Ege Postası
Geri

‘Yarımada Sofrası’ paylaşarak umut oldu

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçedeki tüm mahallelerde, ay boyunca iftarda kurulan sofralarda, dört bin yurttaşın lokmasını paylaştığını ve 800 haneye ihtiyaç destek paketi teslimi gerçekleştirildiğini belirterek, “Göreve geldiğimizden bu yana sosyal belediyecilik anlayışımızla, yurttaşımızın sofrasındaki ekmeği büyütme gayretimiz sürüyor, sürecek” dedi.
‘Yarımada Sofrası’  paylaşarak umut oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Nisan 2023 Pazar 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dayanışmanın ve yardımlaşmanın dorukta yaşandığı Ramazan ayı, ‘bir’ olmanın ve paylaşmanın coğrafyası Karaburun Yarımadası’nda farklı bir dayanışma ruhuyla kayda geçti. Ay boyunca Karaburun’un bir mahallesinde ‘Yarımada Sofrası’ kuruldu. 4 bin yurttaş bu sofrada buluştu; 800 haneye ‘Yarımada Dayanışma Paketi’ desteği sağlandı. Ege’nin bu köklü tarihe sahip coğrafyasının karakterine yakışan dayanışma kültürüyle, Karaburun Belediyesi koordinasyonunda insanlar lokmalarını paylaştılar.

RAMAZAN, BARIŞ VE KARDEŞLİKLE...

Karaburun Belediye Başkanı Av. İlkay Girgin Erdoğan, tüm mahallelerde, Yarımada topraklarının yıllara dayalı, ‘sofrasındaki lokmayı paylaşma’ geleneğini sürdüren Karaburunlulara çok teşekkür etti. Muhtarlar ve Belediye personelinin emeğine de değinen Başkan Erdoğan, “Muhtarlarımız ve çalışma arkadaşlarım, bu geleneğin dünden yarına taşıyıcısı konumunda oldular. Bu bizim geleneğimiz. Küçükbahçe’den Parlak’a, Salman’dan Yayla’ya, Yeniliman’dan Saip’e, Bozköy’den Sarpıncık’a, Tepeboz’dan Anbarseki’ye, Kösedere’den, İnecik’e, Eğlenhoca’dan Mordoğan’a ve Karaburun merkeze kadar tüm mahallelerimizde Yarımada Sofraları,  yan yana duruşun ve tüm motifleriyle bir olmanın adresleri oldular. Tüm renklerin, düşüncelerin, lezzet ve kaynaşmayla harman olduğu iftarlara, sahurlara beraber kavuştuk. Bahar gibi, tüm renklerimizle çiçek açtık. Niyetlerimizin kabulünü diledik; nesilden nesile koruyup yaşatacağımız güzel coğrafyamızın tüm canlılarına, dağına, denizine, havasına şükrettik” diye konuştu.

800 HANEYE DAYANIŞMA PAKETİ

Başkan İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Belediyesi’nin yılın her ayında olduğu gibi kutsal Ramazan’da da, ihtiyaç sahibi yurttaşlara ‘Yarımada Dayanışma Paketi’ dağıtımı gerçekleştirdiğini söyledi. Yediden yetmişe, has dayanışmacı ve içtenlikle elindekini bölüşen hemşerilerine hayran olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Onlar, bizim güzel insanlarımız. Sofrada olduğu gibi dayanışma paketlerimizde de güç ve yürek birliği yaptık. Çam sakızı çoban armağanı desteklerimiz, yurttaşlarımızın sofrasında yer buldu. Bu zor günlerde küçük bir dokunuştu. İçinde kıyma, tavuk, çorba, çay, tuz, şeker, bisküvi, makarna, Kemalpaşa tatlısı, yağ, nohut, pirinç, tuz, un, mercimek, bulgur ve fasulye gibi ihtiyaç paketleri, 800 haneye teslim edildi. Sosyal dayanışma ve desteklerimiz sürecek. Tüm yurttaşlarımıza iyi bayramlar diliyorum. TBMM’nin kuruluş yıldönümü, Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız da kutlu olsun. Çocuklarımız ne zaman yataklarına aç girmeyecek, işte o gün bayramımız daha da farklı bir anlam kazanacak” dedi.

Tüm yurttaşların Ramazan ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı kutlayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Çocuklarımız ne zaman yataklarına aç girmeyecek, işte o gün bayramımız daha farklı bir anlam kazanacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası