Ege Postası
Geri

Yelki Yöresel Pazarı açıldı

Güzelbahçe'nin Yelki Mahallesi'nde yaşayan ev kadınlarına ürettikleri ürünleri satma imkanı sağlayan "Yelki Yöresel  Pazarı" hizmete açıldı.
Yelki Yöresel Pazarı açıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Nisan 2017 Salı 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Güzelbahçe Belediye Başkanlığı, Güzelbahçe Kent Konseyi ve Yelki Çevre ve Gençliği Koruma Derneği desteği ve Yelki sakinlerinin yoğun katılımı ile "Yelki Yöresel Pazarı" kapılarını  açtı. Üreten kadının aile bütçesine katkı sağlaması için bu projeyi hayata  geçirdiklerini  söyleyen Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Özan Parlar, şunları söyledi:

"Yerel de kalkınmayı sağlamak için bu pazarı faaliyete geçirdik. Kırsal kesimde yaşayan insanların kalkınmasını, ev ekonomisine katkı yapmalarını önemsiyoruz. Yelki göç alan bir belde. Yelki'ye sonradan yerleşenlerle yöre halkını bu vesile ile kaynaştırmış olacağız. Ev kadınlarının ürettikleri çiğ börek, çırakma, baklava, kalburabastı, peynirli pide, sarma, keşkek, erişte, tortu, gözleme, köy yumurtası, börek, tarhana, bulgur, salça, koyun yoğurdu gibi organik tarımsal ve hayvansal ürünlerin yanı sıra el emeği göz nuru el işlerini de değerlendirip satabilecekleri pazar imkanı sunduk. Kadınlarımıza her zaman destek olacağız, her zaman onların yanlarında olacağız. Yöresel  pazarımıza İzmir'den ve çevre ilçelerden de misafir çekerek, birinci elden ürün satın almalarını sağlayacağız. Yelkili  ev hanımlarının ekonomik güçlenmesine destek için bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası