Ege Postası
Geri

Yaşlılara sağlık taraması

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi öncülüğünde Konak Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Yaşlılar Haftası kapsamında Güzelyalı Parkı’nda Sağlık Koridoru etkinliği gerçekleştirildi. Çalışmada çoğunluğu yaşlı bine yakın vatandaşa tansiyon ve kan şekeri, ve karbonmoniksit (sigara içiminde artan bir gaz) ölçümleri yapıldı.
Yaşlılara sağlık taraması
Haberler / Genel
20 Mart 2014 Perşembe 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında tüm ilçelerde çeşitli aktiviteler yapılıyor. Bunlardan bir tanesi İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, öncülüğünde Bulaşıcı Olmayan Hastalıkla ve Programlar Şubesi ve Konak Toplum Sağlığı Merkezi ve  tarafından  Güzelyalı Parkı’nda ‘Sağlık Koridoru’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Konak Kaymakamı Ahmet Önal, Halk Sağlığı Müdür Yarımcısı Uzm.Dr. Canan Gülbayrak, Konak İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Padır, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürü Uzm.Dr. Asya Topuzoğlu katıldı. Güzelyalı Parkı’ndan düzenlenen etkinliğe katılan çoğunluğu yaşlı vatandaşların tansiyonu, kan şekeri ve karbonmonoksit ölçümleri yapıldı. Sağlıklı yaşlanmayla ilgili broşürler dağıtıldı.

RİSKLİ GRUPTAKİLER SAĞLIK MERKEZLERİNE YÖNLENDİRİLDİ
Tarama testlerinin ardından sigara bırakma ve zayıflama ihtiyacı olduğu belirlenen vatandaşlar, uzmanlar tarafından  Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Obezite Danışma Birimleri ve Sigarayı Bırakma Poliklinikleri’ne yönlendirildi. Sağlıklı yaşlanmayla ilgili bilgilerinde verildiği etkinliğe bine yakın vatandaş katıldı.

“İZMİRLER’İN SAĞLIKLI YAŞLANMASI ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR”
18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası olarak kutlandığını belirten İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, “Bu haftanın amacı sağlıklı yaşlanmaya dikkat çekmek. Yaşlanmak engellenemez bir olgudur ama basit önlemlerle kronik hastalıkların önüne geçebiliriz. Türkiye’de 65 yaş üstü yaşlı olarak gördüğümüz nüfusun oranı yüzde 7.7 iken İzmir’de yüzde 9.3. Yani İzmir Türkiye’nin üstünde bir ortalamaya sahibiz. Bu oranın daha da artacağını öngörüyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından sağlıklı yaşlanmayla ilgili hizmetler önceliklerimiz arasındadır” diye konuştu.

İşte sağlıklı yaşlanma için ipuçları
Hasta olmasanız yıl da bir defa aile hekimini ziyaret edin
Kanser tarama testlerinizi yaptırın. (kalınbağırsak, rahim ağzı ve meme kanseri)
Yeterli ve dengeli beslenin
Tuz tüketimini azaltın
Su tüketimini artırın
Düzenli egzersiz yapın
Sigara içmeyin içilen ortamdan uzak durun.
Rutin aşılarınızı yaptırın.
Düşmelerden  ve kazalardan korunun

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası