Ege Postası
Geri

Veliler 7 gün 24 saat nöbette

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı Konak Salih İşgören İlkokulu ile Konak Bilim ve Sanat Merkezi'nin yer değiştirme işlemi, idare mahkemesinden yürütmeyi durdurma çıkmasına rağmen gerçekleşti. Öğretmenler kapıda kalırken, veliler her gün okulun önüne gelerek nöbet tutuyor.
Veliler 7 gün 24 saat nöbette
Haberler / İzmir
7 Eylül 2016 Çarşamba 17:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alsancak'ta bulunan Melih Özakat İlkokulu'nda B. Blok, 3. katta bulunan Konak Bilim ve Sanat Merkezi'nin, Salih İşgören İlkokulu binasına taşınmasına, Salih İşgören İlkokulu'nun da Konak BİLSEM'in boşalttığı binaya taşınması yönündeki kararına her iki okulun velileri tepki göstermiş, kararı yargıya taşımıştı.

İzmir 6. İdare Mahkemesi'nde görülen dosyada, mahkeme heyeti, telefasi güç zararları engellemek için yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Öte yandan, yargı süreci devam ederken, İl Mili Eğitim Müdürlüğü her iki eğitim kurumunun da eşyalarını, yer değiştirdi. Mağdur öğrenci velileri adına açıklama yapan Duygu Bahar Tunca yürütmeyi durdurma kararına rağmen Bilim Sanat Merkezi'nin okul giriş kapısına tabela asmasına da tepki gösterek, "İçeride kayıt almaya başladılar. Yeterli öğrenci sayısına ulaşamadıkları için ilçelerdeki öğrencilerinde kayıtlarını buraya yönlendiriyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapısı girişinde asılan Bilim Sanat Merkezi tabelasının kaldırılması istenmesine rağmen henüz kaldırılmadı. Biz eşya ve malzemelerin taşınmasına karşı çıkıyoruz. Bu tür eylem girişimlerine kesinlikle veliler olarak engel olacağız. Biz çocuklarımızın buruda eğitim görmesini istiyoruz" dedi. (DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası