Ege Postası
Geri

Varto'ya Çiğli'den destek

Muş’un Varto ilçesine yaptığı bir gezi sırasında belediye yetkililerinin kendisinden destek istemesi üzerine, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak bir adet çöp kamyonu ile 40 adet çöp konteynerini Varto’ya gönderdi.
Varto'ya Çiğli'den destek
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Kasım 2013 Çarşamba 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Çiğli’de yaşayan yoğun Vartolu nüfusu nedeniyle aldığı davet üzerine Varto’ya giden Başkan Metin Solak, Varto Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Metin Solak, Varto Belediye Başkanı Gülşen Çelebi ve diğer yetkililer tarafından ilgiyle karşılandı. Çöpün sokaklarda toplanması ve taşınması konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten belediye yetkilileri, Başkan Metin Solak’tan temizlik işlerinin daha sağlıklı yürüyebilmesi için çöp kamyonu ve konteyner talep etti. Başkan Solak, İzmir’e döndüğünde konuyu meclise getirdi ve mevcut çöp kamyonlardan biri ile 40 adet çöp konteynerinin Varto’ya gönderilmesi için karar çıkarttı.  Çöp kamyonu ve konteynerler Varto’da kullanılmak üzere dün yola çıktı.


Çiğli’de yoğun Varto nüfusu yaşıyor

Varto ve Hınıs’ta 1966 yılında meydana gelen depremden sonra yöredeki vatandaşların büyük bölümünün Çiğli’ye yerleştiğine dikkat çeken Başkan Solak, Varto’yu daha yakından tanımak üzere yazın Varto’ya gittiğini ve oldukça olumlu izlenimlerle döndüğünü söyledi. Varto’da belediye imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Solak şöyle konuştu; “Çiğli’de Varto’daki nüfustan daha fazla Vartolu hemşehrimiz yaşıyor.  Biz de Varto’ya bu yaz tekrar gitti. Belediyeyi ziyaret ettiğimde özellikle çöplerin toplanması ve taşınması konusunda bana taleplerini ilettiler. Ben de Çiğli’ye dönünce konuyu meclise getirdim. Meclis üyelerimizin desteğiyle bir adet çöp kamyonu ile 40 adet çöp konteynerini gönderme kararı aldık ve gönderdik. Önemli olan belediyeler arası dayanışmanın sağlanması.”


Çöp kamyonunu teslim almaya gelen Varto Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Menduh Işık da, Çiğli Belediyesi’nin kendilerine çök önemli bir destek sağladığını vurguladı. Kent temizliği konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Işık, “Başkanımız Metin Solak bize söz vermişti ve sözünde durdu. Temizlik konusunda çok rahatlayacağız. İlçem adına kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası