Ege Postası
Geri

Ve Büyükşehir’in yeni 'kooperatif’ modeli belli oldu... Sözleşme tek taraflı fesh!

İzmir’de tartışmalara neden olan ve İZBETON’un garantör olarak yer aldığı kooperatif modeliyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İZBETON, süresinde tamamlanmayan inşaatlarla ilgili kooperatiflere sözleşme feshi yazısını yolladı. Büyükşehir, yeni yol haritası için alternatifler belirledi.
Ve Büyükşehir’in yeni 'kooperatif’ modeli belli oldu... Sözleşme tek taraflı fesh!
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Temmuz 2024 Çarşamba 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’deki kentsel dönüşüme farklı bir yol izleyen Büyükşehir Belediyesi; yeni evlerin yükselmesinde kooperatifleri devreye soktu. Kentsel Dönüşüm Projelere için iş insanları öncülüğünde farklı kooperatifler kuruldu. sürece belediyenin şirketi İZBETON da dahil edildi. 

AK PARTİ’DEN SERT ELEŞTİRİ

Kooperatifler; geçtiğimiz dönemin en tartışmalı konusu oldu. AK Parti İZBETON’un içinde olan kentsel dönüşüm sisteminin uygulanabilir olamayacağını öne sürdü. İnşaatların duracağını savundu. Büyükşehir Meclisi’nde konuyla ilgili uzun tartışmalar yaşandı.

SORUŞTURMA GEÇİRDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatif modeliyle gerçekleştirdiği Dönüşüm Projesi'ne yönelik soruşturma başlattı. Konu mahkemelik oldu.

İNŞAATLAR DURDU

İş insanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi tarafından temeli atılan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde, İZBETON’un denetiminde yapılan Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin dördüncü etabında geçtiğimiz mayıs ayında büyük kriz çıktı. İnşaatlar durdu. Kooperatif yönetimi inşaatın devam etmesi için üyelerden en düşük 1 milyon ek para talep etti. 5. etap dönüşüm için ise çivi çakılmadı. 

TUGAY KONUYA EL ATTI: TEK TARAFLI FESH!

Dönüşümün bu modelle yürümeyeceğini düşünen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan konuyla ilgili flaş hamle geldi. İZBETON inşaatı belirtilen sürede tamamlanmayan kooperatiflerle sözleşmesini tek taraflı feshetti. Bu durum kooperatifler cephesinde büyük panik yarattı.

İŞTE YOL HARİTASI

Gündeme Bakış’ın Büyükşehir yetkililerinden edindiği bilgiye göre; Büyükşehir’in bundan sonra nasıl ilerleyeceği kooperatiflerle yapılacak görüşmeler neticesinde şekillenecek. Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflerle yeni sözleşme imzalamak için bazı yeni şartlar öne sürecek. Kooperatif yönetimleri, inşaatları yeni belirlenecek sürede bitirmeyi taahhüt ederse Büyükşehir onlarla yol yürüyecek. Eğer anlaşma sağlanamaz ise Büyükşehir Belediyesi, “İnşaatları biz yapalım” diyecek (gundemebakıs)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası