı olup buraya gelip yerleşenler. Farklı farklı yerlerden gelen insanlar. Belki bir anda bir araya gelip oturup bu ortamı kuramayabilirler. Burada tanıştıkları zaman kendi apartmanlarında da bunu başlatabilirler. Burada tanışıp çevre ediniyorlar. Sosyal hayata buradan adapte olmaları daha kolay oluyor." dedi.

Kadın merkezinin müdavimlerinden Fatma Talay, yapılan hizmetlerden dolayı çok memnun olduklarını ve buradan yeni bir arkadaş çevresi edindiklerini ifade etti. Gün boyunca evde oturmaktan canının sıkıldığını belirten Talay, "Komşularımızla buraya gelerek hem birlikte güzel zaman geçiriyoruz hem de verilen eğitim seminerleriyle yeni şeyler öğreniyoruz. Buradaki herkes gibi biz de TOKİ’lere yeni taşındık. Onun için buradan yeni arkadaş çevresi ediniyoruz." diye konuştu.

Gülten Uğur ise 12 yaşındaki kızının, burada gönüllülerce verilen Kur'an-ı Kerim dersleri sayesinde okumaya başladığını söyledi. Haftada 2 gün kadın merkezine gittiğini belirten Uğur, verilen eğitim ve hizmetlerden çok memnun olduğunun altını çizdi.

Kadın Eğitim Destek Merkezi Koordinatörü Ayşen Canbolat da kadın eğitim ve destek merkezlerinin olmadığı Memur-Sen, TOKİ gibi yerlerden oraya da açılması yönünde talepler olduğunu söyledi. İmkanlar dahilinde yeni yerlerin açılmasının düşünüleceğini aktaran Canbolat, bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası