Ege Postası
Geri

Yaş meyve sebze ihracatçıları gözünü Balkanlar'a dikti

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Kuzey Makedonya ve Kosova'ya olan ihracatlarında 100 milyon dolar sınırını aşmak istediklerini ifade etti.
Yaş meyve sebze ihracatçıları gözünü Balkanlar'a dikti
Haberler / Ekonomi
6 Ağustos 2021 Cuma 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uçak, yaptığı yazılı açıklamada, salgın öncesinde Kuzey Makedonya'ya giderek temaslarda bulunduklarını hatırlattı.

Bu sefer de Kuzey Makedonya ve Kosova’dan ithalatçıları İzmir’de ağırladıklarını belirten Uçak, bu ülkelerde Türk ürünlerine büyük ilgi olduğunu, Türk ürünlerinin özellikle tercih edildiği aktardı.

Taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörlerinin iki ülkeye ihracatlarının sürekli arttığına işaret eden Uçak, şunları kaydetti:

"2016 yılında Kuzey Makedonya ve Kosova’ya 17,5 milyon dolar olan ihracatımız 2020 yılı sonunda 29 milyon dolarlık seviyeye ulaştı. 5 yılda iki ülkeye ihracatımız yüzde 79 artış gösterdik. Kuzey Makedonya’ya ihracatımızda ilk sırayı narenciye ürünleri alırken, Kosova’ya ihracatta su ve domates öne çıktı. İlerleyen dönemde iki ülkeye ihracatta 100 milyon dolar seviyesine çıkmayı hedefliyoruz." (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası