Torba yasa içinde TBMM'den geçirilerek Başbakan ve bakanlara, istedikleri internet sitesini kapatma yetkisi veren internet yasasına muhalefet çok sert tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP'nin daha önce Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğü ve iptal edilen yasanın "arkadan dolanarak" yeniden çıkarıldığını vurgulayarak, "Bunu da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise yasayı "Kes ulan, interneti kes yasası" olarak nitelendirdi. Vural, "Türkiye diktatörlüğe gidiyor. Türkiye tek adamcı, bürokratik oligarşi yapısına dönüşüyor" dedi.
LEVENT GÖK: İKTİDAR DAYATMA İÇİNDE
CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, iktidarın internet yasasının iptal edilmesine rağmen yeniden TBMM'den geçirmesini "dayatma" olarak nitelendirerek, şöyle konuştu;
"İktidar partisi hukuktan da ders almadan bir dayatma içerisindedir. Daha önce TİB Başkanı'na da yasayla böyle bir yetki vermişlerdi. Ancak TİB Başkanı'na verilen yetki, CHP'nin yaptığı başvuru üzerine, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının gerekçesinde, idareye böyle bir yetkinin verilmeyeceği açık şekilde ifade edilmişti. Ancak şimdi de Başbakan ve bakanlara bu yetkiyi vererek, Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasa'ya aykırı bulduğu konuyu yeniden yasalaştırmış oldular."
"İPTAL İÇİN BAŞVURACAĞIZ..."
Gök, CHP'nin ana muhalefet partisi olarak, ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girer girmez, Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusunda bulunacaklarını söyledi. İktidarı "hukuk tanımaz" olarak nitelendiren Levent Gök, "İnternet düzenlemesi torba yasa içinde geçirildi. Oysa Başbakan Davutoğlu, 'başka torba yasa olmayacak' demişti. İktidarın yaptığı, hem torba yasa içinde böyle bir düzenleme yaparak, hem de daha önce iptal edilmiş bir düzenlemeyi yeniden yasalaştırarak, yasaların arkasından dolanmasıdır" dedi.
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL: TÜRKİYE DİKTATÖRLÜĞE GİDİYOR
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, yeni çıkarılan internet yasasının "bir tablonun parçası" olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin "tek adamcı yapıya" dönüştüğünü, "diktatörlüğe" ilerlediğini söyledi.
Vural, 17-25 Aralık sürecinde, o dönemde Başbakanlık Müsteşarı olan Efkan Ala'nın, TİB Başkanı ile yaptığı ve kamuoyuna yansıyan telefon konuşmalarına atıfta bulunarak, "Efkan Ala internete sızan telefon konuşmasında "kes interneti, kanunu sonradan çıkarırız" demişti. İşte bu yasa, 'kes ulan kes' zihniyetini yansıtan yasadır."kes ulan kes", "otur ulan otur", "mesajlaşma ulan mesajlaşma", "toplanma ulan toplanma" yasasıdır."
"ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ HİÇE SAYIYORLAR"
Anayasa Mahkemesi'nin daha önce de TİB Başkanı'na internet sitesi kapatma yetkisi veren yasayı iptal ettiğini hatırlatan Oktay Vural, şöyle dedi: "Anayasa Mahkemesi'ni hiçe sayıyorlar. Bu yasa, interneti kesme yetkisi veren, haberleşme özgürlüğünü kısıtlayan bir yasadır .Bunlar bu sevdadan vazgeçmiyorlar. Bunların hepsi aslında bir tablonun bir parçası. Türkiye, giderek, korku sidirme, diktarölüğe giden tek adamcı, bürokratik oligarşik bir yapıya dönüyor".
"TMSF İLE MEDYAYI SİNDİRDİLER, BU YASAYLA SOSYAL MEDYAYI KONTROL ETMEK İSTİYORLAR"
Yasanın nedeninin Ak Parti'nin "medyayı kontrol alma arzu ve isteği" olduğunu da vurgulayan Oktay Vural, "TMSF aracılığıyla medyayı baskı ve tehditle sindirenler, daha özgür olan sosyal medyayı kontrol etmek amacıyla bu yasayla idareye yetki veriyorlar" dedi.