Ege Postası
Geri

Veli Derneği’nden o velilere destek açıklaması

Buca Ege İhracatçı Birlikleri Ortaokulu’nda Nur Cemaati lideri Said Nursi kitabının ders olarak okutulmasına tepki gösteren Öğrenci Veli Derneği ile okul velileri basın açıklaması yaptı. Tepki göstermeleri ile kitabın toplatıldığını hatırlatan veliler, farkına varmasalardı kitabın tüm çocuklara ders kitabı olarak okutulacağını söylediler. 
Veli Derneği’nden o velilere destek açıklaması
Haberler / Güncel
30 Mayıs 2018 Çarşamba 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜLSEN CANDEMİR/ EGEPOSTASI- Ege İhracatçı Birlikleri Ortaokulu velileri, geçtiğimiz hafta din kültürü dersinde çocuklarına Nur Cemaati lideri Said Nursi’nin ‘Küçük şeyler’ adlı kitabının okutulduğunu fark etmiş, tepki gösterince de okul idaresi kitabı okuldan toplatmıştı. 
Okul önünde konuyla ilgili açıklama yapan Öğrenci Veli Derneği Buca Şubesi, velilerin taleplerinin tüm okullarda dikkate alınmasını istedi. Okul önünde açıklama yapan dernek üyeleri ve okul velilerine; Buca Cem Evi, Buca Kent Konseyi ve mahalle halkı da destek verdi. ‘Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz’ pankartı önünde açıklama yapan Öğrenci Veli Derneği, hükümetin kindar ve dindar nesil yaratma isteğinin velilerde karşılık bulmadığını, velilerin bilimsel eğitim talebinin AKP tarafından dikkate alınması gerektiğini ifade etti. 
Protokollerle eğitimci olmayanlar derslere girebiliyor!

'Hurafeler ders olarak okutulamaz'
Dernek adına açıklama yapan Güzide Zeren “Dindar ve kindar bir nesil isteyen iktidarın atadığı yöneticiler, kendilerini bu görevlere getirenlere daha iyi göstermek için çocuklarımıza her gün bilimsel eğitimin dışında ne varsa dayatmaya çalışıyor. Tüm okulları imam hatibe çeviren AKP, bu okullarda yeterli öğrenci sayısına ulaşamadığı için imam hatip dışındaki okullarda öğrencileri bu kalıba sokabilmek için gerici ve dinci vakıflarla protokoller imzaladı. Eğitimle ilgili hiçbir vasfı olmayan bu gerici vakıfların üyeleri, bu protokoller sayesinde okullara girerek eğitim adı altında hurafeleri, ayrımcılığı, sapkınlığı ders olarak anlatıyor.” Diye konuştu. 

Veliler buna izin vermiyor

Okul müdürünün geçen yıl da öğrencilere seçmeli ders adı altında zorla din derslerini dayattığını hatırlatan Zeren, okulda Said Nursi kitabını dağıtıp okutanların da ENSAR Vakfı olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Cemaatlerle yaptığı protokollerde çocukların eğitimle uzaktan yakından alakası olmayan dinci vakıflara teslim edildiğini ileri süren Veli Derneği yöneticisi, velilerin buna izin vermediğini, vermeyeceğini ifade etti. 

‘Ayrımcılık yaratan dersleri istemiyoruz’

Okutulan kitapta yazan ayrıştırıcı ve pedagojik olmayan ifadeleri tek tek okuyan Güzide Zeren açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Biz Öğrenci Veli Derneği olarak, velilerin eğitimin her alanında söz sahibi olabilmesini istiyoruz. Sadece okulun maddi ihtiyaçları olduğunda hatırlanmak istemiyoruz. Bizlerden habersiz çocuklarımızın eğitim dışında hiçbir etkinliğe götürülmesine, eğitimci olmayan kişiler tarafından ders anlatılmasına, eğitim adı altında bir takım hurafelerin, ayrıştırıcı ve olumsuz davranışlara neden olacak konuların işlenmesine müsaade etmiyoruz. 

Laik, bilimsel, eğitim talep ettiler

Çocuklarımızı okullara çağdaş, bilimsel, laik, bilimsel, parasız eğitim alsınlar diye gönderiyoruz. Bizleri gerici müfredatlara mecbur bırakmanıza da, eğitimin tüm yükünü üzerimize yüklemenize de, okulları tarikatların arka bahçesine dönüştürülmesine de itiraz ediyoruz. Elinizi okullardan ve çocuklarımızın üzerinden çekin!

Biz veliler, tamamen gericiliğin ve hurafelerin okullara sokulmasının aracı haline gelen Değerler Eğitimi dersinin kaldırılmasını, tarikat ve cemaatlerle yapılan tüm protokollerin iptal edilmesini, tüm kitapların pedagoji uzmanları tarafından onaylandıktan sonra sınıflarda kullanılmasını, bu çerçevede eğitimin; laik, bilimsel, parasız olmasını istiyoruz.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası