Ege Postası
Geri

Yazın dinç kalabilmek için yeşil sebze tüketmek şart

Diyetisyen Berna Ertuğ, yazın dinç kalmak için C vitaminin yüksek olduğu sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini kaydederek, "Yeşil biber, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ile kivi, çilek, erik gibi meyveler bolca tüketilmeli." dedi....
Yazın dinç kalabilmek için yeşil sebze tüketmek şart
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2013 Pazartesi 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyetisyen Berna Ertuğ, yazın dinç kalmak için C vitaminin yüksek olduğu sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini kaydederek, "Yeşil biber, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ile kivi, çilek, erik gibi meyveler bolca tüketilmeli." dedi. Ertuğ, sıvı alımında su haricinde süt, ayran, cacık, soda, limonata, bitki çayları, şekersiz kompostolar ve taze sıkılmış meyve suyunun doğru tercih olduğunu da vurguladı.

Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Berna Ertuğ, yaz aylarında sağlıklı ve dinç kalabilmenin yolları hakkında bilgi verdi. Ertuğ, her mevsim olduğu gibi sağlıklı ve dengeli beslenme ile yaz aylarında da sıklıkla görülen sağlık problemlerinin azaltılabileceğini vurguladı.

Yazın serinlemek için sıvı tüketimine önem verilmesi gerektiğini hatırlatan Diyetisyen Ertuğ, günde 2-2,5 litre su tüketiminin yanı sıra su içeriği yüksekliği nedeniyle taze sebze ve meyve tüketimine önem verilmesi gerektiğini açıkladı. Spor yapan ve ağır işlerde çalışanların sıvı ihtiyaçlarının daha fazla olduğunu kaydeden Ertuğ, “Sıvı alımının karşılanmasında su haricinde süt, ayran, cacık, soda, limonata, bitki çayları, şekersiz kompostolar ve taze sıkılmış meyve suyu gibi içecekler doğru tercihlerdir.” dedi.

DENİZE YEMEKTEN 30 DAKİKA SONRA GİRİLMELİ

Yazın deniz keyfi öncesi bazı beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Ertuğ, “Yemek yendikten sonra en az 30-45 dakika denize girmek uygun değildir. Yine deniz öncesi 1-2 porsiyon meyveden oluşan küçük bir ara öğün tüketilebilir. Plajdayken mutlaka su tüketiminize özen gösterilmelidir.” diye konuştu.

YAZIN YASAKLI LİSTESİNDE OLMESI GEREKEN YİYECEKLER

Yağda kızartmalar, kavurmalar (et, sebze, hamur işi), yağlı sos eklenmiş besinler ve aşırı tuzlu besinlerin yasaklı listesinde olması gerektiğini hatırlatan Ertuğ, sucuk, salam, sosis, pastırma, sakatatlar, yağlı etler, kaymak, krema, mayonez, tahin, yağlı soslar, kuyruk yağı, iç yağı, tereyağı, margarin, şekerli meyve suları, şekerli-asitli içecekler, içeriği bilinmeyen hazır gıdaların yaz aylarında mümkün olmadığınca tüketilmemesi gerektiğini savundu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası