Ege Postası
Geri

Yangına karşı 5 Euro'luk önlem hayat kurtarıyor

Dortmund İtfaiyesi Basın Sözcüsü Reinhard Bartels, yangın için en büyük tedbirin her eve bir duman detektörü yerleştirmek olduğunu söyledi. Bartels, bu cihazların her yatılan odaya ve yatılan odadan kapıya giden yolun bulunduğu salona yerleştirilmesi...
Yangına karşı 5 Euro'luk önlem hayat kurtarıyor
Haberler / Genel
16 Eylül 2013 Pazartesi 10:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dortmund İtfaiyesi Basın Sözcüsü Reinhard Bartels, yangın için en büyük tedbirin her eve bir duman detektörü yerleştirmek olduğunu söyledi. Bartels, bu cihazların her yatılan odaya ve yatılan odadan kapıya giden yolun bulunduğu salona yerleştirilmesi gerektiğini belirterek, “5 Euro karşılığında satın alınabilecek cihazları ihmal etmemeli ve evlerimizde bulundurmalı.” dedi.

Dortmund İtfaiyesi Basın Sözcüsü Reinhard Bartels, şehirde bir yılda yaklaşık 2 bin 500 yangının meydana geldiğinin açıkladı. Toplamda bin 500 itfaiye erinin görev yaptığı Dortmund’da çalışanların yarısı gönüllülerden oluşuyor. Günde 4,5 dakikada bir itfaiye harekete geçiyor.

Genellikle yangının olduğu yerde bulunan insanların panikten ilk etapta yaralı olduklarını anlayamadıklarını belirten Bartels, “Daha sonra sağlık sorunları çıktığında olay yerinde bulunulmadığı için ortalama ne kadar yaralı olduğu bilinmiyor. Yıl içinde çıkan yangınlarda ortalama ölü sayısı ise iki kişi” dedi.

Bartels, 750 gönüllünün bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bunlar sürekli binada bulunmuyorlar. Bu gönüllüler normalde başka işlerle uğraşıyor. Dortmund İtfaiyesi çok büyük bir yangın için harekete geçerse onlara çağrı cihazları ile haber ediyor ve gönüllü itfaiyeciler yangının bulunduğu bölgeye gidiyorlar. İkinci olarak ise 750 itfaiyeci ana meslek olarak bu işi yapıyor. Bu zaman dilimi içerisinde toplam 148 kadın ve erkek göreve hazır bir şekilde Dortmund İtfaiye binasında bulunuyorlar. Dortmund İtfaiyesi’nin farklı bölgelerde konumları var. Bunlardan 9 konumu ana meslek itfaiyecilerin hizmet verdiği şehir merkezlerinde bulunuyor. Diğer 19 konumu ise gönüllü itfaiyecilerin hizmet verdiği ilçelerde yer alıyor. Bütün Dortmund İtfaiyesi’nin yaklaşık 300 arabası var.”

Yangın için en büyük tedbirin her eve bir duman detektörü yerleştirmek olacağını belirten Bartels, “Zaten bu uygulama en kısa sürede kurala geçecektir. Bu cihazlar her yatılan odaya ve yatılan odadan kapıya giden yolun bulunduğu salona yerleştirmelidir. 5 Euro karşılığında satın alınabilecek cihazları ihmal etmemeli ve evlerimizde bulundurmalıyız.” diye konuştu.

Herhangi bir yangın meydana geldiğinde 112yi aramanın önemli olduğunu ifade eden Bartels, “Herkes tarafından bilindiği sanılan bu numara acil durumlarda unutuluyor ve polis gibi yerler aranarak vakit kaybediliyor. Yangın meydana geldiğinde ve bu fark edildiğinde komşulara haber edilmeli^.” açıklamasını yaptı.

Şehrin her konumunda bulunacak kadar yabancı kökenli itfaiyecilerin olmadığını kaydeden Bartels, “Göçmen kökenlilere sunulabilecek hizmetlerde bulunmaya çalışıyoruz. Eğitim imkanları var. Ayrıca yabancı itfaiyecilere ihtiyaç oldukça yüksek.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası