Ege Postası
Geri

Yargıdan Karaburun'u sevindiren haber: Mahkeme RES'lere 'dur' dedi

Dört bir yanı RES’lerle çevrilen Karaburun’da bölgedeki halkı isyanın eşiğine getiren enerji yatırımlarına bu sefer mahkeme dur dedi. Yüzde 61’lik bölümü rüzgar enerji santrallerine ayrılan yerleşkede halın yargıya taşıdığı itirazları değerlendiren İdare Mahkemesi Karaburun RES Projesi’nin 47 tribünlük artış talebini reddetti. Yargıdan Karaburun'u sevindiren haber
Yargıdan Karaburun'u sevindiren haber: Mahkeme RES'lere 'dur' dedi
Haberler / İzmir
5 Haziran 2015 Cuma 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karaburun’da Yaylaköy halkı ve çevre örgütlerinin açmış olduğu davayı karara bağlayan Ankara 8’inci İdare Mahkemesi, Karaburun RES projesine EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) tarafından verilen üretim lisansını iptal etti. Bu gelişmeyle birlikte, büyük tartışmalara yol açan ve ilçe halkı ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yaptığı eylemlerle protesto ettiği  tesisle ilgili Ocak ayında Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından ilçe sakinleri bir kez daha zafer elde etmiş oldu.
 

 
YARGI BU SEFER HALKIN İSYANINNA KULAK VERDİ
Enerji yatırımını hayata geçiren firmanın ÇED dosyasında 47 adet ilave türbinin coğrafi koordinatlarını planlanan alandan farklı yerde gösterdiğine kanaat getiren Ankara 8’inci İdare Mahkemesi EPDK’nın verdiği lisansı iptal etmesiyle birlikte halkı da sevindirdi. Yaylaköy sakinleri, Karaburun Yarımadası 13 köy ve mahalle muhtarının üyesi olduğu Karaburun Çevre Kültür ve Turizm Birliği ile Karaburun Kent Konseyi temsilcileri, üretim lisansının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davalarından ikisinden de zaferle ayrılırken, mahkemenin kararı  ise oybirliği ile alındı.


 
SİVİL TOPLUM BAKANLIK’A ÇAĞRISINI YİNELEDİ
Kararın ardından ilçe halkı adına bir açıklama yayınlayan Karaburun Kent Konseyi yetkilileri ise, “Bu karar, Yarımada yaşayanlarının ve hukuk sürecini gönüllü olarak üstlenen Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları Grubu’nun (ÇEHAV) doğayı ve yaşam alanlarını korumak için hep birlikte verdiğimiz inançlı ve kararlı mücadelenin sonucudur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı bir kez daha Yarımada’nın bütünsel bir yaklaşımla  korunmasını amaçlayan Özel Çevre Koruma Alanı İlanı için hazırladığı teklif raporuna sahip çıkmaya çağırıyoruz. Diğer tüm ilgili kurumların olumlu görüş verdiği Karaburun Yarımadası ÖÇKA İlanı Teklif Raporu’na koyduğu şerhi kaldırması için Enerji Bakanlığı’na bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Karaburun yaşayanları olarak, yarımadamızı, doğasını, tüm canlıların yaşamını, insan sağlığını, bugününü ve geleceğini, koruyarak kalkınma ilkesini, yereli hiçe sayarak sadece bir enerji üretim alanına dönüştürme sorumsuzluğuna karşı, bugünümüz ve gelecek kuşaklar adına davacı olmaya ve mücadeleye devam edeceğiz” diyerek bölgenin koruma altına alınması ile ilgili taleplerini bir kez daha yineledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası