Ege Postası
Geri

WHO: Tütün ile mücadelede Türkiye örnek ülke

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), tütün ve tütün ürünleri ile mücadele de en ileri ülkenin Türkiye olduğu açıklandı. Diğer tüm ülkelere Türkiye’yi örnek almaları ve yakından izlemeleri tavsiye edildi. Dünya genelinde 195 ülkenin tütün...
WHO: Tütün ile mücadelede Türkiye örnek ülke
Haberler / Güncel
12 Temmuz 2013 Cuma 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), tütün ve tütün ürünleri ile mücadele de en ileri ülkenin Türkiye olduğu açıklandı. Diğer tüm ülkelere Türkiye’yi örnek almaları ve yakından izlemeleri tavsiye edildi.
Dünya genelinde 195 ülkenin tütün kontrolü politikalarının değerlendirildiği WHO’nun 2013 yılı Küresel Tütün Kontrol Raporu’nda; Dünya Sağlık Örgütü Tütün Kontrol Politikalarının tümümü yerine getiren ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğu, 6 politikanın 4’ünü yerine getirenebilen ülke sayısının ise ne yazık ki sadece 3 (Brezilya, İran ve Panama) olduğu açıklandı.

TÜRKİYE’DEN DERS ALINMASI İSTENDİ

Raporda Türkiye’ye önemli bir bölüm ayrılarak, yapılanlar ve Türkiye’den alınması gereken dersler ayrıntılı olarak bir şekilde anlatıldı.
2007 yılından bu yana tütün kontrolünde önemli gelişmeler olduğu açıklanan raporda, ancak tütün endüstrisinin vahşi pazarlama stratejileri nedeniyle istenilen noktanın henüz daha uzağında olunduğu ve küresel tütün kontrolü hedeflerine ulaşılabilmesi için, diğer ülkelerin Türkiye’yi örnek almaları ve izlemeleri gerektiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi'nden Dr. Toker Ergüder, bu önemli halk sağlığı probleminde, tütün endüstrisinin tüm karşı çabalarına rağmen, Türkiye’yi dünyanın bir numarasına taşıyan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından diğer ülkelere örnek gösterilmesinde katkısı olan herkese teşekkürlerini sunduklarını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası