Ege Postası
Geri

Yarışmalar çocukların müzelere ilgisini artıracak

Edirne Müze Müdürlüğü düzenlediği yarışmalarla çocukların müzelere olan ilgisini artırıyor.Farklı medeniyetlere ait eserlerin sergilendiği müzeler, ziyaretçileri adeta bir tarih yolculuğuna çıkarıyor. Bu mekanlarda sergilenen birbirinden...
Yarışmalar çocukların müzelere ilgisini artıracak
Haberler / Güncel
16 Mayıs 2013 Perşembe 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Edirne Müze Müdürlüğü düzenlediği yarışmalarla çocukların müzelere olan ilgisini artırıyor.
Farklı medeniyetlere ait eserlerin sergilendiği müzeler, ziyaretçileri adeta bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Bu mekanlarda sergilenen birbirinden değerli eserler ziyaret edildiğinde ancak fark edilebiliyor.
Türkiye'de müzelere ilgili her geçen yıl artıyor. Bu kapsamda Edirne Müze Müdürlüğü, müzelerinin öneminin küçük yaşlarda anlaşılması ve çocukların dikkatini müzelere çekmek amacıyla çeşitli yarışmalar düzenliyor.

'Tarih, Müze ve Çocuk' konulu fotoğraf ve resim yarışmaları ile Trakya Müzeleri Ödüllü Satranç etkinliği bunlardan bazıları. Fotoğraf ve resim yarışmalarına ilk ve Orta Okullarda okuyan çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Olin Edirne'nin sponsor olduğu yarışmalara gösterilen ilgili müze yetkililerini mutlu etti.

Yarışma ve etkinliklerde derece alan çocuklar için 22 Mayıs tarihinde bir ödül töreni düzenlenecek. Törenin ardından öğrencilerin yaptığı resimler ve çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi açılacak. Etkinlikler çerçevesinde 18 Mayıs günü Arkeoloji ve Etnografya ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi ücretsiz geçilebilecek. 23 Mayıs'ta ise Edirne Yeni Sarayı Kazısı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Özer ve Enez Kazıları Prof. Dr. Sait Başaran tarihi Devecihan Kervansarayı'nda konferans verecek.

Edirne Müze Müdürlüğü ayrıca bir hafta boyunca müzeyi ziyaret edecek olan ilk ve ortaokul öğrencilerine Müze ve Serhat Koleji resim öğretmeni Selda Çiroz ve öğrencisi Barış Göyhan'ın hazırladığı etkinlik kitabı hediye edilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası