Ege Postası
Geri

Vapurların batırılmasına sevindiler

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, yapay resif oluşturmak ve dalış turizmine katkı sağlamak için "9 Eylül" ve "Alaybey" yolcu vapurlarının batırılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
Vapurların batırılmasına sevindiler
Haberler / Ekonomi
4 Mayıs 2016 Çarşamba 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Körgez'de yıllarca hizmet veren iki vapurun dalış turizmine kazandırılması için Karaburun'da batırılması çeşitli tepkilere neden olurken turizmciler destek verdi. ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, İzmir'de dalış turizmi açısından büyük bir potansiyel olduğuna dikkat çekti. Bülent Tercan, “Karaburun'da yapay resif oluşturmak ve dalış turizmine katkı sağlamak amacıyla batırılan 9 Eylül ve Alaybey vapurları, kentte turizm çeşitliliği oluşturmak adına çok önemli bir adım. Özellikle Çeşme ve çevresi, Mordoğan, Karaburun, Urla, Seferihisar, Foça, Dikili doğal batıklar açısından son derece önemli destinasyonlarımız. Tertemiz denizlerimizin gizemli dünyasını keşfetmek isteyenleri, sualtı fotoğrafçılarını bölgeye çekmek için bölgelerimizi daha fazla tanıtmamız gerekiyor" dedi. 

Tercan, yeniden yapılanan İzmir Tanıtma Vakfı'nın (İZTAV) İzmir'de dalış, surf ve yelken turizmine olan ilgiyi arttırmak, daha fazla farkındalık yaratmak ve geliştirmek amacıyla yurt dışındaki önemli denizcilik fuarlarına katılmasını önerdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası