Ege Postası
Geri

Yağmur suyuyla sebze yetiştiren anaokulu öğrencileri, kendi yemeklerini hazırlıyor

İzmir'deki Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu öğrencileri, 'Tarım ve çocuk' projesi kapsamında yağmur suyuyla mevsim sebzeleri yetiştirip, bunlarla yemeklerini hazırlıyor. Öğrencilerin, doğanın döngüsünü ve toprak ile suyun ne kadar önemli olduğunu öğrendiklerini belirten okul öncesi eğitim öğretmeni Nurhayat Ekincioğlu, "Ailelerden ve çocuklardan olumlu dönüşler alıyoruz. Bitkilerimizi büyütürken doğal yöntemler kullanıyoruz ve dışarıdan takviye almıyoruz. Aileler evde çocuklarının geri dönüşüm konusunda bilinçlendiklerini ve evde geri dönüşüme uygun olan şeyleri atmak istemediklerini söylüyor" dedi.
Yağmur suyuyla sebze yetiştiren anaokulu öğrencileri, kendi yemeklerini hazırlıyor
Haberler / İzmir
12 Nisan 2025 Cumartesi 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karşıyaka ilçesindeki Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu'ndaki okul öncesi eğitim öğretmeni Nurhayat Ekincioğlu ile öğrencileri 'Tarım ve çocuk' projesi kapsamında evsel atıkları biriktirip, kompost yapıyor. Komposttan gübre elde eden öğrenciler, okul bahçesindeki toprak alanda marul, soğan, domates yetiştiriyor. Yağmur suyunu biriktirip, sebzeleri biriktirdikleri yağmur suyuyla sulayan öğrenciler öğle yemeklerini de bu sebzelerden hazırlıyor. Öğrencilerde bu proje sayesinde geri dönüşüm konusunda farkındalık oluştuğunu söyleyen okul öncesi eğitim öğretmeni Nurhayat Ekincioğlu, "Proje kapsamında okulumuzda bahçecilik ve organik tarım eğitimi yapıyoruz. Bu eğitimi yaparken, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmalarını ve bitkileri büyütmeyi, doğaya ve çevreye faydalı bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz. Tüm bunlara da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği destek ile yapıyoruz" dedi.

'ATIKLARDAN KOMPOST YAPIYORUZ'

Öğrencilerin, doğanın döngüsünü ve toprak ile suyun ne kadar önemli olduğunu öğrendiklerini dile getiren Ekincioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocukların sorumluluk ve sabır bilinçleri oluşuyor. Mevsime uygun tohumdan yetiştirilebilir sebze ve meyveleri saksılara ya da toprağa ekiyoruz. Büyüdükçe de onları hasat edip, beslenmemizde kullanıyoruz. Atıkları atmadan kompost yapıyoruz. Ailelerden ve çocuklardan olumlu dönüşler alıyoruz. Bitkilerimizi büyütürken doğal yöntemler kullanıyoruz ve dışarıdan takviye almıyoruz. Aileler evde çocuklarının geri dönüşüm konusunda bilinçlendiklerini ve evde geri dönüşüme uygun olan şeyleri atmak istemediklerini söylüyor. Ya tohumları doğaya bırakıyorlar ya da geri dönüşüm kutusuna gönderiyorlar."

'GÜBRENİN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM ÖĞRENDİM'

Öğrencilerden Rüzgar Emir Kocaman (6) ise "Bahçede bitki büyütüyoruz. Toprağa çeşitli sebzeler ekiyoruz. Proje sayesinde muz kabuğu gibi atıkların gübre olduğunu öğrendim. Daha önce gübrenin ne demek olduğunu bile bilmiyordum ama burada öğrendim. Burada yetiştirdiklerimizi beslenmemizde yiyoruz" dedi.

Bahçeye soğan, domates ve marul ektiklerini söyleyen Asel Yağmur Bulut (6) da "Sebzeler büyüyünce topluyoruz, burada vakit geçirmek güzel oluyor. Yetiştirdiğimiz sebzelerin tadı da aldıklarımıza göre daha lezzetli oluyor" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası