Ege Postası
Geri

Yarımada, Ot Festivali’ni sahiplendi

Alaçatı Ot Festivali’nin, her yıl daha da büyüdüğünü belirten Başkan Dalgıç, farkındalık yaratmak için başladıkları etkinliğin, yarımada halkı tarafından da sahiplenildiğini söyledi.
Yarımada, Ot Festivali’ni sahiplendi
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Mart 2015 Cumartesi 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Çeşme Belediyesi’nin destekleriyle Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Otların Rüzgarlı Öyküsü: 6’ncı Alaçatı Ot Festivali’nin basın toplantısı Alaçatı İmren Han’da gerçekleşti. Toplantıya, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sebla İleri, Çeşme Turistik Oteciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Uluslarası Besin ve Gıda için Biyoçeşitlilik Projesi kapsamında bilim insanları, davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Şakaydı, marka oldu
Bugün önemli bir marka olan Alaçatı Ot Festivali fikrinin 6 yıl önce bir nevi şaka sonucu ortaya çıktığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Bizim bir adetimiz vardı. Bahçeden topladığımız otlarla, yemeğimizi mezemizi yapıyoruz. Fakat doğanın korunmaması ile birlikte bu bitmeye başladı. Bu festivalle, ‘farkındalık yaratalım’ dedik. Kültürümüzü, geleneksel tatlarımızı, sonraki kuşaklara aktarmak istedik. Bu amaçla da her yıl, bir önceki yıl yarışan yemekleri bir kitapta toplayarak, bu kültür mirasının bir parçası olarak dağıttık” dedi.

Kültür paylaşımı
Her yıl daha da gelişen ve büyüyen festivalin, ziyaretçi sayısının da önemli bir noktaya ulaştığını vurgulayan Başkan Dalgıç, etkinliğin Çeşme yarımadasındaki herkes tarafından sahiplendiği bir faaliyet haline geldiğini söyledi. “Yarışmalarda daha önce eline hiç mikrofon almamış babaannem yaşındaki kadınlar, yemek tarifi vermesinin bile sosyal açıdan çok önemli bir paylaşım olduğuna inanıyorum. Başta dernek üyelerimiz olmak üzere festivalin bir parçası olarak oluşmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



10 bin ziyaretçi katılıyor
Altı yıl önce amatör bir ruhla başlayan festivalin bugün 10 bin ziyaretçisi olduğunu vurgulayan Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Sebla İleri, “Alaçatı Ot Festivali, ulusal bir marka olmanın yanı sıra yurtdışından bile konukların katıldığı bir platform haline geldi. Festivalimiz bu yıl yeni bir başarıya imza attı. Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik Projesi kapsamında bilim insanlarından oluşan bir heyet akademik çalışmalara konu etmek üzere, Biyoçeşitlilik Uygulama Bahçesi ve festivalimizi incelemeye geldiler” diye konuştu.

Gönüllü ruhuyla başladık
Alaçatı Ot Festivali’nin başlangıcından bu yana bir parçası olduğunu vurgulayan Dr. Ayfer Tan ise, “Bu işe gönüllülük ruhuyla başladık. Türkiye’nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile dahil olduğu Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik (BFN) Projesiyle bu yıl festivale daha fazla destek verdik” dedi. BFN projesinin amacının biyoçeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir kullanması olduğunu belirten Tan, “Çalışmalar Brezilya, Kenya, Sri Lanka ve Türkiye’de, bilgilendirme, politika oluşturma ve farkındalık amacıyla yürütülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası