Ege Postası
Geri

Ve Nevzat Kavalar kararını Ege Postası aracılığıyla duyurdu

CHP Bornova’da merak edilen soru yanıtını buldu. Uzun süredir örgütten ilçe başkanlığı için ‘aday ol, ağabeylik yap, örgütü toparla’ baskısı gören ilçe eski başkanı, milletvekili adayı Nevzat Kavalar, Ege Postası aracılığıyla kararını duyurdu. Kavalar, "Örgütün büyük bölümünün aday olmam için isteği vardı. Bu isteğe kayıtsız kalamazdım. Bornova ilçe örgütünde ağabeylik yapmam çalışmalara katkı koyma doğrultusunda istekler yoğun bir şekilde olunca partiye yıllardır emek vermiş biri olarak görevi kabul ettim. CHP Bornova İlçe Başkan Adayıyım" dedi. Ve Nevzat Kavalar kararını Ege Postası aracılığıyla duyurdu
Ve Nevzat Kavalar kararını Ege Postası aracılığıyla duyurdu
Haberler / Yerel Politika
25 Kasım 2015 Çarşamba 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Bornova’da önümüzdeki hafta yapılacak olan ilçe kongresi öncesi adaylık düğümü çözüldü.

Uzun süredir örgüt tabanından ‘aday ol’ baskısı gören ve ilçede ‘ağabey’ pozisyonunda ilçe başkanı olması istenen ilçe eski başkanı, milletvekili adayı Nevzat Kavalar kararını verdi.

Kavalar, Ege Postası’na yaptığı özel açıklamada ‘ilçe başkan adayıyım’ dedi.

Mevcut İlçe Başkanı Fatma Doğru’nun aday olmayacağı kongre için bir çok adayın ismi öne çıkmıştı.

YİĞİT’İN ADAYLIĞI KESİN
İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İlçe Eski Başkanı Ertürk Çapın Bornova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Kudret Yiğit isminde uzlaşmıştı. Yiğit’in kongrede adaylığı netleşirken, Mahir Polat, Ali Yaşar Çalışkan gibi isimlerde çalışmalarını sürdürüyordu.

BASKIYA KAYITSIZ KALMADI
Tabanda bir çok yapının uzlaşı aday arayışları uzun süredir sürerken, çalışmalar netice verdi. Örgütün emektar ismi  Nevzat Kavalar, tabandan gelen  ‘aday ol, ağabeylik yap, örgütü toparla’ baskısına kayıtsız kalmadı.

KAVALAR: ADAYIM!
Kavalar, Ege Postası aracılığıyla adaylığını açıkladı.

Örgütün talebinin isteğinin ağır bastığını bu nedenle  kongreye örgütün adayı olarak gireceğini ifade eden Kavalar, “ Örgütün büyük bölümünün aday olmam için  isteği vardı. Bu isteğe kayıtsız kalamazdım. Telefonlarım gece gündüz durmadı. İ Görevden kaçmam mümkün değildi.  Bornova ilçe örgütünde ağabeylik yapmam çalışmalara katkı koyma doğrultusunda istekler yoğun bir şekilde olunca partiye yıllardır emek vermiş biri olarak görevi kabul ettim. İlçe başkan adaylığı örgüt tarafından bana verildi. CHP Bornova İlçe Başkan Adayıyım. İlçede bazı kırgınlıklar var. Kırgınlıkları küskünlükleri kaldırmak için uğraş vereceğim. Ağabeylik yapacağım” dedi.

Kavalar'a, isimleri uzun süre adaylık için geçen Adnan Hocaoğlu, Ali Yaşar Çalışkan dışında, il yöneticileri Osman Peri, Metin Atmaca, Bahattin Özdemir de destek veriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın da Kavalar'a sıcak baktıkları öğrenildi. 

KAVALAR KİMDİR'
Nevzat Kavalar 1956 yılında Bornova Işıkkent’te doğdu.Özel Türk Koleji’nde okudu. 3 çocuk babası olan Kavalar, siyasete CHP gençlik kollarında başladı. 1993’te CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Sırasıyla ilçe yöneticiliği, ilçe saymanlığı ve ilçe sekreteri olarak çalıştı. 1996-2002 yılları arasında 3 dönem CHP Bornova İlçe Başkanlığı ve 2 dönem kurultay delegeliği yaptı. 2009 yılında il genel meclis üyesi oldu. 2010 yılında il daimi encümen üyesi seçildi. Kavalar aynı zamanda Ege Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir. Holstein Damızlık Süt Hayvancılığı Birlik Başkanlığı, Yeni Bornova Spor Kulübü üyeliği, Altındağ Spor Kulübü Başkanlığı,Trakyalılar ve Muhacirler Derneği Başkanlığı yaptı.

Kavalar 7 Haziran'da CHP İzmir Milletvekili Adayı olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası