Ege Postası
Geri

Yelekli’den Sertel’e ziyaret

Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel başkanı (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel’i ziyaret etti.
Yelekli’den Sertel’e ziyaret
Haberler / Yerel Politika
14 Kasım 2013 Perşembe 16:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- Yelekli, ziyarette Türkiye’de basın özgürlüğü adına yaşanan baskıların utanç verici olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de hala 50’den fazla gazeteci cezaevinde. Bu karanlık tablonun ortadan kaldırılması için hepimizin üzerine görevler düşüyor” dedi.


Yelekli, Gazeteci Yazar İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın da tutukluluğuna dikkat çekerek, “Balbay’ın tutuklu olması basın özgürlüğü kadar milli iradenin içeride olması adına da utanç vericidir. Sizin bu konuda yürüttüğünüz çalışmaların da takipçisiyiz. Dileriz, Balbay ve bütün meslektaşları en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur ve demokratik bir ülkede mesleklerini sürdürürler” diye konuştu.


Yelekli, gazetecilerin sendikal anlamda da günden güne kan kaybettiğinin farkında olduklarını dile getirerek, “Sizin de özel çabasıyla yıpranma hakkınızın geri alındığını biliyoruz. Ancak, gazetecilerin mesleğini yapmasının önündeki engeller ortadan kalkmadıkça biz gazetecilerin rahat olamayacağını biliyoruz. Sendikal haklar da bunun başında geliyor” sözlerine yer verdi.

Güzelbahçe’de belediye başkanı olması durumunda özellikle İzmir basınının dahil olduğunu projelere imza atacaklarını kaydeden Yelekli, “İlçemizde düzenlenecek festival ve geniş organizasyonlarda mutlaka basın özendirme yarışmaları da yer alacak. Bunun için meslek örgütü olan İGC ile ortak hareket edeceğiz” ifadesini kullandı.


TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Sertel de, Yelekli’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Yıllardır tanıdığım Uğur Yelekli’nin başkan adaylığı yolunda verdiği çalışmalarda kendisine başarılar diliyorum. Gazetecilerin yaşadığı sıkıntıları yakından takip ediyor olması da  bizim için ayrı bir önem taşıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Yelekli ve Sertel, İGC emekçileri ile birlikte pasta kesti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası