Ege Postası
Geri

Yardım etmek istedi, insan kaçakçılığından gözaltına alındı

BODRUM'dan geçen hafta çalınan bir tekne, sahibi tarafından bugün kayalıklarda motoru söküldükten sonra terkedilmiş olarak bulundu. Sahibinin kayalıklardan jandarmalarla birlikte kurtarmaya çalıştığı tekneyi taşımak için yardıma gelen bir kişi, şüphe üzerine yapılan kimlik sorgusunda, insan kaçakçlığından arandığı tespit edilince, gözaltına alındı.
Yardım etmek istedi, insan kaçakçılığından gözaltına alındı
Haberler / 3. Sayfa
11 Aralık 2015 Cuma 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bodrum'da restoran işleten 40 yaşındaki Yılmaz Şimşik'in Turgutreis Balıkçı Barınağı yanında bağlı olan 'İlayda' isimli teknesi, geçen 3 Aralık'ta çalındı. İki hafta önce 15 bin lira vererek aldığı teknesinin çalınmasının şokunu yaşayan Şimşik, jandarma ve polise başvurarak şikayetçi oldu. Şimşik, bir yandan da yörede insan kaçakçıları tarafından çalındığı sanılan teknesini aramaya başladı. Şimşik, teknesini bugün çalındığı yere yaklaşık yarım mil mesafedeki kayalıklarda terkedilmiş olarak bulup, durumu jandarmaya bildirdi.



İki jandarmanın gelmesinin ardından Şimşik, üzerindeki 10 beygirlik motoru insan kaçakçıları tarafından alındıktan sonra terkedildiği sanılan teknesini kayalıklardan kurtarıp, götürmek istedi. Bu sırada yanlarına gelen Z.S. de teknenin taşınmasına yardımcı olmak istedi. Durumdan şüphelenen jandarma, yaptığı kimlik kontrolünde Z.S. hakkında insan kaçakçılığı suçundan yakalama kararı olduğunu belirledi. Z.S., gözaltına alındı. Jandarma, soruşturmanın sürdüğünü belirterek Z.S.'nin Şimşik'in teknesini çalan kişi olup, olmadığının tespitine çalışıldığını bildirdi.




Teknesini taşımaya yardımcı olan kişinin gözaltına alındığını görünce büyük şaşkınlık yaşayan Şimşik, "Teknemde 2 bir liralık hasar var. Üzerindeki çalınan motor ise 6 bin lira değerindeydi. Oysa, tekneyi daha yeni almıştım. Doya doya kullanamadan çalındı" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası