Ege Postası
Geri

Vekilliğe yeşil ışık yakmışlardı: İlçe başkanları ne zaman istifa edecek?

CHP Genel Merkezi’nin geçtiğimiz haftalarda 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen başkan ve yöneticiler için gönderdiği genelge sonrasında özler CHP İzmir’den kimlerin istifa edeceğine çevrilmişti. Kulislerde istifasına kesin gözüyle bakılan Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’un, istifa hamlesi gelmemesi merak konusu olurken başkanların istifa için son günü beklediği öğrenildi.
Vekilliğe yeşil ışık yakmışlardı: İlçe başkanları ne zaman istifa edecek?
Haberler / Yerel Politika
20 Aralık 2022 Salı 14:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler için partilerde aday adaylığı hareketliliği devam ederken CHP Genel Merkezi geçtiğimiz haftalarda milletvekili aday adayı olmak isteyen başkan ve yönetim kurulu üyelerine istifa genelgesi göndermiş ve genelgede istifalar için son tarih ise 26 Aralık olarak belirtilmişti.

CHP İzmir’de ilk istifa İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay’dan gelirken istifalarına kesin gözüyle bakılan İl Başkanı Deniz Yücel, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’tan henüz somut bir adım gelmedi.

TÜRKBAY SON ANA KADAR BEKLEYECEK

Öte yandan; CHP İzmir’de vekillik konusunda en çok desteği alan isimlerden biri olan Karabağlar İlçe Başkanı Türkbay, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir canlı yayında vekil adaylığı için yeşil ışık yakmış ve “Genelge geldi. 5-26 Aralıkta aday olmayı düşünen başkanların istifasıyla ilgili. Biz de tabii o genelgeyi siyaset yaptığımız arkadaşlara saygımızdan dolayı onlara danıştım. Onlarla oturup ortak bir karar vereceğiz. Eğitim durumum milletvekilliği için müsait” demişti.

Açıklamasının ardından Türkbay’dan vekillik için somut bir adım gelmezken istifasının gelip gelmeyeceği yeniden merak konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre;  Türkbay, milletvekilliği istifasına ilişkin halen mesai arkadaşlarıyla görüşmelerini sürdürüyor.

Türkbay’ın istifadan vazgeçmediği ifade edilirken istifa için son günü bekleyeceği öğrenildi.

KOÇ DA SON GÜNÜ BEKLEYECEK

İlçe başkanları arasından istifasına kesin gözüyle bakılan hatta ilçe yönetimi içinde yerine geçecek ilçe başkanının kim olacağının dahi görüşülmeye başlandığının ifade edildiği Karşıyaka İlçe Başkanı Koç’un istifası geçtiğimiz hafta bekleniyordu.

İlçede yaşanan krizler gerekçesiyle istifa etmediği ileri sürülen Koç’un da istifa için genelgede belirtilen son tarih olan 26 Aralık’ı bekelyeceği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası