Ege Postası
Geri

Yabancılar çevre için Çiğli’de

Çiğli Yıldız Tınas İzmiroğlu Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu yenilenebilir enerji projesi kapsamında İzmir’e gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’la buluştular.
Yabancılar çevre için Çiğli’de
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Kasım 2013 Çarşamba 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Eco-Europe Citizen projesi kapsamında İzmir’e gelen İspanyol, Polonyalı ve Yunan öğretmen ve öğrencilerden oluşan 44 kişilik heyet, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık, Okul Müdürü Aysel Gökten, okul öğretmenleriyle birlikte, Başkan Metin Solak’ı ziyaret ettiler. Yenilenebilir enerji ile ilgili çalışmalar yapan ve İzmir’de 6 gün boyunca çeşitli programlara katılacak yabancı öğretmen ve öğrenciler, projeleri hakkında Başkan Metin Solak’a bilgi verdiler. Yabancı heyet, çevre projesi kapsamında ülkelerin doğaya verdiği zararın ölçümlenebildiği “karbon ayak izi” projesini de İzmir’de uygulayacaklarını ifade ettiler.

Başkan Solak, “Belediye okulların yanında”

Avrupa ülkelerinin birçoğunda eğitim sisteminin yerel yönetimlere bağlı olduğunu ancak Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduğunu vurgulayan Başkan Metin Solak, “Ancak biz buna rağmen eğitimin yanındayız. Okullarımızın en büyük destekçisiyiz. Eğitimde fırsat eşitliğinden yanayız ve tüm gücümüzle okullarımızın özellikle fiziki eksiklerinin giderilmesi için çalışıyoruz” dedi. Okulların Avrupa projeleriyle eğitim adına önemli işler yaptığına da dikkat çeken Başkan Solak, bu tür projelerle hem çeşitli sorunlara dikkat çekildiğini, hem kültürler arası diyalogların geliştiğini, hem de farklı toplumların birbirlerini yakından tanıma fırsatı yakaladığını söyledi.

Işık; “Sorunlarımız çözülüyor”

İlçe Milli Eğitim müdürü Hamdullah Işık ise belediyenin okullara önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, “Okullarımızın neye ihtiyacı varsa belediyemiz yanımızda. Okullarımızın sorunlarının çözümünde önemli rol oynuyor. Milli eğitim olarak böyle bir başkanımız olmasından mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası