Ege Postası
Geri

Viyana'da Türk alarmı

Binlerce Türk vatandaşının yaşadığı Viyana, Türkiye ve Avusturya arasındaki EURO 2024 son 16 turu maçı sonrası güvenlik önlemlerini artırdı.
Viyana'da Türk alarmı
Haberler / Dünya
2 Temmuz 2024 Salı 17:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Leipzig'de oynanacak EURO 2024 son 16 turu maçında Türkiye ve Avusturya karşı karşıya gelecek. Binlerce Türk vatandaşının yaşadığı Viyana, bu önemli karşılaşmanın ardından olaysız bir gece için hazırlanıyor.

Serin hava koşullarına rağmen, maç sonu atmosfer oldukça ısınacak. Avusturya ve Türkiye, Leipzig stadyumunda Avrupa Şampiyonası çeyrek finaline yükselmek için mücadele verecek.

Millilerimiz, en son 16 yıl önce Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda son sekize kalmıştı. Avusturya ise bu başarıyı henüz elde edemedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTI

Avusturya genelinde futbol heyecanı zirve yaparken, bugünkü maçın coşkusu da buna paralel olarak artıyor. Seyirci organizatörleri, tüm federal başkentlerde tam kapasite katılım beklerken, federal polis de tüm tedbirlerini almış durumda.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugünkü maç, taraftar bölgelerine ve halka açık izleme alanlarına ortalamanın üzerinde sayıda taraftar getirecek" denildi.

VİYANA'DA EKSTRA POLİS BİRİMİ

Viyana, en geniş halka açık izleme alanlarına sahip olduğu için özel bir polis birimi kurdu.

Avusturya'da, SCS, Traiskirchen, Schwechat ve Wr. Neustadt gibi yerlerde kamuya açık alanlar yoğun şekilde izlenecek. Burgenland'da ise Neusiedl am See plajı, Eisenstadt yaya bölgesi, Bad Sauerbrunn spa bahçeleri ve Güssing Kalesi'ndeki alanlar denetim altında olacak.

Viyana polisi, en büyük dört bölge (Rathausplatz, Prater, Hauptbahnhof, Reumannplatz) için özel arama emirleri çıkardı ve operasyonları yönetmek üzere özel bir personel birimi oluşturdu. (SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası